Вродени кисти на белия дроб

• 3 928
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте ... Има ли родители със същия проблем като нашия вродени кисти на белия дроб при новородено дете , каква е процедурата при операцията , кога е направена ако има такава , ще бъда благодарна да споделите

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 18:35 от Rumiii.k

# 1
Здравейте, много се надявам да ми отговорите. Вчера на женска консултация откриха, че бебето е с вродени кисти на сегмент на десния бял дроб. Аз съм в 22 г.с. Може ли да ми кажете при вас как са се развили нещата. Незнам какво да правя и към кой да се обърна. В общи линий информацията, която ми дадоха тук в Пловдив е оскъдна. Днес отиваме е София за още едно мнение. Има ли възможност за оперативна намеса и какъв е изхода? Моля ви, ако можете пишете ми, ще съм много благодарна. Явно подобни случай са голяма рядкост.

# 2
  • София
Здравейте.
За тези случаи с вродена кистоза се изисква стриктно следене с ехограф от добър гинеколог, както и контакт с детски хирург. За София, а и за цяла България, това е доц.Христо Шивачев от детската хирургия на "Пирогов". В зависимост от размера на формацията и въздействието й върху роденото дете се прави торакотомия по спешност или операцията се отлага след 6 месец от раждането.
В много редки случаи формацията е голяма и може да застраши плода.

Общи условия

Активация на акаунт