Биберона за плодове го мия с четка, с пръсти, с гъба, понякога само го изплаквам.
Михаела, честит имен ден, пожелавам ти много здраве и щастие
)
Иначе си караме с бебешките залъгалки на Авент, не иска тези над 6м. Надига й се от тях, ако успее да я засмуче. Да се "пооплача"- не спира да прави беьи това дете. Такава маймунка е, че хем си казва "неее"", хем си върши белята. А междувременно не млъква-по цял ден е "таууу, тау"(чао) и"чила"(очила) и"пукудаааааак "(кудкудяяяяк) . Говори дори, и когато спи. Няма спокойствие вече, очите на шест и постоянно дебнене.
), чета за деца, развили менингит след тази ваксина (РМП), за дете, което изпаднало в будна кома след енцефалит и т.н. и се чувствам супер виновна, че позволих да й сложат, а не я отложих 
Като знам на мен как ми изтръпва езика поне ден след като съм се изгорила с нещо
Дано бързо й мине и да забрави, но сега има голяма вероятност съвсем да откаже да яде други неща. Дано това не се случи, но бъди готова. Аз от скоро почнах да използвам микровълновата да й топля храната, но понякога я топля на котлона, сякаш така е по-безопасно да няма горещи участъци. Силно гуш и бързо да й мине 
Аз реших да я отложим до лятото. Подозирам, че цяла зима ще си влачим по нещо, пък и искам да е малко по-голяма.
А за ваксината - в Берлин имаше бум на морбили миналата или по-миналата година и точно обясняваха как е заради тренда с отказването на ваксини. И няма да забравя една майка, която беше в доста предавания да си разкаже историята как детето и не било ваксинирано, защото е малко, хваща, изкарва я уж без проблем и в последствие развива усложнения и след години в инвалидно състояние почива. Та тя агитираше за ваксините. Като цяло може да има усложнения и то сериозни и без ваксина. Мила вече я има (първата доза де) и не съжалявам за нищо. Мисля, че както вече се писа ти си информирана майка и си взела решението отговорно и не се страхувай, то със сигурност е правилното за твоето дете! Препоръчани теми