Половината път измина, МАРТенчета чакаме след тази зима! - тема 6

• 47 817
  • 719
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Боядисвам се всеки месец.  Може да съм бременна, ама да не съм се зачулила Simple Smile

С първата бременност и аз ходех съвестно с един такъв списък по магазините. Толкова ненужни неща накупих тогава. Списъкът е доста дълъг, как да го коментираме? на първо четене:
* Не съм купувала, а и нямах нужда от: влагомер, овлажнител, бебефон, специален съд за преваряване на вода, четка за миене на шишета, термобокс, 4! лъжици, ластичен колан/гащи
* Купих, но се оказаха излишни: термометър за вода
* Не съм привърженик на всекидневното къпане на новородено, както и хлепането с хиляди мазила.

От крема за гърди/зърна, препоръчвам Лансинох.
За болницата много подходящи ми бяха гащите за еднократна употреба.

# 361
Момичета, аз уж нямаше да ходя... но таткото ми звънна, попита къде съм и каза, че ще ме вземе за разходка и... познайте къде се озовах  Laughing Laughing Laughing Laughing hahaha hahaha Той държеше да купим поне мебелите, та си поръчахме легло, скрин и матрак. Скрина ни излезе подарък  Crazy Crazy Crazy за трите неща 200лв беше намалението, а скрина без намаление е 230лв. Много съм доволна от покупката, ако не исках да чакам за по-натам всичко щях да купя днес, ама се заинатих и не му дадох да напазарим другите неща. Grinning

# 362
Момичета, чудя се дали да се боядисам? Вие боядисвате ли се. ?По принцип знам, че няма доказани данни за вредата от боите, и не вреди. А и аз се боядисах още в първите седмици,когато не знаех,че съм бременна. По салоните сума ти бременни съм виждала да се боядисват. Simple Smile
Не мога да се търпя вече с израстнали корени  по 5 см.

аз се боядисвам с индийска къна - моята АГ ми препоръча да не използвам боя за коса.

# 363
  • София
Аз се боядисвам с безамонячна боя за коса в салон, записвам се в ненатоварени часове за да не дишам амоняк два часа, защото не мога и да изляза навън с мокра зелка  Laughing

# 364
Ще го помисля това с боята още малко.Бях на ФМ.Бебка е 470 гр.Всичко е ок,даже й видях муцуната- на 4д режим.Ама не беше застанала добре,че да се види всичко  на 4Д.Двете артерии са вече идеални.Трябва да си следя кръвното,че е малко нисичко отвреме-наереме.

# 365
И аз да се похваля, ходих и в хиполенд и в комсед, където намалението беше по-голямо и 100 пъти по-изгодно. Взехме няколко пеленки, комплектчета на майорал. Играчката за легло на фишър прайс, музикална нощна лампа на чико, термос на авент, електрически аспиратор за нос, морско конче на фишър прайс и малко дрешки от H&M

# 366
  • София
Вероника, къде беше по-изгодно в Хиполенд или Комсед. Във второто няма ли само играчки?

# 367
Момичета имате ли киселини и как се справяте с тях? Някоя от вас да има понякога леки болки около пъпа?

# 368
  • София
Цитат
Момичета имате ли киселини и как се справяте с тях? Някоя от вас да има понякога леки болки около пъпа?

viko2009 в момента имам и двете екстри, около пъпа защото в тази област расте и ми се разтяга най-много корема. Киселини от няколко дена- будя се с такива. Помагат ми: ранно последно хапване, избягвам хляб и хлебни (от тях положението става нетърпимо), хапвам ябълка, пия газирана вода, пия чай мента (неподсладен), а като средство от аптеката пия Гавискон сироп (много гаден вкус но поне временно облекчава). Сега си лягам полу-гладна и малко нещастна но пък поне се надявам да поспя малко тази нощ, иначе между 3 и 4 се будя със зверски киселини и няма заспиване. Коса ли му никне, чудо ли, на това дете, на мен ми никнат рога и бълвам огИн.  Rolling Eyes

# 369
  • София
Сега разглеждам в интернет списъци с нужните неща за бебо и за майката - около 7 стр. е във вордовски документ  Shocked , мнооооого е дълъг , трябва да се консултирам с опитни раждали майки да видим дали всички това е нужно.Гледах го на този адрес списъка :
http://www.momentofpeace.net/2008/baby_list/all/1
Леле  Grinning С подобни списъци отглеждане на бебе наистина изглежда много скъпо. А всъщност това е времето, в което най-много може да се спести. Че после с образованието и всичките необходими вещи и услуги...
 Поне 2/3 от списъка автоматично отпада.
 Не знам какъв е този списък написан от първо лице, а няма автор, но изглежда това са строго специфични предмети, предпочитания и разбирания на конкретната майка и необвързани с отглеждането на бебе в масовия случай.

Киселини имам, но гледам да избягвам пикантно, да ям по малко начесто. Не ми решава проблемите, но поне е поносимо.

# 370
И аз да се похваля, ходих и в хиполенд и в комсед, където намалението беше по-голямо и 100 пъти по-изгодно. Взехме няколко пеленки, комплектчета на майорал. Играчката за легло на фишър прайс, музикална нощна лампа на чико, термос на авент, електрически аспиратор за нос, морско конче на фишър прайс и малко дрешки от H&M
Комсед беше по-оферта, цели 30%. Не са само играчки, от там взех и дрехите на майорал, има всички марки шишета и др аксесоари, кошарки, колички и т.н

# 371
  • София
А не знаех, че и те предлагат, браво!

# 372
Аз имах зверски киселини, направо имах ужасно чувство постоянно. Док. ми препоръча Рефлуксейд таблети за дъвчене , може и сиропче. Каза,че са напълно безвредни за бебока, честно казано само това ме спаси..

# 373
Там е работата,че няма да ме хване без амоняк(защото съм обезцветявана,и биядисвана юли месец със силна амонячна).Иначе и аз ползвам главно боя без амоняк.
Соисъка,изобщо няма и да го поглеждам 😃

# 374
  • София
Аз сама си изготвих списък на един word-овски файл, който днес ще местя на excel и ще следя да не дублирам или купувам излишни неща (нали съм си от Габрово  Laughing ). След като прочетох доста и събрах информация,  успях да се ориентирам за нуждите на бебе и майка за началото и ще си следвам мой си списък. Crossing Arms Сигурна съм, че няма да изпусна нищо и ще пасва точно на моите предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт