Качване на килограми при бременност...

• 88 371
  • 695
  •   1
Отговори
# 405
Никога не съм имала проблем с апетита, напротив. Сега като чуя, че н а някоя бременна и се ядяло Еди си какво не мога да повярвам...

# 406
Аз с първата ми бременност нямах никакъв апетит и така и не качих нищо, сега е същото... ям 2 хапки и имам чувството, че съм изяла три порции и спирам. Нищо не съм качила, Затова и коментирах относно качване на храна и бебета. Моето дете си е здраво, а не се храних никак ползотворно, за сметка на това цял живот и до ден днешен вредни храни не вкарвам в себе си, та дори и след първата ми бременност нямах нито един развален зъб и съм съгласна с мнението по-горе, че бебето си взима каквото иска, а ако не се храним добре, то на нас ни се отразява, затова има и витамини.... аз преди качих за цяла бременност 4кг, родих 3,5кг дете, което сега всички се шегуват, че скоро ще ме задмине.... и също така имам приятелки, които умишлено не ядяха, защото качваха наистина от въздуха и по цял ден бяха на салати, качиха по 15кг и децата им бяха по-малки, което за мен не е някакво съзтезание или надпревара ... важното е че сега си играят заедно и са едни хубави, здрави деца....

# 407
Ало, слънчице, за завиждане си с тези никакви килограми. Аз с предната бременност въпреки килограмите родих 20 дни преди термин бебе 2 680 и 48 см. Което хич не й попречи така да дръпне на ръст, че да е най-висока сред момичетата (че и от повечето момчета) в групата й в детската градина и сега в класа й в училище.

# 408
Как го каза "качиха по 15кг"  всякаш 15 кг са много а са съвсем нормални кг зависи от структурата на жената..аз например немога да повярвам че си качила само 4кг....може би 6-7 нали освен бебе има допълнителна кръв и околоплодни води..или ти си нямала....Мога да дам за пример жена която е качила 20 кг и месец след раждането снима фотосесия...изглеждайки фантастично...

# 409
Bella, казвам го така както си беше. Може да е нормално, може да не е, но така се случи, а да вмъкна, че всяко от тези момичета толкова се дразнеше на качените килограми, което е напълно нормашно, защото сме момичета и сме суетни и въпреки, че сме бременни, всяка от нас иска да се вмъкни в комфортни за нея килограми и който го отрича, то лъже. Дори и тук ако четеш коментари, то всяка се оплаква, че качва много, аз не съм видяла една да се оплаче, че не качва.... аз въобще не споря и не искам да се оправдавам за нещо, за което съм убедена. Постоянно получавах коментари колко съм слабичка, къде одобрителни, къде осъдителни и вЪобще не ме интересуват, защото това си е моето дете и за мен е по-важно да е здраво отколкото да обръщам внимание на мнението на хората. Също така да вмъкна, че докторите нито веднъж не ми казаха трябва да качиш още килограми, докато на момичета, които прекаляваха с килограмите им се караха и казваха, че трябва да се ограничават, защото излишните килограми са по-вредни от малко качените килограми по принцип, за мен всичко е Божа работа. Не съдя никого, на никого не се подигравам и подсмихвам, защото знам, че Този горе гледа и се моля да ми пази децата живи и здрави.

А относно води и др неща, имала съм естествено всичко каквото всеки има, просто, за да кача 4кг, то съм сваляла от другаде. След раждането бях с 2 кг отдолу. Аз съм нисичка, дребна, а мъжът ми е много висок и детето ми прилича на него, та затова и скоро ще ме стигне. Аз честно си казвам, че се радвам, че така ми се отрази бременността, защото наистина след като излязах от родилното не съм мислила за диети и подобни, които биха побъркали една жена особено в такъв период когато нито спиш, нито се храниш нормално и е такъв стрес, защото си майка за пръв път. Сега с второто се надявам да сме по-организирани с мъжа ми и да не се шашкаме толкова  колкото преди.

# 410
Логично е да е отслабнала, като има околоплодни води и тн и после да е качила само бебе и плацента. Първите месеци много момичета свалят рязко.

Разбирам, че има жени, които и 50 кила качват и свалят и изглеждат перфектно, но са единици. В общия случай са 15тина килограма и няколко от тях си остават.

Някои са качили повече, други по-малко, кой отслабнал, кой напълнял, не виждам причина да се нападаме.

Аз не съм се теглила в интерес на истината от 3 месеца някъде и ми е екстра 😂 Храня се чудесно и си нося старите дрехи (без дънките и роклите с талия)

За мен диетата не е вариант, а нямам рискова бременност, съответно се опитвам да компенсирам с движение. Менюто ми е цял живот „зарзавати” и всичко ми е в норма, нещо вуду ще да е 😂

# 411
Браво, точно това е най-вярно. да се чувстваш добре, независимо по какъв начин... аз също познавам момиче качило 50кг, а сега си е същата.. детенцето й обаче е с наднормено тегло, но НЕ е следствие от бремеността, а сега просто яде пържени неща, кола и сладки. Аз не съм безгрешна и перфектна, че да съдя, упреквам и присмивам на другите Simple Smile

# 412
Ама ти ако си 150 висока 15 кг са ти много.Това обяснявам че всяка жена е различна, не налагай твоите 4 кг като перфектни защото това е много индивидулно.Някои жени задържат и вода..Стига с това вижте ме колко съм перфектна не налагайте вашите кг като идеални пуууу..да не казвам че много момичета нямат никакви гърди и са плоски..а други имат и там също се трупа допълнителни мазнини..

# 413
Ти очевидно се дразниш прекалено много на моите коментари. Аз не ги налагам и сама си казах, че не съм перфектна.. така се отрази при мен, което не означва, че е правилно или грешно, но все тая ... някои качват, други не.. някои се заяждат, други не... някои са криви и изнервени, други не... аз приключвам с теб, защото с негативни хора не обичам да общувам.

# 414
Аз пак да напиша, че качих цели 40 кг по време на бременността. От 52 станах 90, висока съм 170. Две седмици след като родих бях 78, 10 месеца след това вече съм 53. Имах огромен апетит и ядях от всичко по много. 😀😀😀

# 415
Не мисля, че Ало налага, каквото и да е в темата. Споделя същото, каквото и останалите. И мен ме дразни с нейните 4 кила, ама добре че каза, че не ядяла. Че иначе ако ядеше и не качваше, съвсем щях да се дразня.

Ало, шегувам се, че сега без емотиконите няма да се разбере ако не си кажа. Grinning

# 416
Хихи да, и без емотиконки усещам кога някой е добронамерен Simple Smile Simple Smile Simple Smile има всякакви случаи.. както и Надето е споделила...
Аз също много се дразнех на моите познати, на които децата им бяха кротки и си стояха в количккте, а моето дете до ден днешен не може да стои на едно място и ми спира тока.. та всяка мама е различна, всяко дете е различно и хубаво или лошо, лесно или трудно, приемаме си го и това е. Пак казвам, да са ни живи и здрави децата, та и ние, за да си ги гледаме. От това по-важно няма Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 417
bodybeautiful сама сподели как майка ти ти е казала да не си помисляш да качиш повече от 9 кг.Това нтотално ме шокира...но и обянява защо си толкова сбъркана.Имаме си наблюдаващи аг-та изследвания които ще покажат ако нещо е в недостиг на организма и не е необходимо да четем и знаем всяка вероятна болест или усложнение..както и да си мериш захарта по 100 пъти без да имаш диабет.Всеки решава сам за себе си как ще се храни.Тук сме да споделяме кг си как се храним а не да сравняваме размера на бебетата си...Ако на някого му се хапват плодове да си хапва..сега е сезона..Пожелавам на всички здрави бебчетана финала и по-малко кг за сваляне...все пак сме в тази тема😉

напълно съм съгласна с теб! с изключение на това, че аз споделях какво съм чела относно хранене. размерът на бебетата го намеси девойка, която реши, че аз съм й била намеквала нещо за НЕЙНАТА плацента (при положение, че аз се интересувам ЕДИНСТВЕНО от моята) и тръгна да говори неща, които аз сме си говорили в личен разговор (ПРИ ТОВА ИЗОПАЧЕНИ). Пак повтаря, аз си се придържах към темата и споделих изследване колко е важно да се яде протеин, когато градиш бебе, защото и аз смятам, че сме в тази тема да дискутираме хранене. Аз повод да я нападам въпросната не съм имала (ние до последно си общувахме дружелюбно по фейсбук) и изобщо не съм възприела казаното от мен като нападка към нея, това си бяха нейни интерпретации, но ме изуми това, че си позволява да пише лични неща за моето бебе тук.
иначе за смахнатостта си права, аз съм маниак на тема здравословие и подхождам много старателно и проучвам страшно много с цел всичко да е наред, просто съм си перфекционист по характер  и не ме е срам да го призная Simple Smile

относно отслабването по време на бременност, и такива случаи има, ного е индивидуално всичко. Аз съм вманиачена сега в едно шоу "i didnt know i was pregnant" и там има много жени, които просто нямат симптоми на бременност. някои са пълни, но други са си слабички. нито качват килограми нито имат кореми, но си раждат в повечето случаи здрави бебета.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 17:32 от bodybeautiful

# 418
Стига де, момичето правеше сравнение между двете си бременности, никъде не съм видяла някой да казва, че са му перфектни килограмите.

Според мен идеята е с двете черти да не местим завивките на пост пред хладилника и твърдо НЬЕ на яденето за двама. От там нататък всичко е много индивидуално и е до ръст, структура, кой на какво е свикнал о т.н.

Я да разнообразя малко. Четох една статия наскоро, че бебетата усещат вкусът на храната, която майката поема още в утробата от 21вата седмица, защото ароматите минават в амниотичната течност. На мен лично ми беше любопитна:
http://www.npr.org/2011/08/08/139033757/babys-palate-and-food-me … aped-before-birth

# 419
  • София
Още една, която каквото Тя прочела, само това е правилно. Би ли показала няколко статии, от които черпиш така ценната информация за правилно хранене, здрави плаценти и т.н?

Общи условия

Активация на акаунт