Помагайте, четвърти ден запек при бебе

• 5 236
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Не се стърпях да изчета всичко, но как изобщо ще си позволите дори да си помислите насила да държите детето си гладно?! Още повече на 50 дни!!! прочете малко литература за това колко е голямо стомахчето на бебето, колко бързо усвоява кърмата  и подобни. Има много и хубава литература по въпроса в Интернет и в книгите.....Не мислете за вашето удобство, а за здравето на бебето! То на 50дни ако иска и на един час да се храни е нормално, още повече ако се е родило по-рано и по-малко от 3 кг......ако решите пишете ми на лични да Ви пратя хубави материали за да не става като реклама. И не слушайте бабите около вас. То за 3 години толкова много нови неща се откриват , да не говорим за 30...

# 16
  • Варна
    Бебето не ака, защото е гладно! Друго няма какво да се чудите, как ще помогне дуфалака, да си изака червото ли? Не мога да повярвам, пробвайте вие на чай и вода да видим ще акате ли...  ooooh!

# 17
    Бебето не ака, защото е гладно! Друго няма какво да се чудите, как ще помогне дуфалака, да си изака червото ли? Не мога да повярвам, пробвайте вие на чай и вода да видим ще акате ли...  ooooh!
e аз деноношно не му давам чай  ooooh!

# 18
  • Варна
e аз деноношно не му давам чай  ooooh!
Е сигурно, просто не му стига кърмата, опитайте да кърмите малко повече да видим дали няма да се променят нещата

# 19
  • Sofia

Абсолютно подкрепям. Намалявате храненето и искате да ака?
Ако бебето се храни от шише , вие знаете колко яде. Тогава може да решите да увеличите дневните дажби, за сметка на нощното хранене. Така детето ще получава съответното нормално количество храна, а вие ще сте удовлетворена, че сте задоволила амбициите на педиатъра, който ви е посъветвал на махате хранене. НО, вашето дете суче и в този случай яде колкото си поиска като количество. Няма как да му кажете- хайде храни се повече сега, че през нощта няма да има.
Отделно, че бебето е много малко изобщо да му се ограничава храненето, независимо дали суче или се храни с шише.

# 20
И аз смятам, че не ака, защото не му достига храна. Кърмете на поискване и не давайте вода/чай, за да заместите хранене, защото големи поразии може да направите. Отидете на лекар да претегли бебето, да се види наддало ли е и какво се случва.

# 21
Моето бебе на от 12-15 дни има такъв проблем. Сега е на 44 дни и след 6 дни без да се е изходила, след като слушах, че всичко си усвоява, уж де, а бебето беше все по-неспокойно и ревливо. Яде на поискване, като не всяка нощ се буди. Педиатъра ми каза 20дни по 5мл дуфакак, е, първо пробравх с клизма и "усвоената" кърма т.е. акото, напълни 2 памперса, количеството беше, меко казано огромно дори и за възрастен. Не беше твърдо, като запек, а меко.
След което 3-4дни пак изчаках и й дадох дуфалака, защото не знаех какво да правя и беббето отново изходи голямо количество. Изчаках още 3-4 дни и след 3-4 консултации с други педиатри й сложих половин глицеринова свещичка и напъвайки се се изходи, след 8-10 часа напъвайки, ревейки с оглушителен писък успя да се изходи сама. На бебето не му се е развил стомашночревния тракт, явно. Правя масажи и гимнастика, но след като се е изходила е в пъти по-спокойно бебе. Надявам се, че ще почне сама да се справя и няма да се налагат помочни средства.
Разказвам ви, защото има много смели коментари, че цялата кърма се била усвоила, а изпражненията, застояли в организма могат да доведат до сериозни последици.
Съвет към авторката, отиди и се консултирай и с друг педиатър, а от форума събери идеи, които да предложиш. Дано бързо се изходи бебчо, успех!

# 22
 Моето бебе е на а.м., почти,  откакто се е родило, така че запекът беше постоянен проблем. 4 месеца се е изхождала с термометър, 2 месеца с клизма и от 2 месеца се справя сама, така че не мисля, че тези методи са вредни или привикващи. Естествено винаги е по-добре да опиташ първо нещо по-малко инвазивно, но ако нищо не върши работа, то това ще свърши със сигурност. А ако бебчо намали храната е време за термометъра.

# 23
  • София
Моето бебе е на а.м., почти,  откакто се е родило, така че запекът беше постоянен проблем.
Скрит текст:
4 месеца се е изхождала с термометър, 2 месеца с клизма и от 2 месеца се справя сама, така че не мисля, че тези методи са вредни или привикващи. Естествено винаги е по-добре да опиташ първо нещо по-малко инвазивно, но ако нищо не върши работа, то това ще свърши със сигурност. А ако бебчо намали храната е време за термометъра.
Ако е била със запек от раждането, е доста вероятно проблемът да е бил от конкретното АМ, а не от това, че е по принцип на АМ. Синът ми също е хранен с АМ от раждането си, не е имал запек. Отделен въпрос е дали запекът наистина е запек. А термометрите и клизмите, при това редовно, са лош вариант.

Общи условия

Активация на акаунт