В кой месец започнахте да подготвяте дома за бебчо?

• 20 497
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
Като стана дума, какъв матрак смятате да купите/ сте купили за вашето съкровище? Мненията в нета варират от обикновен дунапрен с елда/кокос за 60 лв до Магнифлекс за 200лв. Аз ще използвам една дървена кошара за едната стая, която си има нов матрак и друга сгъваема за другата стая, но трябва да взема нов матрак и съм в чуденка какъв да бъде. newsm78
И за електрическа помпа за кърма се чудя- Авент или Медела? Сякаш вторите са по-предпочитани. Голяма каша ми е в главата, а нямам възможност да изчета дискусиите във форума.  Sad

# 61
Аз взех матрак на Нани за дървената кошара, струваше 90лв, по - късно купихме и преносима за нея взехме сгъваем на Лорели (само такъв имаше в магазина). Купихме я към 6месец с идеята да я ползваме, хем за път, хем за хола, но 1 месец ми вършеше работа и после започна да се изправя дъщеря ми и не искаше да стои особено вътре, предпочиташе да пълзи и да се държи по мебелите.
Помпи пробвах на Авент ръчна, на Канпол електрическа (дадоха ми ги приятелки), после си купих електрическа на Авент и бях много доволна, дори съжалих, че не взех с 2 (глави да ги нарека), щях да цедя по - бързо. Но при мен дъщеря ми така и не засука от гърда и се налагаше да се цедя за това ми и трябваше хубава помпа.
На Канпол струва около 120лв и не е лоша от към цедене, но е груба към зърната, боляха ме с нея, на Авент беше по - нежна към зърната...на Медела не съм ползвала, иначе четох и за марката хубави отзиви, но миля че бяха още по - скъпи от на Авент.
Моята ел на Авент я купих миналата година от Емаг на черния петък за 190лв, а иначе най - евтината цена, която намирах тогава беше 260лв. Та доволна останах и от цената и от помпата.

# 62
Момичета на 24 вечерта в 00:00 до 00:00 на 25 ще има намаления до 60% http://www.baby.bg/blog-article/6/black-friday-za-maykite-koyto- … a-propusnesh.html

# 63
  • София
Скрит текст:
Като стана дума, какъв матрак смятате да купите/ сте купили за вашето съкровище? Мненията в нета варират от обикновен дунапрен с елда/кокос за 60 лв до Магнифлекс за 200лв. Аз ще използвам една дървена кошара за едната стая, която си има нов матрак и друга сгъваема за другата стая, но трябва да взема нов матрак и съм в чуденка какъв да бъде. newsm78
И за електрическа помпа за кърма се чудя- Авент или Медела? Сякаш вторите са по-предпочитани. Голяма каша ми е в главата, а нямам възможност да изчета дискусиите във форума.  Sad
Medela. Първото си дете изгледах с "Мини Електрик", а сега съм със Swing. Супер доволна съм. Ползвам и крема за зърна.

# 64
KaPaMeJl,  bouquet
Не се бях замислила, че ще ми трябва матрак подходящ за сгъваема кошара, а не просто някакъв.  Blush Смятам да ползвам сгъваемата за спалнята и да е основно за сън, тъй като е малко по-малка и доста по-маневрена. Ще мога да я местя сама при необходимост и да чистя по-лесно.
Май ще взема някаква ръчна помпа като за начало, с която да разбера дали изобщо ще ми трябва подобно пособие, тъй като нищо не се знае от сега, а ако се окаже, че ми е необходима, вероятно ще заложа на Медела.

# 65
За матраци и аз събирам мнения,незнам изобщо какви ще взимаме.А за помна съм чувала доста добри мнения за Нук Луна,все още се чудя да купувам ли скъпа електрическа от сега (ами ако нямам кърма за какво ми е) или да пробвам с ръчна незнам ..

# 66
Цял ден четене за матраци и се спрях на този.Дано е хубав Simple Smile
http://baby.galix.bg/3455/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-% … D0%B5%D1%80-40917

# 67
  • София
С ръчна помпа можеш да се справиш, ако имаш кърма, детето суче и на теб ти се налага от време на време да припомпваш, за да омекне леко гърдата преди сучене или пък да доизцеждаш. Наложи ли се да цедиш основно, с ръчната помпа ще ти се откачи ръката. Ако нямаш достатъчно кърма, трябва да слагаш детето на гърда и отделно да стимулираш с помпата. Тогава отново трябва да инвестираш в скъпа помпа с функция "стимулиране" по възможност.

С първата бременност изкарах с ръчната помпа точно 2 седмици и си купих електрическа, защото се оказа, че ще цедя и с ръчната ми се откачаха ръцете, отделно цедях много бавно, а детето нямаше търпение.

Най-добрият вариант е детето да засуче. Това е ясно и е по-лесно. Peace

# 68
От моят опит бих препоръчала ръчна , докато се ориентирате в какво положение са гърдите ви и колко кърма имате . За шишетата отново опира въпроса до кърма , подгответе се с основният комплект , защото ако имате кърмадо 6-сти месец няма да имате нужда от тях / пари на вятъра/ . Във връзка с това , аз се бях подготвила изцяло с 2-те марки шишета avent I Tommie tippie,но детето имаше рефлукс и ползвах единствено на dr Brown , които са доста скъпи , те бяха единствените , от които можеше да се храни. За дъщеря ми ползвах всичко , което беше от брат й . Количката е по-добре да се купи поне в 87-8 месец най-късно , но я купете пonline с опция за връщане на парите , имам предвид обиколете магазините , изберете тази , която е най -удобна за вас и компактна и си я поръчайте през нета с опция за доставяне на определена дата като плащането ще бъде извършено на тази дата . Аз лично ви съветвам да се абонирате за amazon prime membership,чрез което си запазвате това , което ви е харесало и до 1-2 мах ви го доставят и тогава се извършва плащането.
Успех момичета:)Simple Smileхххх

# 69
Извинявайте имам предвид до 1-2 дни ви хо доставят.

# 70
Момичета аз си поръчах голяма част от нещата днес  Laughing Laughing Laughing начало на 6ти месец, но не се сдържах и използвах намалението! Дано има достатъчно наличности и да ми изпълнят поръчките Embarassed

# 71
Аз също днес поръчах кошарата и количката.В края на 5 месец съм.  Party
Katerina мисля,че щом не пише - Не е налично,би трябвало всичко да е ок.

# 72
Би трябвало... аз си харесах кошчета за кола (защото към количката която ще поръчвам не ми харесват) и ми звъннаха,че им останали само сини а аз исках две червени.. Дано вие имате късмет с поръчките днес! А и като цяло трудно успявам по такива намаления да харесам нещо..

# 73
А от baby.bg  ли ти звъннаха? защото от там поръчах и отдоло пише,че ако няма налично ще бъде премахнато от поръчката.... а трафика беше голям и сървърът им постоянно прекъсваше... много се надявам да си получа поръчките Shocked Shocked Shocked

# 74
Да от baby.bg ,но си ги намерих в друг сайт и сега се надявам да ги има

Общи условия

Активация на акаунт