ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 305
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Слагаш в моркова малко тиква и даваш колкото ще даваш за деня. Аз на око давах, че то като го изплюе половината, а другото отиде по дрехите и лигавника, не можеш да прецениш една лъжипка ли са две ли са  Joy
Да сигурно ще пада голяма цапаница Joy

# 316
Kitty, при недоносените коригирана е онази възраст, която щяха да бъдат, ако са родени на термин.

# 317
Хепи миж, тоест след като си достигнала 150 гр с пъщърнак, като решиш да въвеждаш тиква я даваш смесена с пъщърнак, което включва малко тиква и повече пъщърнак, а като количество пак е 150 гр?

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 18:16 от SAB-f

# 318
  • София
Хепи миж, тоест след като си достигнала 150 гр с пъщърнак, като решиш да въвеждаш тиква я даваш смесена с пъщърнак, което включва малко тиква и повече пъщърнак като количество 150 гр?

Да, Саб. А морков например съм давала и 125гр направо.

# 319
  • България
Леле,Кити,такива паузи едва ли ще достигнем скоро  Laughing
Stitch, много благодаря за споделеното.Наистина не се бях поинтересувала.Мислех си,че просто детето взема кръвната група на единия или другия родител.Т и предполагам си по-осведомена-това с твоя случай рядкост ли е или често се случва?

# 320
Stitch, много благодаря за споделеното.Наистина не се бях поинтересувала.Мислех си,че просто детето взема кръвната група на единия или другия родител.Т и предполагам си по-осведомена-това с твоя случай рядкост ли е или често се случва?
6,25% е вероятността от двама родители с А кръвна група да се роди дете с 0.

Генът за кръвна група има два алела, всеки от тях с генотип А, Б или 0. А и Б са доминантни алели, а 0 е рецесивен. Така че ако генът на човек за кръвна група има алели А и 0, то А ще доминира и кръвната му група ще е А. По същия начин комбинация от алели Б и 0 ще е кръвна група Б, АА е А, ББ - Б, 00 - 0, а комбинация от алели АБ е АБ кръвна група.

Ако 2мата родители са кръвна група А, както във вашия случай и на родителите ми, алелите могат да бъдат в следните комбинации: АА+АА; АА+А0; А0+АА; А0+А0. Видно е, че шансът за последната комбинация е 1/4, която е необходима, за да се роди дете с кръвна група 0. И дори тогава вероятността отново е 1/4, защото при детето могат да се комбинират АА, А0, 0А (което все води до А кръвна група) и 00 (което е 0 кръвна група). Като умножиш (1/4)*(1/4) = 0,0625 или 6,25%.

# 321
Благодаря за съвета изпрах кръвта с вениш. Ирен ще знам за друг път, че става и със студена вода. След няколко дена започвам и аз със захранването. Мисля с морков да започна. Имам домашни морков, тиква, картоф. А също и цвекло и лук, които незнам кога се въвеждат Embarassed Но в началото мисля да купувам готови докато се захраним, че за 2 лъжички...то половината ще остане по пасатора. И да попитам един тъп въпрос  примерно започвам с моркова
 1ви ден 2лъжички
2ри ден 4лъжички
3ти ден 6лъжички..... и после как да продължа с тиквата пак ли с 2 лъжички или мога с повече newsm78
По схема от книгите знам че после се продължава с друг зеленчук с постепенно нарастване,т.е. захранила си с морков и сте стигнали 6лъж. Въвеждаш примерно пащърнак по схема:1ви ден-1лъж пащърнак+5лъж морков,2ри ден-2 лъж пащърнак+4лъж морков,3ти ден-3 пащърнак + 3 морков и т.н докато остане 6лъж пащърнак,задържаш още ден така и може да въвеждаш друг зеленчук. Аз съм привърженик на по бавното захранване за да няма проблеми стомахчето.

# 322
Саб, има фермерски пазар на Римската стена в София всяка събота от 10 ч до 14 ч. От там пазарувам за пюретата на бебетата.

# 323
Kitty, знам за този пазар, но не съм от София. Можеш ли да ми помогнеш с друга идея зя голяма верига или нещо подобно?  newsm78

# 324
Саб, може би доставка от ферма. Има ФБ групи, като тази: https://www.facebook.com/BioFarmVersol.GojiBerry/?fref=ts

# 325
SAB, виж това дали съществува още.
http://www.galleriasz.bg/stores_detail?65/Organic%20Green%20House/
Иначе и в Billa има био зеленчуци, но няма разнообразие.

# 326
  • България
Stitch,много интересно!!!
Благодаря  Hug Hug bouquet

# 327
Мохини, преди няколко дни им звънях на този магазин, не предлагат био зеленчуци. Ще проверя в била, но не съм обнадеждена защото асортимента е по-малък от софийската била.  Peace
Кити, ще погледна тази фейсбук група, и аз си мисля, че накрая ще опра до он-лайн поръчка. Благодаря ви
Hug
Чудя се какъв размер трябва да е космонавта, за да изкараме с него цяла зима без да окасее? 80 ли? Сега сме 66 см.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 19:18 от SAB-f

# 328
  • София
Благодаря за съветите за раничките.
Тони яде в 21:30-22:00 и веднага заспива до 6:00 часа, но аз го будя за вечерното хранене, тъй като той заспива още около 19:00 часа

# 329
Аз имам космонавти, но не знам как ще избутаме с тях. Количката ни е тясна, щото е за 2 бебета и като ги облека, ръцете им щръкват смешно напред.  Laughing Онзи ден, в големия студ им ги облякох, но ме домързя да махна чувалчетата и младежът се скъса да реве. Беше се изпотил целия вътре.  Crazy Но ръчичките им бяха ледени. Вие ръкавички ползвате ли ? На толкова малки ръце не виждам какви ръкавици ще станат. Засега ще им набутвам пръстчетата в ръкавите, пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт