ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
KittyCatty, днес навършва 6 м, но коригирана възраст е 4,5 м.
Той и на млякото се мръщи, дъвче биберона и се прави, че яде. Не всеки път, ама май взе да взима яденето на майтап.

Какво ще рече коригирана възраст ? 

# 301
Аз раница нямам и нямам намерение да вземам.Имам слинг още от каката, който ми беше изключително полезен и любим и на двете ни тогава.Бях го дала на една мама,т а си го издирва сега преди да родя.Обаче малките госпожици хич не го признаха.Та предполагам и с раницата ще е същата работа.
Кръвната група и моята и на мъжа ми е А+, така че и на децата би трябвало да е същата.Освен ако няма някакви изненади като по филмите Sunglasses
Котката тези дни полудя.Постоянно ляга и се гуши в децата.Те също я мачкат, радват й се.Навира се в тях докато спят.Сега съм я изкарала, че не знам какво да ги правя.Все пак да не им направи нещо newsm78
И това което исках да попитам мамите, които дават АМ,е в колко часа последно ядат децата и после в колко сутринта.т.е.каква пауза през нощта имат.Моите милите на 3-4,макс.6ч са изгладнели.И понеже вече кърмата е много малко си искат АМ и През нощта.Д докторката само мърмори, че много наддават и да не ги храним през нощта, но за сега не виждам как може да стане ако не се откажат сами.И не знам под "през нощта"колко часа има в предвид Simple Smile
Ние сме на ам и я храня последно в 20:00 часа и  после сама се буди в 4:30 или 5:00часа. Изпива по 170 мл,макар че тия дни нещо изведнъж вдигна на 190 ml на хранене и твърдо 5 хранения на ден,въпреки че педи ми направи забележка , че трябва да се храним по 6 пъти...еми не искам да мъча бебка като я будя!тя си знае.

# 302
Трети ден захранван и не иска да яде. Мисля, че не му хареса срещата с лъжицата. Ако успея да му сложа пюре в устата той го избутва с езиче навън и не го гълта.
Два дни му давах тиква, днес я смених с пъщарнак, щото се надявах, че ще му хареса.
Ама пак не.
Къде греша според вас и какво трябва да направя, за да преминем към захранването.

Когато се храним с баща му, малкият ни гледа с интерес, татко му показва и казва "ам" преди да си сложи в устата. Мисля, че сме му показали достатъчно за храненето, а и той преглъща с нас, но само на нашата вечеря.  Confused
Аз си взех гъвкава силиконова лъжичка и за сега правим сухи тренировки и се приема с радост защото й начесвам венците с нея и придобива приятна асоциация като си види лъжичката. Колкото до захранването когато дойде времето(защото съм решила това да е в 5мес и началото на 3та седмица),мисля да започна със силно размита лъжичка пюре в много мляко. Един вид мляко с вкус на пюре за да не се стресира детето и постепенно ще сгъстявам докато стигнем само до пюре. Важно ми е всичко да става плавно и да не е стресиращо за стомахчето,защото това е непознато за бебчовците.

# 303
Ние днес правим 5 месеца. Ихуууу.
Оше не сме минали преглед, но по моите измервания е около 7 кг и 68-69 см.
Захранването върви по-добре, в началото и тя не беше очарована, но от два дена си яде само пюре на обяд без мляко. Следобед давам малко плодово, за сега само слива съм дала от плодовите, него много го харесва. Давам на Гербер, понеже в тях има само плод и вода. А зеленчуковите сама си ги правя, минахме морков, пъщарнак, тиква и картоф, но картофа не пожъна успех. Утре мисля да дам малко карфиолче, че дъвчем тиква и морков от няколко дена и понеже в понеделник ще бием ваксина и няма да дявам нищо ново няколко дена, да има избор детето.
Нощното хранене още не е отпаднало, но когато тя реши и това ще стане.

# 304
Ирка, био зеленчуци ли използваш при направата на пюретата? Аз все още са чудя. Педи при нас каза днес, че ще захранваме на 6 месеца. Продължаваме на кърма. На 5 месеца сме, а сме 7200 и 65 см. Добре ли е?

# 305
Ирка, био зеленчуци ли използваш при направата на пюретата? Аз все още са чудя. Педи при нас каза днес, че ще захранваме на 6 месеца. Продължаваме на кърма. На 5 месеца сме, а сме 7200 и 65 см. Добре ли е?
Моркова, тиквата и картофа са ми домашни. Пъщарнак си купих от магазина, а карфиол от пазара. Предпочитам аз да си ги правя, хем виждам какво правя и какво слагам, хем излиза несравнимо по-евтино. Вчера с два моркова и два пъщарнака и водата от тях направих 5 пюрета. Не знам за био пюретата, но днес като гледах едно от съдържанията в магазина пак имаше някакви киселини и глупости вътре.
За кг.ви мисля, че е ок, просто малката яде малко и расте на височина. Надявам се с пюретата да качи повечко. В понеделник ще пиъам педиатърката давам ли кашички, по колко и как.
Мамите, които дават пюрета, на грамаж или на мл. ги гледате. Аз гледам да давам около 150-160 мл, но не винаги меря колко грама излиза.

# 306
За карфиолът и броколите четох, че са газоообразуващи и се препоръчват на по-късен етап (8-9 месец), за да не се върнат коликите. Оризова каша може да се въведе, като по-щадяща за храносмилателната с-ма, да видим педиатърката дали ще препоръча.

Супер сте. Ние сме на 4 и половина, 6600 и 67см, и нашата педиатърка каза на 6 месеца да захранвам, но препоръча да почна с Хип, за да си гарантирам, че няма нитрати/пестициди/торове/гадости в зеленчуците, понеже беба е с атопична кожа и често реагира на дразнители. Аз мислех селски зеленчуци да търся, но не ги  знам и тях с какво ги пръскат и торят, за да не ги налазват вредители и сега съм в чуденка.

# 307
Ирка а за нашите кг какво мислиш? Какво имаш предвид под домашни, някой познат ги гледа на село ли? Ако е така, блазе ти. Другите какво правите като нямате домашни зеленчуци...
Stitch, и аз май ще почна с Хип. Педиатърката така препоръча. Май ще пазаруваме он-лайн био зеленчуци? Ама и те колко са био не се знае?!

# 308
Ирка а за нашите кг какво мислиш? Какво имаш предвид под домашни, някой познат ги гледа на село ли? Ако е така, блазе ти. Другите какво правите като нямате домашни зеленчуци...
Stitch, и аз май ще почна с Хип. Педиатърката така препоръча. Май ще пазаруваме он-лайн био зеленчуци? Ама и те колко са био не се знае?!
От градината на село са, но морковите свършиха  Cry  поне яйца ще има като дойде времето.
А за карфиола аз ще дам само малко за вкус, дано няма проблеми.
Иначе кг са ви добре, по мое мнение. Аз си мисля, че ние вървим  малко надолу, но като я гледам ми изглежда добре, в понеделник на прегледа педиатърката ще каже.

# 309

Аз досега захранвах с био зеленчуци от Балев... но излиза страшно скъпо. Мисля да пробвам с фермерските базари. В крайна сметка, децата няма да може да ядат био цял живот, защото родителите им ще се разорят, а и детските кухни и градини не готвят с био продукти... Simple Smile

# 310
Благодаря за съвета изпрах кръвта с вениш. Ирен ще знам за друг път, че става и със студена вода. След няколко дена започвам и аз със захранването. Мисля с морков да започна. Имам домашни морков, тиква, картоф. А също и цвекло и лук, които незнам кога се въвеждат Embarassed Но в началото мисля да купувам готови докато се захраним, че за 2 лъжички...то половината ще остане по пасатора. И да попитам един тъп въпрос  примерно започвам с моркова
 1ви ден 2лъжички
2ри ден 4лъжички
3ти ден 6лъжички..... и после как да продължа с тиквата пак ли с 2 лъжички или мога с повече newsm78

# 311
Ice Queen ще чакам да споделиш какво е казал вашият педиатър. Успокоих се като прочетох коментарите ви
Никакъв проблем не е. Нормално е да се усукват на всички страни в опитите си да се обърнат.  Peace
Сложиха ѝ вторите ваксини (доста закъсняхме). Почти не плака и сега спинка.
Поразпитах малко по обсъжданите тук теми. Отговорът на педиатърката обобщено: "Това не е състезание. Бавно, постепенно полека - за всичко се отнася."  Peace
Благодаря, че сподели, че напоследък сама си вкарвам филми в главата ooooh!

# 312
Слагаш в моркова малко тиква и даваш колкото ще даваш за деня. Аз на око давах, че то като го изплюе половината, а другото отиде по дрехите и лигавника, не можеш да прецениш една лъжипка ли са две ли са  Joy

# 313
много сте добре за бебче хранено с кърма Peace

# 314
  • София
fly_90, аз почнах с пащърнак по схемата -

1ви ден 3 лъжички
2ри ден 6 лъжички
3ти ден 9 лъжички

Но ти ако искаш - 2-4-6 и т.н.

После половин бурканче, 3/4 бурканче, цяло. За седмица заместих обедното хранене с 150гр. пюре.
Редувах пащърнак, тиквички с картофи /но не започвам от 3 лъжички, ами колкото съм стигнала като количекгво за ден/, тиква, морков. Тези зеленчуци ще ги яде до следващия петък, когато сме на кнсултация.

С броколите и карфиола ще изчакам малко.

И ние днес правим 5 месеца  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт