ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 162
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
иска ми се да разбират, че това е човек, макар и малък и има нужда от лично пространство, а не е кученце, което да чешеш зад ушите и по корема и то да върти опашка Sad

Ооо - аз кучетата не давам да ми се пипат. Виж детето е друга бира - той е много контактен (чак ме дразни) и се хили на всички и те като видят засмяно бебе и аааайде - няма отърване  Grinning

# 481
Да ви се оплача-моя човек от днес кашля. Утре ще го водя на доктор да видим какво ще да е. То всички сме болни вкъщи де, та не съм изненадана..  ooooh!

# 482
Дано да му няма нищо на бебока, Ани  Praynig
Аз пък изключително се изнервям, когато целуват Софи по бузките, лицето, че понякога се моля да заплаче и да я оставят!
Миналата седмица, като бяхме на консултация, педиатърката ме попита, дали я слагам вече да седи!?  newsm78 каза да започна малко, по-малко, но аз мисля да изчакам.
И се сещам да питам, според вас хубаво ли е, когато бебка е в легнало положение да й се хванат 2 те ръчички, за да се набере да стане? При видна незаинтересованост от това действие, за мен опъването на ръцете й, биха довели само до някоя травма, друго не знам какво #Cussing out

# 483
Всякакви надежди малката да не се зарази от нашия вирус се изпариха тази нощ, почна още от 22 да сумти, опитах да и махна сополите и така се задави, че повърна, цяла нощ не може да диша, постоянно се буди с рев, ужас, спала съм 2 часа, а й аз съм болна, днес ще карам на магия. За сега няма температура, дано поне това не става. Стомаха ми е на топка, ужас, за първи път е болна и съм савсем самичка, няма кой да ни помогне, ще си се гледкаме двечките. Embarassed

# 484
Аз пък изключително се изнервям, когато целуват Софи по бузките, лицето, че понякога се моля да заплаче и да я оставят!
Миналата седмица, като бяхме на консултация, педиатърката ме попита, дали я слагам вече да седи!?  newsm78 каза да започна малко, по-малко, но аз мисля да изчакам.
И се сещам да питам, според вас хубаво ли е, когато бебка е в легнало положение да й се хванат 2 те ръчички, за да се набере да стане? При видна незаинтересованост от това действие, за мен опъването на ръцете й, биха довели само до някоя травма, друго не знам какво #Cussing out

Ние това упражнение го правим отдавна. Съвсем деликатно разбира се и само по 2-3 пъти на ден и си сяда на дупето за няколко секунди. Според мен няма нищо лошо Simple Smile

# 485
Всякакви надежди малката да не се зарази от нашия вирус се изпариха тази нощ, почна още от 22 да сумти, опитах да и махна сополите и така се задави, че повърна, цяла нощ не може да диша, постоянно се буди с рев, ужас, спала съм 2 часа, а й аз съм болна, днес ще карам на магия. За сега няма температура, дано поне това не става. Стомаха ми е на топка, ужас, за първи път е болна и съм савсем самичка, няма кой да ни помогне, ще си се гледкаме двечките. Embarassed

И ние бяхме така преди 2 седмици. Аз подсмърчах 2-3 дни гледах възможно най-бързо да се оправя, носих маски и т.н., но точно тогава и бебо започна. Имахме много тежка нощ, не е заспивал за повече от 20 мин. (четох някъде, че бебетата могат да дишат само през носа, затова им е много тежко ако са суполиви) . За щастие , за 1 седмица се оправи. Редовно промивки с физиологичен разтвор, педиатърката ни изписа Витамин Ц, Осцилококцинум и едни капки за очи, които му капах 4-5 дни и спрях.   
Дано бързо да се оправите!
Няма нищо по-гадно от това детенцето да е болно... :/ 

# 486
иска ми се да разбират, че това е човек, макар и малък и има нужда от лично пространство, а не е кученце, което да чешеш зад ушите и по корема и то да върти опашка Sad

Ооо - аз кучетата не давам да ми се пипат. Виж детето е друга бира - той е много контактен (чак ме дразни) и се хили на всички и те като видят засмяно бебе и аааайде - няма отърване  Grinning
При нас пък точно кучето е вечно на нечий скут, все си играе и иска внимание от гостите Laughing Беба, от друга страна, съм я виждала само да пуска срамежливи усмивки и то ако е в моите ръце, иначе не.

И при нас спането е кошмар вече трета вечер... ставала съм през 10-15-20-30 минути цялата нощ. Стряска се, изпуска си биберона или го бутва от устата и започва да се мята и да хленчи, докато не й го върна. Но дори тогава не се успокоява, трябва да й дам да ми гушне ръката и да заспи и чак тогава си лягам и след малко пак... Не е от глад, защото го прави от момента на заспиването си, когато е яла току що. Не знам вече. Над 21 градуса е в стаята, да не би пък да й е топло. Ще пробвам да е с лека пелена тая вечер, иначе спи само по тънко гащеризонче.

Дано бързо се оправят бебоците, чакам и аз със свито сърце първото разболяване и се моля да е като мен, а не като баща си в това отношение.

# 487
На мен ми казаха да не я слагам да седи преди навършрни 6 месеца.
Иначе до преди 2 седмици, примерно, и тя не проявяваше никакъв интерес към това да я повдигаш за ръце, затова го пробвах само 1-2 пъти и я оставих. Изведнъж обаче започна да се надига сама да става - от земята, от повивалника, от шезлонга, затова сега правим по няколко повторения като гимнастика и тя много се радва. Все още обаче не проявява особен интерес към обръщането, само няколко пъти се е обърнала досега.

# 488
Моят го оставям вече седнал, но с опора на гърба. Вдигам го с ръчичките, но той има желание. На няколко пъти се опита дори да се изправи направо, ама е много далеч от това.
Днес сме на задължителния ехографски преглед и се дразня, че уж е задължителен, а се налага да пишат страшни диагнози на направлението като бъбречна недостатъчност, например. Е, не може ли да измислят нещо по-нормално, а поставят диагнози, за които не са правили изследвания.

# 489

Педи каза от легнало положение да повдигам до седнало, но не се налага да настоявам, защото те сами се набират.  Да не говорим, че любимото им занимание е да седят в стола за хранене с изпъната назад облегалка и да зяпат. Днес започнаха да се набират за още по-седнало положение и повдигнах още малко седалката. Не знам.....чудя се да не ги повредя нещо с този стол.  newsm78

# 490
Щом сами изпитват желание, пък и нали не са изцяло седнали? За мен е рано все още, но пък всяко дете е различно. На моята бебонка още й се полежава явно. Така както не искаше да се обръща,преди 3 дни като започна изведнъж не мога да я удържа.
Не е тук мястото, но не се сещам кой да попитам, знаете ли къде мога да си напълня готварска горелка? Имам над 70 домашни яйца и така съм се насочила да направя крем брюле , ама на пуста горелка имам я и нз как да я ползвам  newsm78

# 491
  • София
Относно сядането: Давате на бебето да ви хване за палите и с вашата ръка обхващате китката на бебчо. Simple Smile Много леко го издърпвате нагоре /колкото главичката да се отдели от леглото/. Ако е готово само ще се опита да се надигне. 
Аз ѝ хващам ръчичките и броим: "раз, два, три и горе" Като кажа горе се вдига. Simple Smile Много се смее. Вече сама се изправя като хване нещо, пък било то и одеялото си.
Вече сме на 6 месеца и 9 дни. Тежи 6150 и е 65,5см. Simple Smile За един месец е качила 700гр и 2,5см
На болните бебчета и мами - бързо оздравяване.

# 492
  • Русе
Ох, Дано бързо да оздравяват бебетата! Нас днес ни пратиха на снимка Sad Лошо, не лошо с тоя рентген, ама по-добре това от пневмония...Уж няма, само бронхит ама ми е притеснено. Вече няма температура, играе си, но още хрипти доста. Пак й сложиха и урбазон. Не смея да го откажа, че доста отпуска бронхоспазъмът. Ама пък са кортикостероиди...Вчера поне стоя повече на инхалатора, ще я мъча и днес...Бързо да се оправят всички болнички. Оплакаха се. Иначе Йоана е доста контактна, все се хили и съответно като видят нахилено бебе хората и му налитат. Мен не ме притеснява толкова, ама каката много си я пази, само повтаря "Не пипай моята Йоана!", че и гледа под вежди Grinning Малката има желание да сяда, но има време.

# 493
  • София
Кити,за мен също е рано и мисля,че избързваш, но ти си знаеш  Peace

# 494
Кити,за мен също е рано и мисля,че избързваш, но ти си знаеш  Peace

Свалям облегалката максимално назад и реално ъгълът е като в кошницата за кола, затова се надявам да не е проблем. Засега ги спирам от столчето и ще се храним само там, но все пак се чудя дали може да им навреди - все пак са полулегнали... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт