ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 167
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Аз пък идвам да се оплача - мъничето е на антибиотик. Този упорит вирус, който донесе каката...Тази нощ вдигна и температура, гърдите й свирят...Сложиха й инжекция да се успокои малко бронхоспазъмът...Не иска да пие лекарства, рев и тръшкане е...Пазете децата, че не си е работа с болно бебе!
Горката, ужас.
Таткото е болен от петък, а мен вчера ме хвана и сега съм с ужасни сополи. Добре, че за сега беба още се държи, дано да не я хване, днес трябваше да сме на ваксина, но се отлага докато не се оправим, дадох и профилактично Осцилококцинум, дано да се размине, че не знам на кого по-напред да бърша сополите.
Аз също не купувам био зеленчуци, няма къде да ги търся, каквито такива.

# 466
Момичета, авокадото директно от магазина ли го купувате без да проверите дали е био ?  newsm78
Всичко купувам от магазина/пазара. Био, мио, рио не ме интересуват.  Laughing
Истинско био има само при баба на село...ама и тя вече гледа само цветя.  Laughing

то и аз от магазина скоро ще почна да давам, но при захранването мисля да внимавам, докато им свикнат коремчетата...

# 467
От днес се присъединяваме към захранващите. Дадох картоф,от който беше диво погнусен,но не го изплю. Придъвка си го с отвращение. Втората лъжичка вече му дойде в повече и ме погледна твърде укорително,за да продължа да му я тикам в устата. Утре ще видим какво ще е положението Simple Smile
Толкова вече се побърках с това захранване,все едно не съм минавала по този път,че днес вече си забраних да мисля за био и всякакви шантави храни. Каквото има на пазара-това ще е. Ще кисна малко разните коренопродни във вода,заради нитратите,ще беля и толкова.

# 468
  • Стара Загора
Днеска даването на картоф с малко ам беше с една идея по- добре от вчера.Нямаше е физиономията на отвращение и повръщане,но пак му се мръщи и преглъща едвам едвам.В крайна сметка незнам колко изяде-малко е ама се надявам да има 2-3 лъжички.Утре продължаваме и ще видим как ще е.

# 469
Като държите децата изправени стъпват ли на цялото си стъпало? Моят стои на пръсти и се чудя от кога трябва да стои нормално...

Да, учудих се , че стъпва на цяло краче и като го вдигам да скача си сгъва крачетата и мнооого се смее. Grinning Много му е готино. Вече не иска да стои легнал, иска само седнало детето (под наклон)  или по коремче, а най обича ей така прав на меко стъпнало. Хайде да минават  този месец и да сяда като голям човек , защото той самия сякаш няма търпение.
 Уча го да заспива сам от известно време , иначе само с бял шум и люлеене 1 час заспиваше и то пак не беше сигурно дали ще заспи. Сега му оставям 10ина дрънкалки и приглушавам светлината и отивам в другата стая , като стане тихо значи е заспал . Mr. Green

# 470
Момичета, как разбрахте че трябва да повдигнете бебетата в количката? Аз имам механизъм в коша за новородено, който се повдига, него ли ползвате или минахте директно на седналия кош? Зоята в коша за кола си я държа през деня ама навън още не сме се повдигнали, тъй като веднага заспива. Не е и правила опити да става сама.

# 471
Аз имах механизъм за повдигане и в коша за новородено.
Почнах да повдигам, когато я забелязах, че иска да гледа, когато почна да се сърди, че е легнала и не вижда около нея. Разбира се в началото за 5-10 минути.
Сега съм с коша за по-големи бебета (има пълно легнало положение). Обикновено от вкъщи излизаме с леко вдигната облегалка, но тя през целия път спи и съответно пускам облегалката.
Все още не я оставям седнала дори и за няколко секунди. Не е готова, въпреки, че иска да сяда.

# 472
Не знам как още издържате с кошове за новородено. При мен момата дори прави опити да се измъкне от ергономичната раница. Повдига си таза и пробва да се изтласква. :-S Седят на столчето за хранене и гледат анимация на компютъра. Искат си определено филмче в ютуб. Номера с baby TV не минава... Ще се побъркам. Сякаш растат със секунди!:-D

# 473
Аз още не си позволявам да й пускам телевизия или клипчета, струва ми се, че ще се превъзбуди ужасно. Ако баща й и аз гледаме нещо, което рядко се случва, нея я слагаме така, че да не вижда телевизора. С двата комплекта баби и дядовци имаме проблеми, че при тях телевизора никога не се изключва, не знам как издържат тия хора, то аз се хиперстимулирам от непрекъснатото му бучене и присвяткване и високия звук на рекламите, камоли детето.
Беба, според мен, се кефи да е сгушена на сигурно място, затова е ок в коша за новородено. Днес я изведох с количката за половин час и си спа. Като е в раницата или слинга, разглежда наоколо, но накрая пак се сгушва в мен, а и хич не обича много хора да я накачулват, започва да плаче силно. Ок е да излезем с раницата на заведение, но ако някой се приближи да й я занимава отблизо, за няколко минути успява да я разстрои. При срещи с някои хора сърцето ми се свива, защото й се радват твърде бурно и накрая пак стигаме до истеричен плач... иска ми се да разбират, че това е човек, макар и малък и има нужда от лично пространство, а не е кученце, което да чешеш зад ушите и по корема и то да върти опашка Sad

# 474
Чак пък да се превъзбуждат... По-скоро се забавляват Simple Smile Не виждам с какво ще им навреди. И ние имаме проблем с чуждите хора. Започват да се тръшкат,  все едно са видели призрак. Но трябва да свикват.

# 475
  • България
Теодора се смее, закача,"кашля" и всичко каквото се сети на всеки познат и непознат,който я закачи.Винаги иска да е в центъра на вниманието.Докато Стела е съвсем различна -тя е сериозна и само избирателно и много рядко пуска усмивка на непознат,ако сиго хареса.Не обича много да я закачат.

# 476
...защото бързах да въведа разхлабващите, че голям зор  ooooh!

Дай идея за разхлабващи зеленчуци (дотук съм въвела тиква(разхлабващо), картоф и морков).
Спешно ни трябват разхлабващи. smile3550
Мислех си да въведа круша, но не знам дали не е рано за плодове.  Thinking
Картофа и моркова запичат!!!

Аз не въвеждам само зеленчуци или само плодове. Започнах със зеленчуците, но после включих и плодове, сега въвеждам и нови зеленчуци - няма проблем.

Запичащи
картофи
моркови
ориз
банани
ябълки
цитруси

Разхлабващи
карфиол
тиквички
грах
зелен фасул
домати
спанак
круши
череши
грозде
сини сливи
овес
трици

# 477
...защото бързах да въведа разхлабващите, че голям зор  ooooh!

Дай идея за разхлабващи зеленчуци (дотук съм въвела тиква(разхлабващо), картоф и морков).
Спешно ни трябват разхлабващи. smile3550
Мислех си да въведа круша, но не знам дали не е рано за плодове.  Thinking
Домата действа разхлабващо от зеленчука  а от плодовете ябълка,круша и слива.

До колкото знам червените зеленчуци се въвеждат на по-късен етап, а домата специално заради силната му киселинност се въвежда по-късно Peace

# 478
Как давате авокадо?Аз наскоро бях купила,но беше едно твърдо и леко нсгарчаше и не им дадох..
Моята педиатърка каза,ч е може домат,но не съм давала.Всъщност от няколко дни нищо не давам,защото ми се стори,че не им се отразява много добре на коремчетата и малко да починат.По-спокойни са сякаш така.
Аз го пасирах с кърма Peace

# 479

Момичета, авокадото директно от магазина ли го купувате без да проверите дали е био ?  newsm78

Аз го взех от Кауфланд, кой го знае от къде е дошло.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт