ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Тихо да се похваля - имам едно почти здраво бебе- весело, игриво, почти не кашля, но ще допие  антибиотика. Толкова лошо дишаше, че ми се привиждаше болница.... Кой се притесняваше, че закъснява със захранването? Аз съшо още не съм.  Ама не го мисля. Няма да суче до първи клас я Simple Smile Като се успокои от лекарствата ще опитаме. Че сега стиска уста милата. Столчето ни е от най-обикновените на Лорели, ама върши работа. Имам и едно, което се закача за масата, леко, сгъваеми, идеално за пътуване и не заема място. Лактана био съм давала на голямата. Не я напичаше, но тя още е с идеален метаболизъм . Няма причина да се пие постоянно, освен финансовата част, едно от най-скъпите млека е май.
Тихо тихо,да сте живи и здрави! При нас баткото също постоянно мъкне хреми и екстри,само се моля бебока да не ги лепне. Поне при нас може някаква що годе изолация да правя.
Нашето столче е Чиполино някакво си. На баткото беше същото и бях много доволна,защото е с голяма табла и става,освен за ядене и за игри. Самата седалкахе голяма и комфортна и за по-голямо човече. Като повемето столчета има три нива на облегалката,а и три нива за порастващи крачета. Откакто го взехме,поне в него търпи да седи Огнян,че нито шезлонга призна,нито нищо. Сега успявам да свърша по нещо,без да съм вързана с игри в стаята или да ми е в ръцете. Не го държа много,въпреки полегналото положение. Инамептой и днес си омете пюрето от тиква,в която кложих три лъжички картофено пюре. Утре ще увелича картофа с още 3 лъжички.
Захранващите човечета пръцкат ли от картофа? Направи ми впечатление,че Огнян доста попръцква. Като беше само на тиква не пръцкаше.

# 646
Мами, давайте идеи за заглавие на новата тема!

Малко по-раничко ви подсещам, защото като гледам и тази тема ще я изпишем със скоростта на светлината.  Laughing

# 647

Захранващите човечета пръцкат ли от картофа? Направи ми впечатление,че Огнян доста попръцква. Като беше само на тиква не пръцкаше.

При нас определено откакто започнах да му давам какъвто и да било вид пюре започна да пръцка повечко и като голям човек, звучно...хаххахха

# 648
Ани,как ги наемате тия слингове и на какви пари са като наем(ако въпроса е неудобен не ми отговаряй). И все пак със слинга не си ли прецакваш гръб,кръст?все пак бебетата вече са по едни 6-7 кг...ние сме на 5 мес и 3дни и сме 6.500кг.
Колкото до захранването ще го карам на усет,но каквото и да е ще е в малка доза.
Вие как разбрахте,че бебо е готов за захранване?имам съмнения, че май закъснявам,защото като чета симптомите от книгите си ги имаме,но пък си наддаваме добре само на АМ... newsm78

Значи изобщо не е неудобен въпроса. Аз лично наемам слинговете от Tsvetomira Angelova (има ФБ профил). Преди няколко месеца се запознахме онлайн. Много отзивчив човек.  Наемала съм от нея общо 3-4 раници и един слинг. Изобщо нищо не прецакваш, особено с този слинг тъкан днес се родих. От както имам раница не ползвам количката изобщо. Хем детето е близо до мен и спи през повечето време, хем не се тревожа от къде и как ще мина с количката.
Наема на слинговете е 10 лв за две седмици, а на раниците е 20 лв за две седмици. За по-малко не може, за повече предполагам прави специална оферта, но аз исках  да пробвам различни раници, преди да си купя своя и добре че имах тази възможност.  Peace

# 649

Значи изобщо не е неудобен въпроса. Аз лично наемам слинговете от Tsvetomira Angelova (има ФБ профил). Преди няколко месеца се запознахме онлайн. Много отзивчив човек.  Наемала съм от нея общо 3-4 раници и един слинг. Изобщо нищо не прецакваш, особено с този слинг тъкан днес се родих. От както имам раница не ползвам количката изобщо. Хем детето е близо до мен и спи през повечето време, хем не се тревожа от къде и как ще мина с количката.
Наема на слинговете е 10 лв за две седмици, а на раниците е 20 лв за две седмици. За по-малко не може, за повече предполагам прави специална оферта, но аз исках  да пробвам различни раници, преди да си купя своя и добре че имах тази възможност.  Peace
[/quote]
 Да,това с мисленето от къде да се мине с количката и при мен е голям въпрос. Може пък и да пробвам,но моето шилце не знам как ще реагира. Но определено е добра идея особено за зимата,макар че като е студено предпочитам да се разхождаме в двора Simple Smile

# 650
Дойде ми на ум като заглавие:
ЮНЧЕ весело човече чака КОЛЕДАТА вече.
Или
 ДЯДО КОЛЕДА пристига,ЮНЧЕ весело да вдига.

# 651
Я се похвали какви слингове си взе? Аз май ще си купувам тъкан Grinning Наех един, който утре трябва да дойде и нямам търпение да се умотая Grinning Харесах една жаба в групите, ама нямам сега 90 лв иначе.. Grinning
Ленито овършах, че имаше 30% отстъпка + код за още 10%. Ето тези взех, шипнати са, чакам ги с нетърпение:

Драконите се разграбиха пак, исках да си взема тъкан и от тях, но ще се задоволя с такъв с халки, че ми е по-нужен, трябва ми нещо за бързо поставяне/сваляне. По-висок грамаж са и ще стават и за тодлър, не само за бебе.

Ани,как ги наемате тия слингове и на какви пари са като наем(ако въпроса е неудобен не ми отговаряй). И все пак със слинга не си ли прецакваш гръб,кръст?все пак бебетата вече са по едни 6-7 кг...ние сме на 5 мес и 3дни и сме 6.500кг.
Библиотека за слингове "Вълшебен възел" - държи я една страхотна дама, която редовно гастролира из цяла България и се организират срещи. Там могат да бъдат изпробвани носилките (раници, слингове) и да се обмени опит с други бебеносещи родители.

Аз нося беба от 2-месечна възраст, не можах по-рано, че пуках от жега. Няма по-хубаво нещо за мен, чувствам се все едно навън всичко правим заедно - разхождаме се, срещаме се с приятели, ходим на заведение, а тя е спокойна в прегръдките ми. Хубавите ерго раници са направени така, че разпределят тежестта върху торса оптимално и не натоварват излишно кръста и раменете. Ако с ерго-раница тежи, значи не е сложена правилно (освен ако не се касае за заболяване/слаба мускулатура и т.н.). Освен това, когато бебето започне да седи стабилно, може да се носи на гръб, аз го чакам с нетърпение, мисля, че ще е много удобно. С тъкан слинг може на гръб от новородено, ама е само за про-та, аз не смея още Laughing

anelia_888, ти кой слинг нае? Аз чакам Оша-та, но за нея сигурно има километричен списък Laughing

Уникални са! Особено този от дясно... Аз имам един ринг слинг, ама нещо не можем да се разберем с него..

Аз наех това
https://slingofest.com/wrapPage/yaro-slings-la-fleur-blue-natura … emp?modelId=11485

Не съм много на ти със слинговете, но много стабилно и удобно ми се стори.

# 652
Пред леканощно ми хрумна заглавие: Юнчето все по-щураво става и на мама изненади не спестява
За слинговете:още с баткото свекървата ми уши един с рингове,но и аз нещо не се разбрах с него Simple Smile. Много ми е сложно да го слагам без помощ или явно не знам как може да се случи това.

# 653
Момичета,  не искам да ви спирам ентусиазма, но слингове и раници през зимата не са много удачни. Първо заради студа и второ заради заледяванията - ако вие се подхлъзнете и детето пада.

# 654
  • Русе
Аз пък точно зимата нося в сняг и лед Simple Smile Лятото не мога да натикам бебе в раницата, че ще се сварим и двете. За студа - бебето в хубав космонавт, близо до мен се топли и от моето тяло, обличала съм и по-голямо яке върху раницата, да ни обгърне и двете. А за падането-ледоходки. Другата седмица пак пускат в Лидл, аз имам и други,на една местна фирма. На чист лед са тествани,няма падане. Но количка в такова време не мога да изкарам.

# 655
Сигурно си права, щом имаш опит,  но не мога да си представя бебе в космонавт увито в слинг... Не знам как успяваш да го сгънеш Grinning

# 656
  • Русе
Ааа,аз не нося в слинг  GrinningСамо в ерго раницата. Идея нямам как се увиват тия слингове, много ми е сложно. В раницата е без проблем, нарочно взех космонавт с крачета, като ботушки и с ръкавички. И мен Найме беше страх от падане, но с ледоходки е безопасно. И ми е супер да не чистя сняг набит по гумите на количката.

# 657
Аз имам полар за бебеносене, а якето ми ще пристигне от Украйна в края на месеца - има приставка за бременност и друга за бебеносене. Имам и покривало, така че изобщо няма да купувам космонавт за бебето, и без това са скъпи, а с количката не мога да изляза. В редките случаи, когато сме с количка, ползвам покривалото като чувалче. Честно казано, не мога да си представя как бих вързала беба в раница или слинг с дебели дрехи, струва ми се неудобно - едно че може на нея да й е дискомфортно, а второ - как се процедира, ако вляза на топло. С яке за двете е далеч по-практично.
За подлъзванията - опасно е да се носи на гръб, защото обикновено при подхлъзване падането е назад, но с подходящи обувки може спокойно да се носи отпред. Аз все пак не мисля да рискувам излишно и ще ходя, доколкото ми е възможно по почистени тротоари и улици.

Нанив, много полезно инфо, ще потърся в Лидл ледоходките Peace

anelia_888, да, много е хубаво това конопено Яро. И аз тепърва започвам със слинговете, но ми е голям мерак и се надявам да се сработим добре.

# 658
  • Стара Загора
От вчера Алекс започна стремглаво да се завърта по коремче.Бях го оставила в средата на спалнята и бях отишла до другия край на стаята.Обръщам се и го гледам по коремче и оставаше съвсем малко о края на леглото.Днес ще бъде само на тиква и ще го видим колко ще яде.

# 659
Баткото е изолиран с хремата си от Огнян,но аз съм ппекрасен мост между двамата,та тази сутрин се събудих с хрема и цолки в гърлото. Какви илами мога да си натикам,при положение,че кърмя. Питам тук,че ЛЛ ми е малко джаста праста в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт