ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Баткото е изолиран с хремата си от Огнян,но аз съм ппекрасен мост между двамата,та тази сутрин се събудих с хрема и цолки в гърлото. Какви илами мога да си натикам,при положение,че кърмя. Питам тук,че ЛЛ ми е малко джаста праста в това отношение.
Прополки за смучене те са на билкова основа а за носа marisol sensitive (морска вода с алое вера)  бих ти препоръчала аз така съм се лекувала и с двамата.

# 661
  • София
За носенето в слинг и раница и аз бях много ентусиазирана в началото.
Но се оказа впоследствие, че количката ни е в пъти по-удобна. Особено есента, когато бяхме по 4-5 часа навън , не мога да си представя да бях с раница и да не можех да седна. В количката си го слагам и още не съм излязла от алеята пред кооперацията и той вече спи. И така 2-3 часа. Аз си сядам на пейка, чета си книжка ... друго си е Simple Smile
За мен раница/слинг е удачно решение, ако имаш да свършиш някаква бърза работа като да отидеш на пазар или друго да свършиш навън или просто да походиш без да сядаш...
Но за периода на коликите ще съм винаги благодарна на слинга!!!

# 662
Същото е и моето мнение за раницата и слинга.  Peace

# 663
За носенето в слинг и раница и аз бях много ентусиазирана в началото.
Но се оказа впоследствие, че количката ни е в пъти по-удобна. Особено есента, когато бяхме по 4-5 часа навън , не мога да си представя да бях с раница и да не можех да седна. В количката си го слагам и още не съм излязла от алеята пред кооперацията и той вече спи. И така 2-3 часа. Аз си сядам на пейка, чета си книжка ... друго си е Simple Smile
За мен раница/слинг е удачно решение, ако имаш да свършиш някаква бърза работа като да отидеш на пазар или друго да свършиш навън или просто да походиш без да сядаш...
Но за периода на коликите ще съм винаги благодарна на слинга!!!
Нямам проблем да седя с раницата/слинга - на заведение и в автобуса седя, би ми било много по-трудно с количка.
Много е важно какво ще ти пасне на стила на живот - аз съм от тия, дето обичат да вървят и слушат аудиокниги. В кварталния парк съм излизала броени пъти с количка, обхождам го за 15-20 минути и ми доскучава. А и съм малко носач по неволя - в нашия квартал с разбити тротоари, пълни с коли и стръмни павирани улици с количката съм на практика заложник и не мога да мръдна никъде, освен до парка и до педиатърката. Не съм шофьор, а дружките ми с бебета са в други райони, така че носенето ми е от голяма помощ. Дори мола, дето ми е на 10 минути пеш, е през стръмен подлез и не става с количката.
Понякога си мечтая квартала ми да е като някое щатско предградие - широки чисти тротоари, с наклони за колички, зеленина и тишина и да си бутам количката на воля, особено като е топло и не става за носене, ама няма. Но гледам положително на нещата - бебеносенето си е добро упражнение и освен това ми отстъпват ред в магазини и банки Laughing

За хремата на мен много ми помага солена вода, взимам в шепата и всмърквам. Не е много приятно усещане, но помага. На мен пък ми излиза херпес, гадна работа, не мога да си целуна детето.

# 664
Баткото е изолиран с хремата си от Огнян,но аз съм ппекрасен мост между двамата,та тази сутрин се събудих с хрема и цолки в гърлото. Какви илами мога да си натикам,при положение,че кърмя. Питам тук,че ЛЛ ми е малко джаста праста в това отношение.
Прополки за смучене те са на билкова основа а за носа marisol sensitive (морска вода с алое вера)  бих ти препоръчала аз така съм се лекувала и с двамата.
Аз като бях бременна личната ми изписа Цинабсин и Биозин мама, предполагам могат да се взимат и от кърмачки, в аптеката ще ти кажат най-добре.

# 665
  • София
Stitch, права си за пасването на бебеносенето на стила Simple Smile
Ние живеем в центъра. Не че не са разбити и тук тротоарите,  но на практика навсякъде мога да стигна с количка и пеша. А и три парка са ми наблизо - НДК, новия Възраждане и градинката Мадара.
За т.нар. рампи за колички изобщо не ми се и коментира!  ooooh! Имам чувството, че са правени от малоумни хора. Повечето са толкова стръмни , че идея си нямам как може да се мине оттам с количка или от хора в инвалидни колички! Това е безумие някакво!
Изобщо, откакто бутам количка много почнах да се замислям за хората в "неравностойно положение". Защото ние ще бутаме колички година-две, а те цял живот ...  Sad
Извинявам се за това отклонение.

# 666
И аз имам ергораница и понякога се размечтавам, че ако бях с едно бебе щях само в раница да го нося, но установявам, че когато едното е в раницата, започва да му писва след около час и прави опити да се надига, като си избутва таза. После следва рев. Та...явно и от бебето си зависи.

Момичета, някой приготвял ли е млечна оризова каша на Милупа ? Става много рядка и с лъжица да се дава е цяло изпитание.  ooooh! Да не говорим, че не се хареса.... Да не би аз нещо да не правя, като хората ? Уж следвам инструкциите на кутията.

# 667
Изобщо, откакто бутам количка много почнах да се замислям за хората в "неравностойно положение". Защото ние ще бутаме колички година-две, а те цял живот ...  Sad

И на мен ми е минавало през ума....  Cry

# 668
И аз имам раничка, нося го сравнително рядко.
Той заспива след 5-10-15 мин носене, но спи само 20-30 мин и се разбужда и после започва да мрънка, че някакси му е тясно явно и не може да мърда.
С количката повече обикаляме.
За зимата сме подготвени с шейна.
Някой ползвал ли е ? Най-вече за наистина снежните дни  когато ще е невъзможно да се бута количка. Особено в квартали като нашия (Витоша) , където снегорин НЕ влиза Sad
Идеята ми е най-много до магазина и за 20-30 мин да излезем и да го повозя с шейната, с чувалче , опакован с космонафт, тя е с дръжка за бутане (все едно се бута количка), има си и въженце за дърпане, има седалка с облегалка. Simple Smile

# 669

Абсолютно, още по време на бременноста започнах да забелязвам улиците, рампите, подлезите, паркираните на тротоарите коли... скоро пресичахме подлеза на гара Подуене и бях много приятно изненадана, монтирали са от съвременните съоръжения с платформа и електронно задвижване за инвалидни колички. Не огледах обстойно, но мисля, че би станало и за детски колички.

deni111, то направо срам да ме хване, че се оплаквам от нашия квартал, то Витоша е още по-зле откъм липса на място за спокойно бутане на количка. Много са сладки тези шейни, направо се размечтах да навали пухкав сняг и да се пързаляме из преспите Grinning

Момичета, сякаш ми се иска да купя на беба някакво коледно костюмче, ей така, за първата й коледа, първия й сняг. Не се натутках по черните петъци, та ще чакам коледни намаления сега Laughing Вие ще купувате ли?

# 670

deni111, то направо срам да ме хване, че се оплаквам от нашия квартал, то Витоша е още по-зле откъм липса на място за спокойно бутане на количка. Много са сладки тези шейни, направо се размечтах да навали пухкав сняг и да се пързаляме из преспите Grinning

Момичета, сякаш ми се иска да купя на беба някакво коледно костюмче, ей така, за първата й коледа, първия й сняг. Не се натутках по черните петъци, та ще чакам коледни намаления сега Laughing Вие ще купувате ли?

Нашият квартал наистина е ужасен! Sad До скоро имаше тихи спокойни улички, малко все едно си на село някъде... Но сега започнаха и едни луди строежи на всяка улица, и от ВИК копаят и навсякъде са багери, камиони, цистерни, камъни, пясък, кал, шум.... ужасссс Sad А липсата на тротоари е най-малкия проблем...

Аз купих от Джъмбо едно съвсем елемантарно боди за десетина лв, като да гхо облечем 1 път за 2 часа... Имам и още няколко коледни костюмчета от сестра ми от племенника, ще правим фотосесия като е в настроение скоро Simple Smile

# 671
Аз няма да купувам коледно, но и по принцип го обличам по-различно от останалите дечица, та и сега ще е така.
Харесах му един каскет, и ще видя какво ще добавя към него за коледната нощ.

Пу-пу-пу за квартала в който живеем. Ок са му улиците, ама то направо си е Южен парк, та не ми се налага да обикалям пътища изобщо. Дори реката минава зад блока и нямам търпение на пролет да му я покажа.

# 672
Благодаря за съветите за лекове при кърмене. Сетих се,че като родих открих един сайт,в който можеш да проверяваш кое лекарство става при кърмене. От капките за нос става Африн. Иначе физиологичен разтвор наливам яко,но този път май няма с него да се оправя. Само човечето някакси да успее да пропусне тези мъки. Чай от джинджифил си направих също.
Нашето кенгуру е с една презрамка по диагонал на гърба и с колан за кръста,така че като заспи го накланям и го гушвам с едната ръка под главичката. Все едно ми спи в ръцете. Той количката хич не я обича,така че нямам особен избор при разходките.

# 673
Хипо - Осцилококцинум, Инфлуцид, вит. С за пиене, клеева тинктура, сребърна вода - аз с тях се лекувам.

# 674

Абсолютно, още по време на бременноста започнах да забелязвам улиците, рампите, подлезите, паркираните на тротоарите коли... скоро пресичахме подлеза на гара Подуене и бях много приятно изненадана, монтирали са от съвременните съоръжения с платформа и електронно задвижване за инвалидни колички. Не огледах обстойно, но мисля, че би станало и за детски колички.

Аз да. Спрях се на две неща-червено рокличка костюмче на точици с бели кантове на ръкавките и пухести бели кантчета на рокличката и с шапчица мн кокетна. А второто е гащеризонче с дядо коледа и пингвинче. По 20тина лв са и са много сладки:)само чакам преводите Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт