ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 250
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
И ние нямаме много място за сушилнята, но я сместихме в кухнята. При нас не може да се суши на терасата, тъй като живерм до голям булевард.
Давам му по 2 капки Вигантол разтворени в Лефакс с лъжичка.
На нас ни подариха проходилка. Аз мисля да му взема бънджи, но то не се ли използва след 6 месечна възраст.
Честита месечинка на бебо. ura
Още ли давате капки за колики? newsm78

Към останалите - кога спряхте да давате капки за колики?
Аз още в началото на трети месец, като бяхме на морето ги бях забравила и това беше  Grinning

# 241

Барбарон - ако имате предвид тези фотеолчета които са меки като възглавнички и имат дупки за краката - по принцип е препоръчително след 6-ти месец да се поставят там, но и аз вече пробвах 2 пъти за по 4-5 минути и на бебчо му е много интересно да си седи така и да разглежда и да се заиграе с някоя играчка.

Ние също имаме от това чудо.. Майка ми го купи, но аз хич не го харесвам - дупките за краката са много малки и едвам го слагам и изкарвам и той реве. Толкова пари за тая щуротия - много ме е яд  ooooh!

# 242
Определено тези Барбарони са по-добър вариант от подпиране с възглавници, но на мен не ми се инвестира в нещо, което да заема място, пък да се ползва не чак толкова много. Но аз не планирам друго дете, ако ще го ползват поне две си струва Simple Smile И без това чакам девойката да си седне сама като кака си. Днес и беше първата разходка в раницата - хареса й май, не протестира, но смуче презрамки те, ще купувам май протектори. Каката си смучеше биберона, ама тая не иска. Но стои, няма да тътрузя количка в сняг.
С каква раничка сте? Ние миналия месец си взехме Исакра Джой Simple Smile Peace

Излизате ли тези дни с децата? Моето трети ден е вкъщи и не смея на този студен вятър.
Днес захраних с тиква не успешно. Отначало като котенце си подаваше езика и опитваше, а после започна да се мръщи и плюе.
Аз го изкарвам всеки ден с раницата  Peace

Мами, имам нужда от помощ. Педиарърката каза да давам вече каша. Купила съм оризова на Топфер, ама странно я гледам Grinning някой давал ли е, нещо не ми става ясно как се приготвя. Ако дам да кажем 60мл вода с 2 лъжици АМ и 2 каша, а после изядем и 90 мл АМ това ли е начина (ядем по 150 на хранене). И от утре замествам СЗ вместо с АМ изцяло със 150 мл вода 5 л.каша и 5 АМ или нещо се бъркам?
Аз захраних с бананово оризова каша на Топфер. Съветвам те да я даваш поне седмица - първия ден само 1 лъжичка, втория две- три и така да увеличаваш. Правя я на око с вода и гледам да е по-рядка. След като смеся кашата я оставям 1 мин и тя леко набъбва и тогава я давам Peace

# 243
Добре защо масово ползват проходилки след 6ти месец и също защо във всеки сайт пише 6+ месеца след като "неможе" да се ползват от тогава?
Това за мен е селска надпревара. ЩЕ ме извиняват майките, ама така не се прави. Братовчедка ми участва в една такава шеметна надпревара с няколко други майки и на 9м. детето й яде само по 2 пъти АМ, никога не е вкусвало кърма, дават и се всевъзможни боклуци като зрънчо и солети, на края се ядосах и попитах цигари и кафе на 12м ли въвежда, а тя взе, че ми рече по-рано. Тааа - детето й "търчи" в проходилка от 6ти месец, при все, че беше 4м. с ортопедични гащи заради луксация.. Нямам думи просто! Бог да пази децата ни!

# 244
Момичета,  започнахте ли да ползвате столчета за хранене? Нашето столче има полулегнало положение и мисля да опитам да ги храня така по обяд с пюрето,  за да започнат лека полека да свикват. Какво мислите?
Аз да - махнала съм плота отпред, че ми пречи и там си го храня Simple Smile

Иначе вече съм въвела
Безмлечна бананово оризова каша на Био Органик
Морков
Пащърнак
Картоф
Банан
Тиква /сладка/
Авокадо
Зехтин
Тиквички

Днес беше само на кърма, защото се е запекъл, но утре въвеждам или круша или синя слива  Peace

# 245
Цитат
Нашия ортопед каза проходилка чак след като бебето се научи да ходи  Peace

Че за какво му е тогава проходилка ? newsm78

# 246
Нашият ортопед също не е привърженик на проходилките каза да я слагам по малко колкото да види света от този ъгъл и да я махам.

# 247
Още ли давате капки за колики? newsm78
[/quote]
Аз все още давам. Зависи от фонтанелата на бебето. Четох че се дават до около годинката, но пак казвам при всеки е различно и зависи от бебчето.

# 248
Добре защо масово ползват проходилки след 6ти месец и също защо във всеки сайт пише 6+ месеца след като "неможе" да се ползват от тогава?
Това за мен е селска надпревара. ЩЕ ме извиняват майките, ама така не се прави. Братовчедка ми участва в една такава шеметна надпревара с няколко други майки и на 9м. детето й яде само по 2 пъти АМ, никога не е вкусвало кърма, дават и се всевъзможни боклуци като зрънчо и солети, на края се ядосах и попитах цигари и кафе на 12м ли въвежда, а тя взе, че ми рече по-рано. Тааа - детето й "търчи" в проходилка от 6ти месец, при все, че беше 4м. с ортопедични гащи заради луксация.. Нямам думи просто! Бог да пази децата ни!
Може да е следвала храненето и захранването от Българския бебе център там има таблица как и с какво може да си захранваш бебето месец по месец.Е ако погледнете тази таблица и разбира искате да я следвате в деветия медец има само едно хранене с мляко .
Всеки родител си преценявя сам какво е дабре за детето му .Има бебета и познавам такива които като вкусят пюрета и каши отказват да пият АМ.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 07:27 от Иванка Иванова

# 249
  • Стара Загора
Алекс също си извива назад главичката.Чак ми се струва неестествено.От няколко дена започна да се буди в 6.50ч с рев.А беше се научил до по-късничко да спинка.В това време аз закусвах,измивах съдовете и неговото шишенце.Сега стоя при него и нищо не мога да направя.

# 250
  • България
Цитат
Нашия ортопед каза проходилка чак след като бебето се научи да ходи  Peace

Че за какво му е тогава проходилка ? newsm78
Тъкмо това щях да пиша  Laughing
Аз да питам за шишетата-сменяте ли ги?Ние сме с едни и същи от раждането.Само Бебките смених на 3м newsm78 Те с едни, които не знам има ли в Бг.(не съм търсила)и са ми много удобни.Та се чудех колко се кара с пластмасови шишета newsm78

# 251
Ето един цитат за проходилката, мисля да следвам написаното.
" Повечето общопрактикуващи лекари, педиатри и ортопеди сме обединени и сме на мнение, че проходилката е ненужна и може само да забави самостоятелното прохождане. Тя дава псевдостабилност и детето става зависимо от нея. Не препоръчвам използването на проходилка преди 8-мия месец. Най-добре е това да стане след като детето само се е изправило. Това означава, че е завършил първият етап от прохождането – двупедалната опора, тоест развита е мускулатурата на долните крайници, гръбнака и корема, като мозъкът контролира изправения стоеж, детето има стабилна опора на двата си крака. „Неправилно” е слагането на детето в проходилка още на 6 месеца. Това създава реална опасност от микродеформации във формата на тазобедрената става, поради това, че на този етап бедрената глава (ябълката) е изградена само от хрущял и е много ранима."

# 252
Да ви попитам с какво перете кръв?
Кръв се пере идеално с Vanish! Simple Smile

# 253
  • гр.София
Аз ползвам Tommee Tippee. Бибероните се сменят на 3месеца, шишета са без бисфенол, така че пластмасата не е опасна.
Позахабяват се от стерилизацията и бих ги подменила заради това, но още не е дошъл момента Simple Smile.  
Мисля да не купуваме проходилка и бънджи гащи. Надявам се да имам търпението да го държа за ръчичките и да помагам в прохождането, колкото и време да е нужно. Дано ми се получи.
Сега съм на вълна "столче за хранене", че в края на месеца навършваме 6 месеца и започваме захранването.  Peace

# 254
  • София
Сина ми го сложих в проходилка като проходи. Първо тя му ограничаваше достъпа до контакти, телевизор и т.н. Simple Smile Второто хубаво е че не може да падне и да се удари. И най-вече му ограничаваше достъпа до външната врата и купичката на кучето.
Като го сложих в проходилката първото което купих специално за нея бяха високи ботушки с твърда част при глезена /иначе много ги кривят/.
Проходилката има своите плюсове и минуси.

Общи условия

Активация на акаунт