ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • България
Да ви попитам с какво перете кръв?
Кръв се пере идеално с Vanish! Simple Smile

Аз пера кръв със студена вода и сапун на ръка само петното.После вече вече си го пускаш в пералнята, ако искаш. Не ,нам каква е причината, но кръвта се пере по-добре със студена вода.
 Благодаря за отговора за шишетата.Значи само биберони трябва да търся,че те направиха 3м. Иначе опасно ли е?
Цитата за Проходилки звучи логично Peace

# 256
  • гр.София
Не е опасно. Но може би ще им е по-трудно защото разликата в бибероните е големината или броя на дупките. Simple Smile
Първите бибки са само с една дупчица и за по-пораснили бебчета вече става по-трудно смукането на мляко. Peace

# 257
  • София
И ние нямаме много място за сушилнята, но я сместихме в кухнята. При нас не може да се суши на терасата, тъй като живерм до голям булевард.
Давам му по 2 капки Вигантол разтворени в Лефакс с лъжичка.
На нас ни подариха проходилка. Аз мисля да му взема бънджи, но то не се ли използва след 6 месечна възраст.
Честита месечинка на бебо. ura
Още ли давате капки за колики? newsm78

Към останалите - кога спряхте да давате капки за колики?
Аз още в началото на трети месец, като бяхме на морето ги бях забравила и това беше  Grinning

Ами аз давам по 2 впръсквания Лефакс сутрин с Вигантола. Не ги давам за коликите, тъй като неговите свършиха, а за да пръцка. Капките Лефакс помагат за отделяне на задържаните газове при деца и възрастни. Смятам да продължа да му давам докато го захранвам.
И аз съм чела много негативни мнения за проходилките, но аз имам проблеми с гърба и не мога да стоя дълго време приведена, за да задоволя потребността му от ходене.
Моля, препоръчайте ми не много скъпа раница и бънджи.

# 258
И ние нямаме много място за сушилнята, но я сместихме в кухнята. При нас не може да се суши на терасата, тъй като живерм до голям булевард.
Давам му по 2 капки Вигантол разтворени в Лефакс с лъжичка.
На нас ни подариха проходилка. Аз мисля да му взема бънджи, но то не се ли използва след 6 месечна възраст.
Честита месечинка на бебо. ura
Още ли давате капки за колики? newsm78

Към останалите - кога спряхте да давате капки за колики?
Аз още в началото на трети месец, като бяхме на морето ги бях забравила и това беше  Grinning

Ами аз давам по 2 впръсквания Лефакс сутрин с Вигантола. Не ги давам за коликите, тъй като неговите свършиха, а за да пръцка. Капките Лефакс помагат за отделяне на задържаните газове при деца и възрастни. Смятам да продължа да му давам докато го захранвам.
И аз съм чела много негативни мнения за проходилките, но аз имам проблеми с гърба и не мога да стоя дълго време приведена, за да задоволя потребността му от ходене.
Аз му давах еспумизан до средата на третия месец със всяко хранене ,а до края на третия само вечер и от началото на месеца не съм.

# 259
На мен ми се струва неподходящо слагането на детето в проходилка след прохождане, защото това би могло да го върне назад в развитието. Идеята е да се упражнява, за да започне да ходи по-стабилно. Такава ми е логиката, но знам ли... И аз давам Вигантол по 2 капки на ден директно в устата. Сами си отварят устичките. Сега започнах да им давам гранули Осанит за венците, че на моменти много ги дразнят.

# 260
  • гр.София

Раниците на Love and Carry, Kaya, Aloe  Peace

# 261
Аз не виждам смисъл да  се слага детето след като е проходило .Каката така и не искаше да влезне вътре беше на около 8-9 месеца когато се пробвах за пръв път да я сложа на проходилка и тя започваше да плаче веднага хич не я обичаше предпочиташе да я бута.И проходи без никаква помощ на 10 месеца.

# 262
  • Русе
Раницата ми е от китайските реплики на ерго Бейби.  Фалшификат е, ама като нямам възможност за оригинал, предпочитам реплика на раница пред кенгуру. Има ги и в Алиекспрес, ако не ви се чака пък някой иска ги има и в ОЛХ.  Бънджито ни е от Англия, закача се на вратата, нямам идея какви пари е. За Проходилката, колкото и да ги отричат каката така и не пропълзя, стоеше си седнала и си играеше. Ами на осем месеца я сложих в проходилка. Харесваше си я, ходеше из стаите с нея. Сега ако бебето лази може да не я ползвам, но ако не иска може би пак ще я слагам.  Уж щях да чакам шест месеца, но заради акането на три дни днес почерпиха Йоана с тиква. Не беше очарована както и очаквах Grinning Май я мъчат горните зъби, на Коледа може да яде пържоли  Joy

# 263
Здравейте, дами, дойде ред и ние да се включим в юнската тема, все не смогвах досега.

Дъщеря ми е родена на моя рожден ден Simple Smile Вече е 4 месеца и половина и днес ни беше последната двойна ваксина, другият месец ще ни пуснат изследвания на кръв и урина и ехо на отделителна с-ма. Засега е 67 см и около 6.600, все още изцяло на кърма, решила съм да захранвам от Нова година, след навършени 6 месеца. Педиатърката ни, въпреки че е на възраст, подкрепя захранване от 6ти месец със зеленчукови пюрета. Тя обаче ме съветва да започна с Хип, понеже са био, а не с домашни пюрета в началото, за да не рискувам зеленчуците да са обработени с препарати и торове. Каза, че малко по-късно, след първоначалното захранване, може аз вече да си й приготвям домашна храна. Та се чудя, бях решила да търся селски зеленчуци, но според нея и с тях рискувам.
Иначе със зехтин е захранена, понеже капсулите Бейбигард с витамин Д съдържат зехтин Laughing Инафакол спрях да давам преди месец.

Аз съм от сектата на бебеносещите и, от 2-месечна възраст до сега, в количка я слагам само когато ходим на ваксини - яд ме е, че толкова пари дадох за нея. Иначе всеки ден сме навън - ползвам ергономична раница (и ние сме с Исара Джой), още една хибридна носилка и, от скоро, тъкан слинг. Обикаляме много пеш и тя спи като пън на студения въздух отвън, а вкъщи само бучи и мърморясва от скука. В тази връзка - бънджи и проходилка няма да купувам, вредни са за тазобедрените стави поради неергономичната позиция на крачетата, а дъщеря ми се наложи да носи 1 месец след раждането ортопедични гащи, докато навакса физиологично хлабавите стави. Вече след като се изправи сама, ще проучвам какво да купувам, че не съм наясно, мернаха ми се някакви walker-и, които обаче не са като проходилката тип паяк.
Аз самата не съм пропълзяла изобщо, за разлика от брат ми, проходили сме и двамата на година.

Още не може да се обръща съзнателно, само прави опити и се обърна на няколко пъти от корем по гръб, но според мен повече залитна, отколкото да го е направила умишлено. От гръб по корем се върти само ако я поставя на леко наклонена повърхност, например възглавниците на дивана. Не я бързам да се обръща, наслаждавам се още на това, че не е тръгнала да пада от спалнята или повивалника Laughing

Венците я тормозят доста, чеше се с биберона, с пръсти и с всичко, което докопа, кърменето също е малко по-болезнено. Ако прилича на мен, обаче, зъб няма да има следващите 5-6 месеца, аз съм имала обици преди зъби #Crazy

От самото начало имаме проблем с кожата - много е бяла, атопична, гънките й са непрекъснато червени. Слава богу, поне вратлето вече се пооправи, като си държи повече главата изправена. Напира много и да се изправя да седи, но по съвет на ортопеда и педиатърката, ще я слагам седнала след 6тия месец, тъкмо за захранването. Иначе взема ли я полулегнала на корема и в скута ми с гръб към мен, веднага надига главата и горната половина на тялото да сяда. В шезлонга не й е удобно да го прави и вече не иска да лежи там, затова я оставям да се търкаля на дивана или върху една завивка на килима, като дебна кучето да не я прегази, което не толкова опасно, понеже тя скоро ще е 2 пъти по-тежка от него Laughing

Въпреки, че е на кърма, предлагам вода, към която не проявява интерес. Приемала е 2-3 пъти след разходка в жегите лятото. След третия месец смених биберона с такъв с 2 дупки, но пак най-много 2-3 глътки да изпие на няколко дни веднъж. Чудя се как ще бъде, като започне с твърдите храни, надявам се да пропие. Дали пък с преходна чашка тогава няма да имам по-голям успех.

Прощавайте за дългия пост, отнесох се Hug

# 264
  • гр.София
Добре дошла, Stitch  bouquet
Страхотен подарък си си направила преди четири месеца и половина  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 265
Ice Queen ще чакам да споделиш какво е казал вашият педиатър. Успокоих се като прочетох коментарите ви
Никакъв проблем не е. Нормално е да се усукват на всички страни в опитите си да се обърнат.  Peace
Сложиха ѝ вторите ваксини (доста закъсняхме). Почти не плака и сега спинка.
Поразпитах малко по обсъжданите тук теми. Отговорът на педиатърката обобщено: "Това не е състезание. Бавно, постепенно полека - за всичко се отнася."  Peace

# 266
Митко вече е на 5 месеца!! Heart Eyes

Аз несъм се засилила да я купувам сега ,чудя се между бънджи и проходилка и обмислям да взема следващия месец . По 10 мин на ден мисля да го слагам, но поне на 6месеца да е станал!
 Сина ми не обича да стои легнал, плаче и мрънка. Просто не го кефи. В шезлонга е същата работа. Не съм от тези надпреварващи се майки, напротив, водя се по детето си за всичко. Интересно ми беше да прочета мненията на майки с повече от 1 дете. Тяхното мнение ми е важно .На повечето от нас ние първо детенце юнчето и не сме много наясно с доста неща. Някои пишете все едно сте изгледали 5 деца и знаете всичко .  Всички деца са различни .Flutter
Майка ми ме е сложила на 6-7 месеца в проходилка. Жива и здрава съм си, нищо изкривено нямам.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 15:20 от __Magi

# 267
Митко вече е на 5 месеца!! Heart Eyes

Аз несъм се засилила да я купувам сега ,чудя се между бънджи и проходилка и обмислям да взема следващия месец . По 10 мин на ден мисля да го слагам, но поне на 6месеца да е станал!
 Сина ми не обича да стои легнал, плаче и мрънка. Просто не го кефи. В шезлонга е същата работа. Не съм от тези надпреварващи се майки, напротив, водя се по детето си за всичко. Интересно ми беше да прочета мненията на майки с повече от 1 дете. Тяхното мнение ми е важно .На повечето от нас ние първо детенце юнчето и не сме много наясно с доста неща. Някои пишете все едно сте изгледали 5 деца и знаете всичко .  Всички деца са различни .Flutter
Майка ми ме е сложила на 6-7 месеца в проходилка. Жива и здрава съм си, нищо изкривено нямам.
Аз каката не съм я слагала в проходилка  защото тя не искаше .Слагах я и след пет минути започваше да мрънка беше на около 8 месеца,предпочиташе да я бута .Проходи на 10 месеца.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 16:58 от Иванка Иванова

# 268
Влади утре навършва 6 месеца, днес бяхме на ваксина и педи каза, че трябвало да стои стабилно седнал вече. Ами не може детето. Клати си главичката като на пружинка.
Иначе е 73 см, 8600 кг.
Една жена го видя в магазина и пита на колко месеца е, че бил много висок. Laughing

# 269
Влади утре навършва 6 месеца, днес бяхме на ваксина и педи каза, че трябвало да стои стабилно седнал вече. Ами не може детето. Клати си главичката като на пружинка.
Иначе е 73 см, 8600 кг.
Една жена го видя в магазина и пита на колко месеца е, че бил много висок. Laughing
Браво на вас

Общи условия

Активация на акаунт