ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 324
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Бебеносещите мами моля погледнете линкчетата и си кажете мнението:
https://www.olx.bg/i2/ads/q-Раница-за-бебе/?search%5Bdescription%5D=on&search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&currency=BGN&view=gallery&page=4
https://www.olx.bg/i2/ad/ergonomichna-ranitsa-100-pamuk-ID6ecVo.html#:8395f54c04

Честита месечинка на Митко bouquet

# 271
  • Русе
Моята раница е като тази от втория линк. На мен ми е удобна, на бебетата май също. Че и голямото юнче носих в нея. Йоана е7800 кг, не ми тежи като я нося . За зимата това ми е спасението. Не тикам количка в сняг, гушкаме се една до друга да ни е топличко. Само в лед малко ме е страх да не паднем, ама пък тоя проблем го преодолях с ледоходки.

# 272
Аз си поръчах българската раница на kaya. Като пристигне ще ви пиша дали съм доволна. Дано малката да иска да стои вътре. Притеснявам се само да не й хареса прекалено много и да не иска въобще да стои в количката.

# 273
Моят и на раницата се радва 5-6 дни и толкоз. Скоро я извадих пак, след  минути искаше да излиза от нея. Не мога да му смогна на това дете.

Днес ни дадоха направления за ПКК, урина и коремен ехограф. Искам да ви попитам, освен това, което се включва в ПКК кое е добре да се пусне още като показател? Мисля си за витамин Б12, но сега четох, че имало разлика дали ще искам само Б12 или Holo-TC(активен Б12) и Метилмалонова киселина.
Ще съм много благодарна, ако има някой запознат с това изследване и за препоръки за други. така и така ще го боцкат. Освен това мисляи кръвната му група да изследваме, че в родилното ми казаха, че това се прави само, ако е наложително, но аз искам да му знам кр.група.

А да, някъде обсъждахме и за урина, но не разбрах как точно се слага при момчетата. Може ли някой да го обясни простичко, като за мен.  Crazy

# 274
Моят и на раницата се радва 5-6 дни и толкоз. Скоро я извадих пак, след  минути искаше да излиза от нея. Не мога да му смогна на това дете.

Днес ни дадоха направления за ПКК, урина и коремен ехограф. Искам да ви попитам, освен това, което се включва в ПКК кое е добре да се пусне още като показател? Мисля си за витамин Б12, но сега четох, че имало разлика дали ще искам само Б12 или Holo-TC(активен Б12) и Метилмалонова киселина.
Ще съм много благодарна, ако има някой запознат с това изследване и за препоръки за други. така и така ще го боцкат. Освен това мисляи кръвната му група да изследваме, че в родилното ми казаха, че това се прави само, ако е наложително, но аз искам да му знам кр.група.

А да, някъде обсъждахме и за урина, но не разбрах как точно се слага при момчетата. Може ли някой да го обясни простичко, като за мен.  Crazy
Кръвта група се изследва само от венозна кръв! ПО-добре да спестите това на човечето засега

# 275
Права си, някой беше казал, че пръстчето им боцкат. То и Б12 ще е май от венозна, нали?
Кр.група отпада в такъв случай.

# 276
Grumcho,  имам репликата на Ергобейби от ОLx. Засега съм много доволна.

# 277
  • Русе
За кръвната група е венозна кръв, да. Спестете му го на детето. Аз на моите девойки я имам в епикризата от Родилното  . Не знам обаче дали не е защото аз съм с отрицателен резус фактор, та изследваха и тях. Взели са буквите от мен и + от баща си. А за урината- в аптеката специално казвате, че колекторът е за момиче. При мен стана без проблем като го залепих по назад, към дупето. Понеже детенце лежи всичката урина се стече вътре, аз си прелях в стерилно контейнерче. В краен случай вземате бебето на ръце, над контейнер направо, в банята, пускате да тече вода и до 5 минути ще се изпишка от звука на водата Grinning

# 278
  • София
Kitty като тези на линка ли или някаква друга?

# 279
Бебеносещите мами моля погледнете линкчетата и си кажете мнението:
https://www.olx.bg/i2/ads/q-Раница-за-бебе/?search%5Bdescription%5D=on&search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&currency=BGN&view=gallery&page=4
https://www.olx.bg/i2/ad/ergonomichna-ranitsa-100-pamuk-ID6ecVo.html#:8395f54c04

Честита месечинка на Митко bouquet

Първият линк не ми се отваря, във вторият е реплика на ергобейби. Не съм виждала на живо, от групите знам, че недостатъците са умалена платка, опасни текстилни бои и риск от счупване на катарама, за такъв случай съм чела в групите във фейсбук. Знам, че има по-добри и по-лоши реплики, въпрос на късмет е на каква ще се попадне. С подложки за смучене, може да се избегне дъвкането на презрамките от бебето и опасността от текстилните бои, предполагам. За несертифицираните катарами всеки сам си преценява. Има много момичета, които си ползват репликите и са много доволни, вършат им чудесна работа. Аз прецених да вложа пари в оригинални носилки, които после мисля да продам, те държат цена.

Нас ни пращат на ПКК и урина другия месец, когато беба ще е на 5 месеца и 10тина дни, не е ли рано?

# 280
С реплика на Ергобейби съм и аз, от качествените, не я заменям за нищо! Нито има евтин вид, има емблема за органичен памук, катарамите са си обезопасени както трябва, пак нея бих я купила при нужда.
Мохини, взимаш от аптеката колектор за урина за момченце и стерилен контейнер. Измиваш добре пишлето, може и да го обтриеш с памук с риванол, залепваш колектора и слагаш памперса. Периодично надникваш, по някое време ще е пълен колекторът. Пресипваш с контейнера и носиш в лабораторията.

# 281
 Нинив, много ти благодаря.
И нашата раница е реплика на Ерго, от оlx. Освен с катарами се закопчава и с велкрю. Ако се счупи закопчалка, според мен няма риск за детето.

# 282
Kitty като тези на линка ли или някаква друга?

Аз имам ето тази https://www.olx.bg/ad/ergonomichni-ranitsi-ergobaby-ergobeybi-ta … o.html#90f0ec1290. Засега ми върши чудесна работа и не съм имала проблеми. Като визия ми харесват повече репликите от органичен памук (мислех, че всички са еднакви заради цената и не подбирах), защото съм я виждала на позната майка, но тя пък хареса повече моята, защото й се стори по-стабилна. От органичния памук са по-мекички, а моята е малко по-груба, но изглежда така сякаш би издържала по-голямо дете. Аз също много се чудих и се консултирах с въпросната майка и тя ми услужи за няколко дни с нейната раница, за да пробвам. Така прецених, че си заслужава. Не ми се дават 200 лв за раница, която може да не ми се наложи да ползвам дълго.

# 283
  • София
Нашата също е реплика на ергобейби и съм много доволна. Ето я /дори същия цвят/ https://www.olx.bg/ad/ergonomichni-ranitsi-ergobaby-ergobeybi-be … hova-ID5P9hg.html
Поръчах я от Алиекспрес за 42лв.  след 19 дни беше при мен Simple Smile От тогава малката е все в нея. Като имам някаква работа из нас и трябва да я кърмя слагам раницата и съм готова Simple Smile

# 284
  • България
Аз раница нямам и нямам намерение да вземам.Имам слинг още от каката, който ми беше изключително полезен и любим и на двете ни тогава.Бях го дала на една мама,т а си го издирва сега преди да родя.Обаче малките госпожици хич не го признаха.Та предполагам и с раницата ще е същата работа.
Кръвната група и моята и на мъжа ми е А+, така че и на децата би трябвало да е същата.Освен ако няма някакви изненади като по филмите Sunglasses
Котката тези дни полудя.Постоянно ляга и се гуши в децата.Те също я мачкат, радват й се.Навира се в тях докато спят.Сега съм я изкарала, че не знам какво да ги правя.Все пак да не им направи нещо newsm78
И това което исках да попитам мамите, които дават АМ,е в колко часа последно ядат децата и после в колко сутринта.т.е.каква пауза през нощта имат.Моите милите на 3-4,макс.6ч са изгладнели.И понеже вече кърмата е много малко си искат АМ и През нощта.Д докторката само мърмори, че много наддават и да не ги храним през нощта, но за сега не виждам как може да стане ако не се откажат сами.И не знам под "през нощта"колко часа има в предвид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт