ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 242
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Успех с въвеждането на режим! Simple Smile С голямото юнче и аз я взех тази книга, ама тц...Не става. тая работа по книги. Когато й дойде времето взе да си спи в нейното легло и т.н. Не че още спи по цели нощи, но и това ще стане. Сега изобщо няма да опитваа с бебето. Много са малки за режими - мое мнение. Все още мама е целият им свят-да се сгушат, да се нахранят, да им облекчи болката, да ги приспи. Бебетата ни нямат понятие за време и режим. Но щом имате желание да им правите режими искрено ви желая успех!

# 376
Имаме си втори зъб Simple Smile Стремглаво вървим към захранване Simple Smile В края на месеца го почвам,ще е на 6 месеца без седмица.
Честито второ зъбче. С пържоли ли ще се захранвате? Simple Smile
Като гледам как започва да ми ръфа,докато суче,може и направо да почнем с пържолите Simple Smile

# 377
Много сбито и с уговорката, че книгата е над 400 страници и аз съм прочела само откъслеци, които се отнасят за нашата възраст и режим.

Основната идея на книгата е, че това е режим, рутина, а не стриктен график. Просто бебетата, като всички хора, се чувстват по-комфортно, когато знаят какво след какво следва в ежедневието им (хранене, будно състояние или сън), чувстват някаква сигурност.

Режимът се започва от изписването и се променя на 4 месечна възраст. Базира се на цикъка хранене- активност-сън-хранене-активност-сън и т.н., като през нощта не се спазва, а ако има нощно хранене, бебето се проспива веднага след него. Аз не съм се мъчила досега никакви режими да спазвам, просто първите 4 месеца от живота й всичко беше супер - ядеше си не на поискване, а на предлагане през 3 часа, спеше по цяла нощ и общо взето се спазваше цикъла хранене-активност-сън. Обаче седмица преди да стане на 4 месеца нещо изчатка и оттогава е борба.

Според книгата, е трябвало да премина точно тогава на следващ етап - 4-часови цикли, а не 3-часови, които са за малки бебета, защото стомахът на бебето е с по-голяма вместимост, бебето е много по-развито, с по-дълъг период на будуване през деня и т.н.

Общо взето тя смята, че това приблизително трябва да е режимът на бебето след 4-тия месец:

За да се приучи сега обаче тепърва към режим, трябва упорство и спазване на една техника за приучаване на бебчето да спи в собственото си легло през деня, която се казва "вземи/остави". Държа дебело да подчертая, че авторката е твърдо против оставянето на бебето да се наплаче и казва, че това само може да разуши доверието му към родителя, след което въвеждането на какъвто и да било режим би било изключително трудно.

Та в книгата е описана въпросната техника много подробно, пускам само абзац да придобиете представа:

Описано е и подробно ден по ден, ако решите да въведете режима, как точно да действате, според възрастта, на която е детето.

Ако смятате да го прилагате, според мен е добре да се прочете книгата, за да видите от къде изхожда авторката, прилагайки определена техника. Наричат я утешителката на бебета, човешкия вариант на Сизър Милан, утешителят на кучета Simple Smile Защото ако сте принципно несъгласни с нея и не вярвате в режима, няма смисъл да се мъчите. Но тя твърди, че не действа само ако не го прилагате както трябва и не сте достатъчно мотивирани. И нищо не пречи да пробвам да видя дали аз съм такава Grinning

# 378
Не съм чела книгата,но съм ЗА режима,точно защото децата (дори и възрастните) имат нужда да знаят кой след кои и т.н Това им дава сигурност. Пише го в много книги,статии и т.н.,а съм се убедила и от личен опит. НЕ винаги съм успявала да спазвам режим с баткото,след като поотрасне,но и сега наблюдавам,че се чувства по-добре,събира се акъла по-Бързо и концентрирано,ако има някакъв режим.
Ще потърся книгата,защото ми стана интересно.
Между другото,даденият режим е горе-долу нашият в момента. Но дрямките,освен следобедната,са си наистина "дрямки",защото може и да са по 30 минути. Също така,след като заспи в 20 вечерта,се събужда в 2:30,не в 23. Така че май горе-долу,без да искам съм създала режим.

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 20:08 от Hipo

# 379
  • Стара Загора
Определено е хубаво бебетата да имат някакъв режим.
Каним се да подаваме документи за детски обаче на моята е до октомври включително,а на ММ е до ноември.Просто аз получавам с мецец назад заплата,а пък той напред.Според вас проблем ли ще е това?

# 380
Определено е хубаво бебетата да имат някакъв режим.
Каним се да подаваме документи за детски обаче на моята е до октомври включително,а на ММ е до ноември.Просто аз получавам с мецец назад заплата,а пък той напред.Според вас проблем ли ще е това?
Вие като искате служебна бележка за доходите не посочвате ли от кога до кога я искате? Ако подавате през ноември,доходите трябва да са за една година назад до октомври вкл.Ако при него е до ноември,ще липсва миналогодишния ноември

# 381
  • Стара Загора
Сега питах в една друга тема.Там казаха,че се гледат получените пари,а не за кой месец е заплата.След като на неговата бележка пише 1.11,а при мене ще пише 20.11 си направих извода,че трябва да ги подадем документите следващия месец.Освен това разбрах,че искат бележка от педиатъра на бебо,че са му правени ваксини.

# 382
И само да добавя по повод книгата. Без да съм я чела,подкрепям Нинив в мнението,че това с приспиването е мамата си трака битка Simple Smile Не,че Нинив така се е изразила Simple Smile Режимът ОК,ама самото приспиване .... Искам да кажа,че при мен режимът върши работа за създаване на спокойствие и сигурност,но това не значи,че детето има бутон Изключ Simple Smile Общо взето децата с нокти и зъби се борят със съня. Ако ги оставиш обаче става още по-трудно. Така че тепърва ни чакат дълги приспивания с безкрайни приказки и точно,когато си мислиш,че е заспало чудото,то отваря очи и ухилено иска вода,пишка му се...ей такива. Прочетете "Копче за сън" на Валери Петров,същата приказка бая години я играх Simple Smile

# 383
Сега питах в една друга тема.Там казаха,че се гледат получените пари,а не за кой месец е заплата.След като на неговата бележка пише 1.11,а при мене ще пише 20.11 си направих извода,че трябва да ги подадем документите следващия месец.Освен това разбрах,че искат бележка от педиатъра на бебо,че са му правени ваксини.
Вземи си заявлението и по него ще видиш точно какви сметки и цифри ти трябват. Описват се и месец по месец,не само бруто. Трябва да си знаеш и болнични,майчинство какви пари си получила. Не ти трябва бележка за тях,но трябва да ги впишеш в общия доход. Бележка за ваксините ти трябва и бележка от банката,където ще ти превеждат детските

# 384
  • Стара Загора
Аз за банката поне се усетих предварително и другата седмица ще си изкарам бележка и при педито същи.
Мисля,че бебетата трябва вечер да се слагат по едно и също време да спрат.Като мине 17.30ч и Алекс почва вече да мрънка,че му се спи.Към 18.30 баня,хране и после великото приспиване.И сега вече спи като малко ангелче.

# 385
Аз за банката поне се усетих предварително и другата седмица ще си изкарам бележка и при педито същи.
Мисля,че бебетата трябва вечер да се слагат по едно и също време да спрат.Като мине 17.30ч и Алекс почва вече да мрънка,че му се спи.Към 18.30 баня,хране и после великото приспиване.И сега вече спи като малко ангелче.
При нас положението е също спящо от 19 часа,защото следобяд му се разбута малко следобедния сън. Иначе спи до 17:30 и после вече в 20:00 сме "лека нощ".
Ние също взехме столче за хранене от Хиполенд. Нямаше голям избор при нас,но поне единият от моделите,който бях харесала,беше останал. Общо взето взех същия като на баткото навремето. НА Чиполино някакъв си модел. За мен беше важно да е с голяма табла,за да става и за място за игра. Огнян не вярвам да е кротък като батко си и да може да седи на едно място,но все пак има по-стационарни игри (пластелин,рисуване и т.н),които е добре да си имат своето отделно място за цапотене.
Взехме и бънджи   Rain forest. Не е Фишър Прайс,но ми писна да звъня по обяви за втора употреба,които часове след като са пуснати,вече са неактивни. Явно има хора,които успяват на секундата да хванат обявата и да се възползват. Ще видим колко ще върши работа това бънджи,аз съм за по-простите. Като се скача,се скача.Като се играе,се играе. Само че сега нямаве такава стабилна каса на врата,за да взема стандартно бънджи.

# 386
  • Русе
Ооо, принципно съм за децата да имат някакви повтарящи се модели, рутина, режим или там каквото е.  Ама толкова се измъчи със спането с каката, че като се появи номер две въввид на две чертички още си казах, че няма да приспивам, люлея и т.н. Да, ама не! Не е в такава степен като голямата, но и дребното си иска приспиване.  Ще се поучим няколко, друга година. А "Ръководството за недоспали родители"  ми изглеждаше като спасение с каката. Но или аз не съм упорита, или детето беше нещо страшно - това вземи-остави не проработи. Ревеше на провала, с часове. За да не извикат съседите социалните търсех други начини.  Както и да е. Аз от обикаляне по доктори не стигнах до Хиполенд, ама и нищо голямо не бях планирала да вземам. Разни чашки и тем подобни дреболии. Честити покупки на другите момичета. Със здраве да си ги ползвате!

# 387
Mometo, опитвам се да релаксирам особено вечер, но не се получава. Simple Smile
Пробвах да махна яденето в 4 и се получава, но с голямо люлеене на кошарата и то не винаги успявам.
Моята педиатърка въобще не е споменавала нищо за ортопед. Явно си къта направлението.

# 388
При нас е абсолютно невъзможно да го излъжа с вода или люлеене  Mr. Green , човечето иска мляко, и така го иска , сякаш с дни съм го държала гладно .baby_neutral
Като питах за ортопеда нали писах ,че ми казаха - Ами той си е добре , за какво ти е bowuu #Cussing out направоо...... Thinking На 30 сме пак на лекар и за последен път ще питам за направление и ако пак ми кажат , че всички в тая голяма Варна са частни , няма да изляза докато не ми дадат. Party

# 389
Като гледам този примерен режим от книгата, при нас е подобен, но се получи съвсем естествено. Не съм будила бебетата,  нито съм ги приспивала насила. За мен думата "режим" е погрешна. Смятам, че трябва да се създаде рутина на бебето, но не и да му се налагат изкуствено навици. Тоест - ако виждам, че на бебето му се доспива в 22 ч., а в 20 ч. е кукуряк, хич не ми дреме какво пише в дебелите книги - ще го слагам да спи в 10 с риск това да му се оформи рутинния час за сън. Нито пък бих будила бебето,  щото трябвало да яде в незнамсиколкосичаса през нощта според някоя книга. Вярвам, че ако се вслушваме в децата си, те ще ни подскажат много повече.

Общи условия

Активация на акаунт