ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 146
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • България
Кити, аз давах тиквички,даже с това захраних.После го смесвах с морковче.Купувам от магазина или пазара. Но както казах, засега съм спряла, така ми дойде.И ще видим кога ще почнем пак.Сега сме само на мляко 4х200мл.+нощните хранения,които сякаш все повече намаляват пу-пу.Днес гледам очите ми не са кървясали ха-ха.
На консултация сме на 2-ри, до тогава ще му мисля за пюретата,но ми се струва,че засега са си спокойни с този режим. На АМ, веднъж докато бяха съвсем малки погрешка бях купила 2-ка и докато се усетя почти го бяха изяли.Нищо им нямаше  Grinning.Та сега също вземах 2-ка,но последния път взех пак единичка.Реших да не бързам.То една седмица имаме до 6мес.

# 526

Никога не оставям Митко сам и да не го гледам. Или играе на килимчето или в кошарата.На леглото само , когато и аз съм там. Странно ми е как оставяте децата необезопасени точно в периода в който се научават да се въртят, пълзят и тн. newsm78
Ами само ще ти кажа да не се чудиш, щото и аз много се чудих по същия начин как си оставят децата и политат, та след седмица и моето полетя. И аз си мислих, че е обезопасено на спалнята, оградено с възглавници и два юргана - е да, ама не.
Да не ти разказвам как в уж обезопасената с обиколници кошара, щеше да си счупи крака между решетките. Та, Маги, викай пази Боже и не се чуди на нищо! ooooh!

# 527
За повиването...Не съм повивала,но държа здраво ръцете в моментите на "борба" с "не мога да заспя". Пониването или държането на ръцете гикара да сеотпуснат и "предадат". Поне при повечето деца.

ДОбре казано Simple Smile И аз така слагам го в леглото, но ако е преуморен и мрънка стискам здраво ръчичките, понатискам го да предотвратя много ританията и мятане на ръце и сякаш се чувства по -сгушен и като не може много да мърда се отказва и отпуска и заспива, обикновено това спасява положението.

Аз съм спокойна с моят човек все още , не мърда много много... лежи си в шезлонга или в неговото си легло, но не дава признаци да е тръгнал на някъде... кажи речи както го оставя така си го и намирам... често и нарочно го оставям сам, именно за да свиква да си се занимава и да се заиграва сам.  КАто като цяло не издържа повече от 10-15 мин сам, и бива проверяван през 2 мин  Laughing

# 528
  • България
Теодора падна пред мен от спалнята, докато премествам Стела и аз не разбрах как стана  Shocked

# 529
  • София
Момичета, нали знаете, че не е въпроса дали ще падне бебето, а кога Simple Smile
Кити, Антон е на 5 месеца и 3 дни, тоест още сме далече от 6 месеца. Детето не мрънка като е в количката, тъй че не мисля, че за него е мъчение. Той или спи като сме навън или ме гледа и се усмихва. Ще изчакам възможно най-дълго със слагането на летния кош.
От утре ще му давам картоф, но между временно всеки ден си яде пюре от сливи или праскови, тъй че не мисля, че ще се запече. Липсата на килограми определено не ни е проблем Simple Smile Педито каза, че другия месец ще включим и каши, но мен малко ме притеснява качването от тях.
Маги, гледам да го оставям така, че уж да няма опасност да падне. Той още не се обръща или лази, но всеки момент може да започне, тъй че никъде не го оставям сам, а не е безопасно. През деня махам решетката на кошарката и я допирам до леглото, за да няма къде да падне. На мен проблема ми е че не иска да остава сам.Остане ли сам в стаята започва да мрънка, а събуди ли се докато е сам следва един истеричен рев. За жалост през деня спи на пресекулки, тъй че само мъкна с мен бебефона и видя ли че се размърдва спринтирам към детската. Готвенето се оказва голямо предизвикателство. Миналата седмица 2 дни имах разтройство и не е за обясняване какво приключение беше Simple Smile
Да ви се похваля, че в неделя му взех отпечатък от ръчичка и краче Simple Smile

# 530
Grum4o,за мрънкането,когато е сам. Аз го оставях да си помрънка. Започнах да не влизам на първата секунда. Постепенно мрънкането се сведе до наистина в моментите,в които вече му е писнало сам. Предполагам,че и при вас мрънкането е различно за различните им проблеми Simple Smile Така че аз,когато го чуя да мрънка (обикновено веднага,когато изляза) просто от "лиготия" (не знам коя дума да употребя Simple Smile ) и го оставям. След малко спира и се заиграва. Понякога не спира,изчаквам леко да промени тоналността и тогава влизам.

# 531
  • София
Гръмчо, отдавна съм установила,че моят и твоят бебчо много си приличат по поведение Simple Smile
По кое време давате плодовите пюрета? Аз нищо плодово до сега не съм въвела. Само тиква,доколкото е плод.

# 532
Един бърз въпрос - въвеждаме малко по малко картоф за 5-6-7 дни като увеличаваме количеството, после същото с морков, тиква....ама така с всеки нов вкус ли започвам с 2-3 лъжички?? Или със следващите вече давам направо повече като количество? Нали идеята е в един момент да яде САМО пюре за обяд...ра кога ще е това, аз ако по ефна седмица въвеждам всички десетки видове зеленчуци няма да стигнем до този момент и след 2 години....хахахаха...
Та си мисля че след като стпмахчето му е свикнало вече с 2-3 различни вкуса и с по- големи количества другите направо да ги давам цели бурканчета по 130-150-190 гр...правилно ли си мисля?? Simple Smile

# 533
Един бърз въпрос - въвеждаме малко по малко картоф за 5-6-7 дни като увеличаваме количеството, после същото с морков, тиква....ама така с всеки нов вкус ли започвам с 2-3 лъжички?? Или със следващите вече давам направо повече като количество? Нали идеята е в един момент да яде САМО пюре за обяд...ра кога ще е това, аз ако по ефна седмица въвеждам всички десетки видове зеленчуци няма да стигнем до този момент и след 2 години....хахахаха...
Та си мисля че след като стпмахчето му е свикнало вече с 2-3 различни вкуса и с по- големи количества другите направо да ги давам цели бурканчета по 130-150-190 гр...правилно ли си мисля?? Simple Smile
правилно си мислиш.Поне аз така направя

# 534
Аз увеличавам приема, без значение дали въвеждам нов зеленчук. Ако вчера е бил 15 лъжички пъщарнак, днес е на 18 морков.
Но вариянтите са различни, според схемата, която си избрала.

# 535
Днес навършваме 5 месеца:)вече сме 63 см и 6.310 кг:)мисля да започваме със захранването към 10.12,т.е. за 5 и 1/2 месец на бебка. От две седмици се обръща сама по гръб,не обича да седи по гръб докато е будна и обожава да се набира до седнало положение на пръстите ми.прехвърля си играчките от ръка в ръка,пазнава познава си името и се обръща като й говорим по име. Непознати не допуска до себе си и се усмихва само на хора от семейството си:)не я оставям и за миг на потенциални места за падане,но и не мога да я оставя сама и за 5 мин защото се сърди.така че си готвим заедно,чистим и навсякъде е с мен,дали на ръце,в шезлонга или гимнастика,количка и т.н. имам късмет,че тоалетната е с пряка видимост до спалнята:)обича да лази или поне да се дупи и да седи по коремче.приспиваме се с ритуал-баня,хранене и люлеене вече в права позиция в ръце за до 10-15мин.нощем не се буди и заспива към 20:00 20:30ч. Не я будя за храна, тя се буди сама за първо ядене към 5:00 5:30ч.и в 7:30 вече сме готови за игра и разходки на ръце.аз също обичам ранното ставане и не ми е проблем ако съм се наспала през нощта.
Колкото до захранването моята педи каза да започнем с картоф на пара с ам с консистенция на боза.дава се 1 седмица като се почва с 1 лъжичка, 2ри ден-+ 3лъж,3ти ден-+5 лъж,4ти-+7 до достигане на 160мл после за три дни въвеждам морков,давам още 3 дни картоф и морков,после тиквичка,морков и картоф,след това пащърнак,тиквичка,морков и картоф и накрая смес 100мл картоф и по 20мл тиквичка,морков,пащърнак и броколи.и това ще е до края на месеца. После жълтък и каши и месо,но в по късен етап.караме я бавно.

# 536
Мами, имам домашен спанак и се чудя, как да го запазя за малката?

# 537
бланширай го и го замрази в малки пликчета

# 538
Всеки зеленчук прави различна реакция. След като се стигне с първия до оппеделеното от педиатъра количество,към него се добавят 2-4 лъжички от новия и постепенно новия нараства,а стария намалява. И така със всеки следващ,така че количеството,след като един път е достигнато до оптималното за възрастта,все си е едно и също. Аз новия вкус ще давам отделно и след това продължавам с отвърдения. После ги смесвам. Иначе започват всичко да ядат само,ако е смесица от няколко неща. Това е моето мнение,което е на база опит и изчетено по въпроса. Има майки,които директно дават цялото количество,но понеже аз съм с много алергии към зеленчуци и плодове,знам че това не е шега работа Simple Smile

# 539
Не е добре да се бланшира. Спанакът,както и всички зеленяци и в яденето се слагат последни и за кратко,за да им се запазят витамините и минералите. Измий,изсуши,доколкото е възможно, и слагай във фризера.Не заема чак толкова място,за да трябва да се бланшира

Общи условия

Активация на акаунт