ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Давам кашата в 18:30- 19:00.
Млечна е, с бананова започнах.
Харесва му , както и на мен Grinning.
Примирих се с оранжевите петна и сега като го храня слагам една блузка, която съм я прежалила вече, че лигавниците ги мрази.

А относно падането и отгояора на Анелия, ясно е , че падат и все някой ден сиурно и моето ще го направи, НО аз не си оставям детето на леглото и да го заобикалям с квот има, оставям го на предназначени места за него , и обезопасени естествено. Това не включва височина! Все още незнае кое е опасно и кое не, и  не бих си позволила аз да го поставя в такава ситуация.  Така, че всеки да говори за себе си!!! Naughty

# 586
  • Русе
Аз съм още без цикъл, но и моето бебе е само на кърма все още. Да си призная се радвам, е не ми е дошло. Би трябвало липсата на цикъл да се отрази добре на миомата - т.е. да й намалее размерът. Нямам време да отида на лекар, но тия дни ще запиша час и другата седмица като пратя каката на ясла ще взема да отида. И без това ще минат шест месеца от раждането да видим какво е положението. Морковите цапат ама най-много тия в купешките пюрета. Ще изпишем темата, пък моето юнче не яде пюренце  Grinning

# 587
Започнах да се обезкуражавам с това захранване. Тъкмо свикнаха с пюретата и заместих хранене и младежът направи крачка назад. Вчера едвам го натъпках с любимата му тиква, а днес прясно пюрирах моркови с картоф и добавих малко тиква - на вкус се получи много добре. Не се мръщеше, като на тиквичката - тоест не му беше гадно, но започна да се гъне на столчето, да си повдига таза и да се опитва да "избяга" от лъжицата. После установих, че и на млякото реагира така, а уж беше гладен. На някой случвало ли му се е?

Аз взех оризова млечна каша и утре ще я дам на второ хранене - към 10 ч, за да видя как ще реагират коремчетата им. Днес мисля да въведа и малко плод. Ще започна с пюре от сливи.

Някой пита за размера на бибероа. Аз съвсем бях изключила за тези биберони и до онзи ден бяхме още с двойка и се чудех защо толкова силно засмукват, чак със звуци. Вчера замених директно с четворка, която е за 6 м+ (говоря за бибероните на Авент). Добре ни се получи - нямахме произшествия.

Заедно с течния прах на Сано, купих и препарата им за петна. Ползвах го веднъж и всичко се изпра. С моркова още не съм пробвала - ще пиша, като разбера.

# 588
deni111 как е бибата с 3 дупки? Аз все още съм с двойката, че се притеснявам да не се дави с нея, както и да не си изпива прекалено бързо млякото, но се чудя да не би да я мъча по този начин newsm78
Няма никакъв проблем, и на мен ми се е случвало бебо да се задави понякога докато яде (още докато си беше с 2 дупки) , та и мен ме беше страх, но реших че след като е на 5 м и половина почти би трябвало да може да се храни с биберон, който е за 3 месечни...хаха Wink Нормално си изяжда млякото за около 10 мин.  

Днес обаче имахме пълен провал с пюрето. Уж всичко нормално беше досега, вече 2 седмици... и 2-ри ден давам тиква, или поне опитах. Вчера изяде почти 80-90 гр, а днес не искаше и 1 лъжичка дори и се мръщи и ръмжи и му се гади и се опитва да повърне и кашля и плюе... не знам какво му стана ...?!?!  Пробвах да го смеся с картоф, пробвах да го смеся с мляко... то стана супер течно, пробвах и с един биберон с по-голяма дупка  като "У" (там обаче много течеше и направо се давеше).... ужассс.... нищо не изяде и накрая си се наяде с мляко. Ама какво беше това не знам. Явно тиквата няма да е нашето. ОСвен това тя тиквата нали уж я дават към разхлабващите, а днес за първи път при нас имаше обратния ефект... Утре ще го пробвам със съвсем малко броколи.

Така като гледам и останалите мами, това захранване е голям филм.. хаха... А аз тъкмо си мислех, че при нас няма да има проблеми щом вече без проблеми минахме 3 вкуса и си хапваше стабилни количества .... :/   newsm78

# 589
deni111 как е бибата с 3 дупки? Аз все още съм с двойката, че се притеснявам да не се дави с нея, както и да не си изпива прекалено бързо млякото, но се чудя да не би да я мъча по този начин newsm78
Няма никакъв проблем, и на мен ми се е случвало бебо да се задави понякога докато яде (още докато си беше с 2 дупки) , та и мен ме беше страх, но реших че след като е на 5 м и половина почти би трябвало да може да се храни с биберон, който е за 3 месечни...хаха Wink Нормално си изяжда млякото за около 10 мин.  

Днес обаче имахме пълен провал с пюрето. Уж всичко нормално беше досега, вече 2 седмици... и 2-ри ден давам тиква, или поне опитах. Вчера изяде почти 80-90 гр, а днес не искаше и 1 лъжичка дори и се мръщи и ръмжи и му се гади и се опитва да повърне и кашля и плюе... не знам какво му стана ...?!?!  Пробвах да го смеся с картоф, пробвах да го смеся с мляко... то стана супер течно, пробвах и с един биберон с по-голяма дупка  като "У" (там обаче много течеше и направо се давеше).... ужассс.... нищо не изяде и накрая си се наяде с мляко. Ама какво беше това не знам. Явно тиквата няма да е нашето. ОСвен това тя тиквата нали уж я дават към разхлабващите, а днес за първи път при нас имаше обратния ефект... Утре ще го пробвам със съвсем малко броколи.

Така като гледам и останалите мами, това захранване е голям филм.. хаха... А аз тъкмо си мислех, че при нас няма да има проблеми щом вече без проблеми минахме 3 вкуса и си хапваше стабилни количества .... :/   newsm78

Моят син обожава всичко, но ако е много гладен или му се спи или просто е хиперактивен не иска пюре, а мляко. Simple Smile

# 590
Днес дадох тиква. След паузата от картофа вчера,днес порядъчно се издриска,но въпреки това ву дадох тиква. Естествено,не беше възхитен,но непиптолкова отвратен,колкото от картофа. Ще въведа тиквата и почвам постепенно да я смесвам с картофа,пък да видим. Иначе забавното беше,че сам се прецакваше да яде Simple Smile Ако аз му подам лъжичката,стиска уста и тогава му дадох и той да я хваща. Понеже каквото хваща първо го тика в устата,та така и с пюрето днес. Simple Smile

# 591
  • Стара Загора
Аз още нямам цикъл,но пък и все още се кърмим.На два пъти имах прокървяване и си мислех,чв щ ми дойде ама не.При нас захранването върви бавно.Досега бяхме на картоф,утре въвеждаме тиква.

# 592
Давам кашата в 18:30- 19:00.
Млечна е, с бананова започнах.
Харесва му , както и на мен Grinning.
Примирих се с оранжевите петна и сега като го храня слагам една блузка, която съм я прежалила вече, че лигавниците ги мрази.

А относно падането и отгояора на Анелия, ясно е , че падат и все някой ден сиурно и моето ще го направи, НО аз не си оставям детето на леглото и да го заобикалям с квот има, оставям го на предназначени места за него , и обезопасени естествено. Това не включва височина! Все още незнае кое е опасно и кое не, и  не бих си позволила аз да го поставя в такава ситуация.  Така, че всеки да говори за себе си!!! Naughty
+1

# 593
Имам въпрос към незахранилите-по колко мляко изпиват бебоците ви на хранене и на какъв интервал се хранят? Моята дъщеря навърши оня ден 5 мес,но си изпива по 190 мл по 5 пъти на дев през 3.5 -4 часа,но напоследък забелязвам че май чака за още след като си изпие млякото,а 1 л на ден малко ми се струва множко...
Като ви чета с това захранване и си мисля, че няма никакви правила и последователност нито в количества нито във видовете храни каши и т.н. След като сте въвели каша,кога се въвежда жълтък? Защото аз знам,че това става преди кашата,а плодовете следват зеленчуците,или поне първите 5 (картоф,морков,тиквичка, пащърнак и броколи)? А в каква консистенция давате пюрето-аз мисля да започна с консистенция на боза.
Колкото до перилните препарати-вече не перете ли с бебешки прахове?
За биберона -ние сме още на три дупки и съм доволна. А как се разбира, че е време да се премине към друг-когато бебо без рричина започне да спира и отказва храненето някъде по средата му и след кратка почивка пак поиска млякото си. Поне тогава аз смених броя на дупките и нямаше проблем повече,макар че ми се струва, че пие доста бързо.

# 594
Каша давам от 1 седмица. Т.е месец след захранването. Митко е на 5месеца и 10дни. Вчера дадох и жълтък за първи път, супер миниатюрно парченце. Иначе започнах вече да давам и плодови. Сливата си я хапва с кеф, но прасковата  не постигна същия ефект .  Mr. Green Със зеленчуците вкарвах нов на 3 дни. Вече може да се каже , че е ял всички зеленчуци , които има под формата на пюре. Най много обича морков,тиква и пащърнак.

# 595
  • София
Вчера за пръв път хапна картоф. Първия ми опит да сваря био картофчето на пара пропадна. Малкото вода, която сложих извря, а картофчето се опече върху кошничката. Катастофалния ми опит лиши малкото човече от картофчето за обяд.
Въоръжена с още повече ентусиазъм и съвети от една майка започнах втори опит в приготвянето на вездесъщия био картоф. Измих го, обелих го, нарязох го на дребни парченца, сложих го в кошничката, сложих ПОВЕЧЕ вода в тенджерката, затворих капака и зачаках. И ураааа картофа се свари! Намачках малко с виличка и добавих АМ докато стане като боза, което си е 2 към 1. Опитах и щях да повърна Simple Smile
Бях безумно скептично настроена как бебо ще яде този безвкусен картоф. Докато правих пюренцето Тони го изпиваше с очи, а аз си мислех, че е просто любопитство. Накрая подавам аз лъжичката, а детето вместо да плюе отваря уста и ще погълне лъжицата. Яде, че чак се дразни, че се бавя със следващата лъжичка. Изяде 15 грама и се разрева като спрях да му давам.
Явно нищо не разбирам, но детето определено хареса гадния картоф. Сега ще видя дали днес ще продължи така.
Преди малко купих уред за приготвяне на бебешки пюренца с 72% отстъпка от Емаг.
Снощи пък правих пюре от тиква и го замразих в бурканчета в камерата. Нямам формички за лед, но днес може да отида да си купя и ще пробвам и в тях. Дано бурканчетата ми на Гербер да не се счупят.
В Емаг имаше намаление на пюрета Гербер, но мога да поръчвам само по 1 от вид, а то с доставката ми излиза все едно да си ги купя от магазина. Много съм разочарована.

# 596
Моят първи опит с пюретата мина горе долу по същия начин, само че с морков. Бях го нарязала на шайбички, уж за по-бързо, но водата извря, но поне ги хванах на време. Накрая установих, че на ленти всичко става по-бъзо и сега така си ги правя, ставам все по-добра в домашните пюрета.
Аз да се оплача, малката от няколко дена е със запек, уж яде тиква и сливи, ама не може да се изходи, докато сменям памперса я чакам по 10 мин и не може милата. Вижда се акито, напъва напъва, излиза и после се скрива. Педиатърката каза да дам вода с овесени ядки, и преди съм давала като беше мъничка и не ходеше, не знам колко ефект имаше, но ще пробвам дано да се получи. Уж сливи и тиква били разхлабващи, но може би стомахчето още свиква с новите храни.

# 597
Aз от плодовете съм дала само круша. Имаше разхлабващ ефект.  Peace

# 598
Имам въпрос към незахранилите-по колко мляко изпиват бебоците ви на хранене и на какъв интервал се хранят? Моята дъщеря навърши оня ден 5 мес,но си изпива по 190 мл по 5 пъти на дев през 3.5 -4 часа,но напоследък забелязвам че май чака за още след като си изпие млякото,а 1 л на ден малко ми се струва множко...
Като ви чета с това захранване и си мисля, че няма никакви правила и последователност нито в количества нито във видовете храни каши и т.н. След като сте въвели каша,кога се въвежда жълтък? Защото аз знам,че това става преди кашата,а плодовете следват зеленчуците,или поне първите 5 (картоф,морков,тиквичка, пащърнак и броколи)? А в каква консистенция давате пюрето-аз мисля да започна с консистенция на боза.
Колкото до перилните препарати-вече не перете ли с бебешки прахове?

НИе сме по същия начин с храненето - през 3,5-4 ч, 5 бр хранения по 190-200мл Simple Smile
То това е горе долу максимума, нормално е бебешкото стомахче да поема около 200мл на едно хранене, дори и да му дадеш още 10-20-30 мл не мисля че ще е нещо фатално, щом иска...И при нас бебо прави едни кисели сърдити физиономии като свърши, но му давам малко водичка , хем да си изплакне устата с няколко глътки хем да доутоли жаждата ... и след 1-2 минутки усеща че всъщност е пълно стомахчето и не може и не иска повече Simple Smile

Относно захранването , не смятам ,ч е няма никакви правила и последователност. Започва се с опитване на различни вкусове (еднокомпонентни пюрета) средно по 4-5-6 дни всяко, като постепенно се увеличава количеството и така 3-4 седмици. До достригане на крайно количество, което изцяло замества обедното хранене. Около 1 месец след захранването със зеленчуково пюре е добре да се започне с каша (безглутенова) при следобедното хранене към 17-18ч. За предпочитане оризова.
По това време е добре да започне да се дава и по половин жълтък, 2 пъти седмично.
Това е което аз съм чела в една книга , препоръки от педиатър ("От Нула").

# 599
Тиквата днес беше толкова добре приета от Огнян,че запротестира като видя,че ву дояждам остатъка и заскимтя за още Simple Smile Утре ще добавя една лъжичка картофче към тиквата и полека лека ще увеличавам,да видим как ще се приеме.

Общи условия

Активация на акаунт