Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 981
  • 831
  •   1
Отговори
# 420
  • FRANCE
Заинтпигувахте ме с Бутик. Отивам да търся дали го има във Фр. Бурдата нещо не ми пасва. Уж им гледам мерките пък после не е същото. Незнам как точно да проверявам вече готовата кройка дали пасва на моите размери. newsm78

# 421
Здравейте, може ли да ме ориентирате кройките за панталони/анцузи в оттобре дали са вталени и подходящи за слаби дечица. Чудя се дали да си поръчам, а моята девойка върви към кльощава и по-широките модели й стоят грозно все едно е в чувал.

Кройките, които намирам в старите си Бурди (последно съм купувала 2006 г.) са доста широки за нея.

# 422
Здравейте, може ли да ме ориентирате кройките за панталони/анцузи в оттобре дали са вталени и подходящи за слаби дечица. Чудя се дали да си поръчам, а моята девойка върви към кльощава и по-широките модели й стоят грозно все едно е в чувал.

Кройките, които намирам в старите си Бурди (последно съм купувала 2006 г.) са доста широки за нея.

Зависи. Има кройки, които са доста широки, други са супер за слаби деца (и аз имам едно такова). В по-старите бройки (до към 2011г.) като тенденция дрехите са по-широко скроени.

# 423
Днес си купих "Бутик" и не искам да обидя някого, но не съм впечатлена. Почти нищо не ми хареса, а и преобладават палтата, които засега ми се струват сложни.

# 424
Poliiii, аз имам към 30 Бутика и всевъзможни кройки . Първо разглеждам и преценям дали ще ми свърши работа, дали искам точно такива кройки и дали има моя размер  Peace

Въобще не е трябвало да го купуваш.

Аз натрупах моята колекция във времената, когато продаваха 2 Бутика за 4-5 лв. и беше много изгодно. Сега мисля, че единият брой струва толкова.

За начинаещите: аз разглеждам страницата, където са схематично нарисувани моделите, а не разглеждам самото списание със сниманите манекени  Peace

# 425
4,90лв. е Wink малко ми е неудобно да разглеждам преди да купя, затова направо го грабнах.

# 426
  • София
От къде може да се купи? За София ме интересува.
Аз също разглеждам преди купуване, все пак си даваш парите, може да погледнеш какво вземаш.

# 427
Миленски, последно го гледах на "Лафка", виж и на другите репове.

# 428
  • София
Благодаря, ще погледна, не съм купувала списания от поне 10 години, идея си нямах къде да търся. bouquet
Търсих си преди едно немско по- специално списание RUNDSHAU, но така и не намерих. Само с абонамент става в Германия, за тук -не.

# 429
И аз винаги разглеждам списанията преди да реша дали да си ги купя.
Имам един брой La mia Boutique, купен за 11-12 евро. ooooh!Ужасни скъпчии са тук. Но много го исках този брой заради едно палто, което още не съм ушила, а даже и плат съм си купила. WhistlingЩе поръчам на мама да ми купи някой брой от България.

Това Rundschau не съм го виждала по будките тук, но предвид цената сигурно го има на много малко места. При нас всякакви списания има само на гарата, а аз много рядко имам път натам.

Mama na Veronche, подкрепям Tatjana. Има всякакви кройки. Обаче май повечето са широки, поне тези за момчета. Моето дете е нормално – нито кльощаво, нито пълно, малко набитичко според моите критерии. Обаче напоследък му шия 1-2 размера по-малки панталони, само удължавам крачолите. За карнавала тук специално избирах тясна кройка и пак се наложи да стесня мнооого, за да се получи панталон горе-долу по тялото. Laughing Преди 2 години му уших наведнъж 4-5 домашни панталона, чак сега му пасват добре на ширина на дупето. Май децата в един момент започват да растат главно на височина, а кройките си растат и на ширина.

# 430
  • София

Това Rundschau не съм го виждала по будките тук, но предвид цената сигурно го има на много малко места. При нас всякакви списания има само на гарата, а аз много рядко имам път натам.

То е специализирано , за моделиране и конструиране на дрехи, става само с абонамент, иначе съм поръчала на хора в Германия, но на будки не се предлага, абонамента е за година, но май е скъпо, имам преснимани от стари издания неща, много са полезни, но за конструиране на мен не ми помага, всичко е на немски.

# 431
Миленски, могат да се купуват и единични броеве на сайта им. Simple Smile Може и да го има някъде в някакви много специализирани магазини евентуално. Тук много списания не можеш да си ги купиш от будка, включително и детски; 2-3 любими мои и на детето са само с абонамент. След 2 седмици при нас има панаир на ръкоделието и ще погледна за по-специални списания и книги.

# 432
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз шия за момче от оттобре и наистина някои неща са широки, други - не.
обаче в самото описание на моделът го пише.
моето дете не е слабо, по-скоро :стабилно:  Mr. Green и някои от тесните модели бързо му отесняват - аз панталони шия основно.

но за всеки модел си пише дали е лежерен или е по тялото. Peace

да допълня: от якетата правя по-тесните модели, по-добре му стоят, въпреки, че има коремче хихихи
когато беше на 3г. му иших едно вълнено яке без подплата, сега е на 5г. и още го носи.
реших да му направя друго - по друга кройка, стана обаче широко и не ми харесва как му стои... много ме хвана яд.
иначе без подплата съхнат бързо, леки са и явно са му по-удобни когато се изпоти, защото са дишащи. носи ги с удоволствие. ако е много студено ги ползвам като под-яке, отгоре обличам някое вятърспиращо.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 11:26 от asyalein

# 433
  • sofia
На Бурда, преди години (аз последно 2006-2007 съм купувала изобщо каквото и да е списание), кройките бяха уголемени.
Бутик имам, но пак старички. Истината е, че като натрупаш малко списания и попаднеш на някоя читава кройка, изобщо не я сменяш. Имала съм такива за сако, 2-3 кройки за панталон, за пола. Вече не ми вършат работа, защото качих два номера Mr. Green
Задължително се разглежда, че в някои има големи недоразумения.

# 434
  • Sofia
Веси, има обяснения в нета как да регулираш големината на някоя кройка. Така ще можеш да си ползваш любимите кройки Simple Smile
Преди години бях намерила страхотен сайт с описания как се построяват кройки на ръкави, панталони, всичко... но вече не го откривам и ми е голяма мъка.

Това Rundschau не трябваше да го споменавате, сега ще си изгриза ноктите, че не мога да го докопам. А в сайта на Müller & Sohn си харесах още някои книги, ама 80-100 евро....  Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт