Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 885
  • 831
  •   1
Отговори
# 645
Мадам, аз купувам от тук - както виждаш, цената е доста по-приемлива (20 броя за 3,90 евро) и имат голям избор. Поставят се с клещите на Прим. От този сайт доставят до Франция срещу 6,90.

# 646
  • FRANCE
Благодаря Flowers Tulip

# 647
Тениска и кърпа за хранене за междинната закуска в училище:

И двете ще са изненада във фунията на първокласника. Плата за тениската той си го беше харесал преди време докато веднъж разглеждах някакви платове. Самата фуния също е готова, но ще ви я покажа по-късно в пълния ѝ блясък, че ѝ липсва малко от украсата.

И да ви се оплача как пак не намирам платове за панталони. Уж е много модерно шиенето, уж много платове има, но точно това, което търся, го няма разбира се. Та се наложи да поръчам от съседна държава. Crossing Arms

То не е необходимо да отсъстваш дълго, при една позната стана докато тя беше на фризьор. Застраховката връща актуалната стойност, но е много важно да не сте подзастраховани т.е. на ниска стойност.
Ужасно. Sad Ще трябва да погледна какво точно покрива застраховката.

# 648

И да ви се оплача как пак не намирам платове за панталони. Уж е много модерно шиенето, уж много платове има, но точно това, което търся, го няма разбира се. Та се наложи да поръчам от съседна държава. Crossing Arms

Какво точно търсиш?

# 649
По принцип винаги търся дебели, тъкани, памучни платове без еластан като разните на купените якета и панталони (Twill, чино, габардин... не ги знам много-много как се казват). За предпочитане от био-памук и да не струват цяло състояние. Grinning Преди 2-3 години си бях купила страхотен био Twill от Stoff und Stil на много прилична цена, около 11-12 пари май беше. Хлапето има едно яке от него, показвала съм го тук. Изключително мек и след няколко пранета. Обаче вече не предлагат такива платове. Навсякъде само басмички и трико. ooooh!Поне се надявам, че в училище няма къде да се протриват коленете толкова бързо и вече ще мога да шия панталони и от кадифе.
Конкретно сега поръчах този. Хлапето има няколко панталона от същия в друг цвят. Страхотен плат и ушит изглежда страхотно...

# 650
След 2 дена излиза новият йм каталог със зимните платове, може да имат нещо!

# 651
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, аз също съм нон стоп на лов за платове за панталони.  Rolling Eyes
аз търся леко еластични (детето ги предпочита), устойчиви на пълзене и въргаляне и лекатата да се перат лесно (да мога да третирам с нещо против лекета или да мога да натърквам с galseife) и да не се набива калта в плата.  Whistling

памучни взимам popeline или има едно по-плътно: Köper.
габардин съм взимала от alfatex, има вълна и вълна и полиестер. мерино съм взимала италиански плат, но мисля нямат онлайн магазин, беше скъп, взех някакви остатъци, но стигна за панталон.
детето искаше обаче клин отдолу, като се изпоти и му драскаше.

за сега съм най-доволна от един полиестер (светлосив), шие се супер, еластичен, пере се лесно, съхне бързо и издържа на пълзене по остри камъни и т.н.
взимала съм и един друг полиестер, леко лъскав, но стоеше дървен, мазни лекета не излизат, само се уголемяват, цветът ужасен и беше блях... обаче супер държелив на терор и остри камъни. не мръдва!!!
и двата от alfatex.

сега смятам да направя няколко от памук (köper) за преходния сезон и после ще поръчам нещо от extremtextil за зимата. newsm78

# 652
  • FRANCE
Аз се чудя за училище  от какво да шия клинчета. Хем шарени но и да са плътни и устойчиви на ходене на колена (това много ми е странно студ, мокро, цимент и малката девойка все по земята). А иска да е с роклички (тях ги правя къси, иначе ги настъпва с колена и не издържат дълго Joy)

# 653
  • Sofia
Здравейте,
извинете, че така нахлувам, но ми трябва професионален съвет.
"Уших" си диван, но не знам с какво е най - добре да напълня възглавниците (тези за облягане) - силиконов пух, вата, дунапрен, разни топчета ... Бихте ли ми препоръчали?
Предварително благодаря  bouquet

# 654
  • Добрич
Лично аз бих сложила дунапрен. Силиконовата вата по мои наблюдения  след редовна употреба не остава толкова обемна. Имам дунапренови възглавници за сядане и облягане на балконските мебели, на дивана в хола и на леглото на детето. Не са мръднали. Някои са от цяло парче дунапрен, а някои от малки късчета.

# 655
Лично аз бих сложила дунапрен. Силиконовата вата по мои наблюдения  след редовна употреба не остава толкова обемна. Имам дунапренови възглавници за сядане и облягане на балконските мебели, на дивана в хола и на леглото на детето. Не са мръднали. Някои са от цяло парче дунапрен, а някои от малки късчета.
И аз съм "за" .

# 656
Момичета, колко според вас трябва да е широко пердето( аз ще шия тънко такова), за да стои горе долу така?
http://www.ikea.bg/textiles/Curtain-rails-and-rods/Curtain-rods/ … a-23188/40217149/
Също така как да го ушия "отзад" така, или да не се затормозявам толкова и с един по-широк подгъв ще стане? Simple Smile

# 657
  • София
Момичета, колко според вас трябва да е широко пердето( аз ще шия тънко такова), за да стои горе долу така?
http://www.ikea.bg/textiles/Curtain-rails-and-rods/Curtain-rods/ … a-23188/40217149/
Също така как да го ушия "отзад" така, или да не се затормозявам толкова и с един по-широк подгъв ще стане? Simple Smile
Трябва ти минимум 2х ширината, с широк подгъв става, ако искаш отгоре къдрички, ушии подгъва и после тях. Трябва да ги предвидиш в първоначалната ширина.

# 658
  • Добрич
Мисля, че за такъв набор ти трябва около 2,5 по дължината.  Аз не бих си играла да пришивам отгоре за набор. Според мен наборът отгоре ще се получи сам. Просто трябва да направиш по-широк подгъв. Оставяш колкото искаш за набор отгоре и минаваш тигел. После колкото ти трябва, за да влезе корниза и пердето да се движи по него и втори тигел. В такъв случай наборът ще е от двоен плат, а не от единичен.

# 659
Наскоро си уших подобно перде,но само с един тегел Smile .В "Домко" имат интересни тънки платове за пердета с ширина 1,40 при цена около 2 лв на метър.Изчислих колко ми е нужно за двойна дължина за едно перде и просто прегънах плата и минах един тегел  горе ,колкото да се мушне корниза. Така ми се получи двойно тънко перде (материята е като тюл).За целия прозорец ми трябваха две такива пердета и да около 15 лв и малко труд ми се получиха нещата.
Вярно,че нямам къдрички отгоре,но ти ако искаш можеш да си направиш е още един тегел допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт