Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 918
  • 831
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ти Wink Още вчера купих малко хасе на точки(чела съм, че използват поплин, но не намерих интересни разцветки) и подготвих един слон от руския сайт, извадих си и някои други, които ми се видяха лесни. Сега ще ги тропосам и ще търся вата, а след 1-2седмици ще си взема машината от майка ми и ще се похваля с нещо ушито Wink

# 571
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
такива играчки като котето и на мен са ми трудни, явно има някаква тънкост обръщането и пълненето, на мен бързо ми минава желанието да се боря  Whistling

съвсем за начинаещи смятам играчки от чорапи за по-подходящи.

за чантата за пътуване: бях започнала една и сега я довърших: горната част на дънки, заших дъно, после горе сложих едно парче, така, че да мога да я пълня повече  hahaha.
дръжката е по-дълъг колан, който минава през гайките.
ще я снимам скоро. сега уикендът я ползвахме, удобна е, защото има 4 джоба, в които слагам кабелите за всички устройства, които влачим.
2 дена, дрехи за 2ма възрастни и дете, плюс козметика влезна вътре. Peace
ето я чантата

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 14:48 от asyalein

# 572
  • Бургас
Poliii,   за платове и вата-магазин "Зодиак", на площад "Трапезица".
 Като начало с котките-да припомня, че има и "Габровски"-малко по-лесен вариант- рязаната опашка няма толкова много извивки.
Преди да обърнеш към лицевата страна, не забравяй да клъцнеш малко плата по извивките, за да не дърпа като го обърнеш.
Успех с тези вечни играчки!

# 573
armeria, в Зодиак никога не съм ходила, работят ли в събота, никъде в сайта не пише раб. време.

При опита ми за котка, ме затрудни повече врата-не можах да обърна главата през него, беше адски тясно. Предполагам може да се направи и от две части.

# 574
  • Бургас

Poliii, много вероятно е да не работят в почивните дни / Зодиака/. То е и повече като склад-такава му е организацията отвътре.
А при котката , бих минала главата на машината, после тялото и някъде около врата /където създава проблем/, можеш да прекъснеш тигела около 2 см от двете страни. После точно от там обърни и заший на ръка. Ако ти се стори, че всички ще гледат котето във врата, сложи му панделка.

# 575
Благодаря още веднъж, няма да й се дам на котката  Grinning
Скрит текст:
иначе току-що звъннах на Зодиак и ми отговориха, че работят пон.-петък от 08:30, а в 17:30 "затваряме вратата"  Mr. Green в събота до 13ч.

# 576
дайте моля съвет, че се побърках  #Cussing out

купих си sweat, много меко, като плетиво. не е дебело.
започнах да го шия със super strech игла (казаха ми, че е за плетива).
иглата излиза!!!  #Cussing out когато платът е единичен или двоен - няма проблем, но трябва ли да се мине през шев (под мишниците, на деколтето страничните шевове) и иглата излиза  #Cussing out
или остава забита в плата, един път отскочи, добре, че беше конецът да я "спре". една вече се заби в калерката, едвам я измъкнах. за нещастие Organ иглите не се чупят, а се огъват и доста поразии могат да направят  Rolling Eyes

и преди ми се е случвало, бях с игли на Schmetz и ги смених, защото машината ми беше доставена с Organ. сега всичките ми игли са на Organ, но пак излиза. Thinking

с обикновените/стандартните игли нямам проблем, скоро ших дънкова чанта и имаше толкова слоеве, че цялата игла влизаше, но си шиеше без проблеми  ooooh!

утре ще пробвам с друг конец.
имате ли вие идеи от какво може да е?

# 577
Здравей, Аsyalein! Постави обикновена стандартна игла, стегни я силно с голяма отвертка и ший на ниски обороти! Като стигнеш до проблемното място, докато го преминеш, ший въртейки машината на ръка! Ако има пропуснати бодове, постави игла с която не прескача и пак по същият начин заший дрехата! Иглите за разтеглив плат, не са остри и трудно се забиват в многослоен плат. Ако заради този плат начупиш игли, тях ще ги купиш, но ако се нарани отворът на плочката прекалено много, ще имаш проблем с шиенето по-нататък. Това, което се шие бързо, го уший три пъти по-бавно. Спокойно, никой не те гони. Пази си машинката!

# 578
пробвах да въртя на ръка - при всеки бод излизаше иглата, това на местата, където имаше шевове за преминаване.

значи е от вида на иглата проблема, не е от нещо друго?...

# 579
  • на острова на мечтите
Искам да си купя оверлог машина. Разтърсих се в нета и видях доста изгодни предложения на Сингер(реших,че маркова ще е о.к.). Междувременно минах и през един бивш магазин за шевни машини
Скрит текст:
Вече е в пенсия човека и прави само ремонти,ама според мен седи там само за да се среща с приятели
и човекът ме посъветва да не се съблазнявам нито от цената,нито от марката,а да си купя нещо по-скъпо Crossing Arms
Скрит текст:
моята идея беше за 220€,ама продавачът вика, ако е по-малко от 400€, само ще ни хвърлите парите на вятъра. На мен не ми трябва постоянно оверлог,но тук няма и подобна услуга срещу заплащане и сега съм  newsm78
Вие какъв оверлог ползвате, в смисъл са сте доволни от машината?
Ушех си много шен блуза. Трябва да я снимам. Вероятно в понеделник ще ви я покажа.

# 580
  • на острова на мечтите
пробвах да въртя на ръка - при всеки бод излизаше иглата, това на местата, където имаше шевове за преминаване.

значи е от вида на иглата проблема, не е от нещо друго?...

Възможно е да е необходима по-дебела игла! На мен ми се е случвало да ми излиза играга,когато шия повече пластове,или подгъв.

# 581
danilu, аз имам Babylock и си заслужава всеки цент. Автоматичното регулиране на опъна е гениално просто... какъвто и плат да шиеш, тегелът е перфектен без каквито и да било настройки. Мечтая си и за такава покривна машина, но още не са я произвели.

Игла никога не ми е излизала (само ги чупя Laughing), но в една група за покривни машини четох, че дебелите места (точно за наслагване на шевове ставаше въпрос) задължително ги гладят предварително, а някои и ги зачукват, за да слегнат още повече.
Обаче и според мен проблемът е от иглата. Super stretch си мисля, че са за много лигави и разтегливи трика, а не за дебело плетиво.

# 582
Моят оверлог е от Лидл Pfaff нещо си. Цената май беше 360 лв. Не е кой знае какво, но на мен ми върши идеална работа. Нооо аз не шия много, не шия и дебело. Правила съм шапки от трико, поръбвала съм дънки, анцуг. Такива дребни нещица.

# 583
  • София
И моя е такъв от Лидл Phaff 1230 четириконечен купен е преди 4 години.На първата година му изпадна някакво болче и спря да работи, занесох го в магазина взеха си го и след месец ми докараха чисто нов. Този работи за сега вече 3 години , не е имало проблем. Аз също не шия често, да кажем веднъж на месеца, но съм шила много неща на него и вълна и трико и дантела , не много дебели платове , аз не съм маниак на тема машини. Този ми върши работа май беше 280 лв , тогава .

# 584
Здравей, danilu! Според мен е безпредметно да купуваш скъп оверлог, при положение, че ще шиеш рядко на него. Ако го ползваш постоянно, съм съгласен. Просто ще си купиш скъп паметник. Оверлогът Baby Lock просто е две класи над всички други марки.
   Синьо, добрата новина е, че мечтаната от нас покривна машина Baby Lock вече я има. Наслади й се ето тук: https://www.youtube.com/watch?v=3O6VKl0ewzI   Както винаги перфектна. Както mama Barba и Миленски, така и аз, си купих Лидълския Пфафф преди две и половина години. Точно копие на Singer 14 SH 754. Шил съм от дебел ватиран плат на два ката, до тънко разтегливо трико. Винаги перфектен тегел. Е, не е като Baby Lock и трябва някога да регулираш стегнатостта на конците. Всяка година му махам капаците и го смазвам основно. В инструкцията са показани само две места, а като се оголи има над 50 отговорни места за смазване. След тази процедура, звукът се променя драстично.

Общи условия

Активация на акаунт