Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 871
  • 831
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря на всички  за идеите. За сега имам едни стари пердета, които мисля преправя, но може и да купя нови.

# 661
Здравейте, момичета,
Имам нужда от вашата помощ,  някоя от вас има ли кройка за терлици. Имам предвид от тези вълнените, дето едно време нашите баби шиеха.
Тези дни разчиствах тавана и попаднах на страхотни вълнени и джинсови парчета плат,  ще е грехота да ги изхвърля.
Имам и шевна машина но без оверлог, дали ще станат без него, да не започне да се нищят. Blush

# 662
  • Банкя
Здравейте. Може ли да ме посъветвате какъв плат да купя за калъф на диван. Ще се ползва от наематели. Нека да е по евтино,че да не се ядосвам като се изцапа.

# 663
Най-добре е дънков плат,здрав е ,но не знам цената му. Също става и плат за работно облекло,брезент или нещо подобно.Може в магазините ,които продават на килограм да има такива.

# 664
  • София
Здравейте. Може ли да ме посъветвате какъв плат да купя за калъф на диван. Ще се ползва от наематели. Нека да е по евтино,че да не се ядосвам като се изцапа.
Според мен дамаска е добър вариант, по -мек е от дънковия ,шие се по - лесно, има хубави десени, а може и да комбинираш няколко.

# 665
  • Добрич
Аз също бих ползвала дамаска. Има евтини дамаски, които са здрави и се почистват лесно.

# 666
# 667
  • Банкя
Благодаря ви. Ще ви покажа какво съм взела.

# 668
  • München, Deutschland
Търсейки разликата между оверлог и пико, попаднах на тази темичка  Heart Eyes и май е по-удачно да си постна въпроса от по-рано днес тук:

Миналата година, след години канене, си купих от тези големите пантофки с животни  bowuu. Мноооого си ги обичам.
Скрит текст:
Бяха ни скъпи на нас като бях дете и когато ни подариха роднини на мен и сестра ми по един чифт за Коледа, беше страшен кеф и много си ги носих, страхотна радост беше.   Heart Eyes
Но имам проблем - понеже отдолу са чист плат, не са подсилени, се изпокъсаха - то аз ги носих бая време. Та, с какво да ги подплатя отдолу, че така вече не са ок? Мислех за кожа, ама сигурно и тя ще се изтърка. Чудех се дали да не разпоря някои чехли, да им взема подметката (тя е някаква гумена, огъваема, ще мине игла през нея) и да я зашия отдолу на пантофките. Имате ли идеи, ако изобщо ме разбрахте какво имам предвид?   Embarassed

Засега ми предложиха да им зашия дънков плат на стъпалата. Аз се опасявам, че ще се изтърка бързо...

А разликата м/у пико и оверлог - още я търся. Wink Прохождаща съм с шиенето, досега съм "шила" покривки и пердета, за пръв път се престраших миналия уикенд с пола, която може да е елементарна, но аз бях супер щастлива.  Crazy

Това вместо представяне в темичката. Качвам и снимка, не съм сигурна позволено ли е, но нямаше правила в началото, които да забраняват. Wink

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 14:22 от chrissy

# 669
Ехе, браво на теб Wink а за пантофите - по-дебел филц?

# 670
Здравей, chrissy! Когато шиеш блуза, пола или рокля, от много ефирен плат, за да избегнеш грозно изглеждащ подгъв, зашиваш края с пико. За по-ефектно, в някои случаи, могат да се поставят различни по цвят макари. Освен това, ако поставиш диференциалният транспорт на разпъване, ще се получат добре изглеждащи къдри. Този шев е много тесен и гъст оверлог. Точно поради тази причина, лигави платове могат да се разнищят при пране. Затова си има  начини, как да се укрепи пикото. Може да бъде две и триконечно. Съвременните домашни оверлози имат тази опция, бързо и лесно да се настроят на пико. Виж тази американска мома, как настройва оверлога и как изглежда пикото: https://www.youtube.com/watch?v=xY9tUcIoLy4

# 671
Някой знае ли към какъв плат да се ориентирам за ушиване на лигавник?

# 672
  • München, Deutschland
Ахаааа, електричар, благодаря.
Аз четох, че едното е по-ситно от другото, но не ми мина през ум това най-ситното, Иначе съм виждала по дрехи такъв шев. Simple Smile

# 673
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

памук, за да се пере на високи градуси и да могат да се третират лекетата.
сега има и някакви от твърд найлон, само се забърсват...
моето дете ползваше само памучни (хавлиени)

# 674
А, ако се ориентирате към материи за еднократна употреба ? Знам,че има такива. Само изрязвате и след употреба - изхвърляте.Като памперсите.

Общи условия

Активация на акаунт