Препарати за съдомиялна - 9

• 126 276
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте,
От този месец съм в нова квартира, където има миялна (AEG Favorit).
Взех за проба най-малката разфасовка таблетки Феъри 4в1 и пробвах две от програмите, като дори на кратката бях доволна-всичко измито, чашите-"кристални".
После прочетох тук, че въпреки мултитабс, е добре да се сложи и сол за добрата работа на машината.
Снощи я пуснах вече със сол (finish) и пак с таблетка, но този път finish all in one. Сега като я отворих-много зле Sad -неизмити чинии и всичко вътре-чинии, чаши, прибори за хранене, както и цялата врата на миялната е с бели следи, капки черти...
Някой с такъв опит? Чудя се дали е от солта, таблетките ли не са ОК или и двете...?

# 271
  • София
Здравейте,
От този месец съм в нова квартира, където има миялна (AEG Favorit).
Взех за проба най-малката разфасовка таблетки Феъри 4в1 и пробвах две от програмите, като дори на кратката бях доволна-всичко измито, чашите-"кристални".
После прочетох тук, че въпреки мултитабс, е добре да се сложи и сол за добрата работа на машината.
Снощи я пуснах вече със сол (finish) и пак с таблетка, но този път finish all in one. Сега като я отворих-много зле Sad -неизмити чинии и всичко вътре-чинии, чаши, прибори за хранене, както и цялата врата на миялната е с бели следи, капки черти...
Някой с такъв опит? Чудя се дали е от солта, таблетките ли не са ОК или и двете...?
Значи, първо си отвори книжката и виж при твоя модел какво прави натискането на бутона мултитабс - дали изключва подаването на сол и индикацията за сол, или и за сол и за гланц. Ако ти изключва солта, дори и да има сол, машината не я ползва. Не знам кой велик мозък реши, че на "мултитабс" й трябва сол, т.к. при повечето модели за които ми е известно този бутон изключва солта. Второ гледай на кутиите с таблетки, въпреки че са all in one или 5-10-265 in one, дали имат сол - не всички имат. Отделно тази сол в таблетката не е ясно дали ти е достатъчна спрямо твърдостта на водата. И друго - когато миеш с таблетка ти трябва по-дълга програма /затова на "мултитабс" програмата се удължава/, някои таблетки искат и по-висока температура /над 50-55гр./

# 272
  • близо под тепетата
Здравейте.
От вчера съм със съдомиялна, която дълго време чаках  Laughing

Днес ще се снабдяваме с препарати. В упътването съветват за район с много твърда вода(какъвто е нашият) да не се ползват таблетки 3/4/all в 1.
Така че ще купуваме сол, препарат и гланц отделно.
Кой ще препоръчате - на ДМ или Лидъл?

От последните мнения съдя, че на Лидъл много драска препарата, така че май към ДМ сме се ориентирали.

# 273
  • Попово
Аз също съм от скоро със съдомиална и още ме няма много в подредбата, но искам да попитам, дали някой знае, защо след като приключи програмата почти по всички съдове и чаши имам нещо полепнало, наподобявощо много ситен цветен пясък. Не знам как да го опиша по друг начин. Мисля си, че е или от неправилно подреждане или от таблетките ползвам тези на финиш

# 274
  • София
Афродита, много благодаря за отговора ти.

Бутонът ми мултитабс изключва и ползването и индикацията за сол и гланц, т.е. солта, която насипах явно е напълно излишна. Трябва ли да я извадя (не, че знам как и дали може въобще) или може да си стои така с пълно отделение?

Таблетките Финиш са ми ОК с дълга програма, явно не са удачни за 30 минутмата-не се изплакват въобще. Ще си изхарча опаковката ("само" 110 бройки) и това ще ми е пръв и последен път да купувам от тях.

# 275
Сол в машината се сипва, независимо от ползваните таблетки.

# 276
  • София
Това го прочетох тук и затова го направих, но не виждам логиката да е така, защото ползвайки функцията Мултитабс, тя изключва другите.

# 277
  • София
Афродита, много благодаря за отговора ти.

Бутонът ми мултитабс изключва и ползването и индикацията за сол и гланц, т.е. солта, която насипах явно е напълно излишна. Трябва ли да я извадя (не, че знам как и дали може въобще) или може да си стои така с пълно отделение?

Таблетките Финиш са ми ОК с дълга програма, явно не са удачни за 30 минутмата-не се изплакват въобще. Ще си изхарча опаковката ("само" 110 бройки) и това ще ми е пръв и последен път да купувам от тях.

Не, не я вади, то и не мисля, че има нормален начин за изваждане, освен оня с лъжичка и много чалъми, но той не спада в графата нормален начин Simple Smile. Нищо й няма като седи в машината, просто когато ползваш функцията мултитаб солта в отделението за сол няма да се ползва.

# 278
  • София

Аз ги чупя на две за кратките програми и половин таблетка е достатъчна.
На дългите слагам цяла.

# 279
  • близо под тепетата
И аз с питане към вече имащите опит в миялните...
Четох, че сол се сипва, ако водата в района е твърда. Само таблетки могат да се ползват, ако твърдостта е до 21°dH. В нашия район е 37-42 °dH Satisfied 
Това означава, че е безсмислено ползването на таблетки и трябва да си сипвам в отделенията и от трите неща, така ли?

# 280
  • София
И аз с питане към вече имащите опит в миялните...
Четох, че сол се сипва, ако водата в района е твърда. Само таблетки могат да се ползват, ако твърдостта е до 21°dH. В нашия район е 37-42 °dH Satisfied 
Това означава, че е безсмислено ползването на таблетки и трябва да си сипвам в отделенията и от трите неща, така ли?
Това означава, че е добре да прочетеш предните постове, където обсъждахме точно солта, както и да прочетеш първия пост на темата "всякакви въпросии за съдомиялната" - линк има на първа страница на тази тема.

# 281
Разгледах в интернет набързо таблетки Fairy Platinum на всички отдолу пише all in one. Но има няколко вида, разликата в аромата ли е или все пак имат някаква разлика в съставките?

# 282
  • София
Разгледах в интернет набързо таблетки Fairy Platinum на всички отдолу пише all in one. Но има няколко вида, разликата в аромата ли е или все пак имат някаква разлика в съставките?

Мисля, че само в миризмата беше разликата.
--------------------
В МЕТРО в момента има доби оферти за таблетки на сомат и на финиш.

# 283

Някой ползвал ли е тези таблетки или някакви други био таблетки за съдомиялна машина , от скоро имам такава , ама като гледам колко са токсични тези , които се продават по супермаркетите се замислям дали да не си взема такива Simple Smile
Друго , което искам да попитам е за какво се слага тази сол и препарат за почистване , освен таблетките и задължително ли? Всеки път ли се слагат ?

# 284
Сол се слага задължително. Тя спомага за регенериране на йонообменника, намиращ се в съдомиялната и предотвратява натрупването на варовик. Ако дълго време не се слага сол, йоннообменникът спира да функционира безвъзвратно.
http://www.bg-mamma.com/?topic=912501;topicrefid=20

Общи условия

Активация на акаунт