Препарати за съдомиялна - 9

• 126 806
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Pazardjik
Не се сърди, човече в България всичко е по-скъпо,а качеството е по-ниско.Третират ни като бананова държава.Ако имате близки в чужбина и се разговорите за препарати,цени,качество ще се изумите колко сме далеч от нормалните европейси държави.А ако вземете препарат,който ползвате често и познавате добре купен от веригите-т.нар.Официален внос и същият ,но донесен от чужбина или от маг. за Парален внос ще видите огромна разлика в качеството.Иначе добре сте се ориентирали турските преп.са ОК

# 541
Ем, то да си поръчаш от Турция, но за големи количества и като платиш доставката... Това е за хора, които живеят в непосредствена близост до Турция. Не мисля , че цена от 28лв за 60 таблетки е много, предвид че дори да не се пуска всеки ден, тези таблетки биха били достатъчни за поне два месеца и малко. Но всеки си решава. За качеството съм съгласен, че може да има разминаване, но не мисля че 10 лв за толкова от значение. Давам пример. Най-обикновените таблетки на финиш се намират за 15лв, другата по-висока серия All in one Max пак се намират за около 19лв на промоция за 85 броя. Спрямо Finish и качеството на Fairy не мисля , че се продава скъпо, дори по-евтино върви. Най-малката разфасовка на Finish Quantum Max върви 23лв. във веригите магазини, докато за сравнение Fairy Platinum 16 броя се намира за 12лв.

https://www.amazon.co.uk/Fairy-Platinum-Original-DishWasher-Tabl … atinum+all+in+one

Грубо излиза 23лв приравнен паунда към днешен курс.

Ето ги тук

https://www.kosmosonline.bg/Tabletki-za-sydomiqlna-Fairy-Platini … e-63br_pr911.htmlю

Отново 23лв.

# 542
Не се сърди, човече в България всичко е по-скъпо,а качеството е по-ниско.Третират ни като бананова държава.Ако имате близки в чужбина и се разговорите за препарати,цени,качество ще се изумите колко сме далеч от нормалните европейси държави...
Не мисля, за много други неща цените са еднакви или тук е по-евтино.
Имам близки в чужбина, пробвах доста неща, не видях разлика.
За някои неща може и да има, но малко се преувеличава.

Dominator_IX, аз си ги взимам от магазинчета, които вече са ги внесли в България. Това конкретно, от което купувам не е от моя град, но си комбинирам 4 пакета и доставката ми е 4 лв., т.е. по левче на пакет.
Както и да го сравнявам, даже с доставката излиза по-евтино.
8 лв. за 33 бр. (0.24 лв/брой)
Никога не съм срещала подобна цена в България, дори на промоция.

# 543
  • Mediterraneo
Човече, аз си я зареждам, пускам и настройвам миялната, но не се замислям да променям настройките на препаратите според това какво хапче слагам. Малко ми идва повече това вглеждане. Излизат ми чисти и блестящи съдовете, за мен това е предостатъчно.

# 544
Човече, аз си я зареждам, пускам и настройвам миялната, но не се замислям да променям настройките на препаратите според това какво хапче слагам. Малко ми идва повече това вглеждане. Излизат ми чисти и блестящи съдовете, за мен това е предостатъчно.

Aко и Вие наблюдавате същите симптоми, ще се замисляте, но благодаря за мнението Ви. Wink
Тук говорим за намиране на златната среда, веднъж като се настрои както трябва след това се знае кое и колко да се пипа, ако се наложи но не мисля че е необходимо при използване на един и същи препарат или таблетка.
Ако на чашите не се вгледате и следите НЕ са от сол а от препарат или гланц, ще Ви се е искало да се вгледате повече Wink

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 17:02 от Dominator_IX

# 545

Dominator_IX, аз си ги взимам от магазинчета, които вече са ги внесли в България. Това конкретно, от което купувам не е от моя град, но си комбинирам 4 пакета и доставката ми е 4 лв., т.е. по левче на пакет.
Както и да го сравнявам, даже с доставката излиза по-евтино.
8 лв. за 33 бр. (0.24 лв/брой)
Никога не съм срещала подобна цена в България, дори на промоция.
Наистина на много добра цена го купувате.
Явно моята позната си е сложила някой лев отгоре,за 50 таблетки платих 20 лв. ,а уж говорихме за голям пакет от 72 бр. Crazy
Може ли да помоля за някой сайт ,от който да поръчвам за в бъдеще?

# 546
Почвам много да се нервя вече! Доволен съм от Fairy Platinum, но пуснах всички стъклени чаши да се измият, понеже с времето от постоянната употреба си искаха да се измият щателно (не, че не бяха чисти , просто на ръка не може да се измият толкова добре, кристала лъсна), но тук пак опираме до прословутите петна (при всички пробвани таблетки резултата е един и същ, иначе тук не оспорвам качествата на Fairly, отлично мие по принцип.) При  Fairy Platinum а и при всички 3 в 1 таблетки се съдържа гланц, та за пръв път намалих гланца на минималното - 1 (преди беше на 2), солта напоследък и тя е на 1 и резултата е, че в горната кошница чашите не излизат толкова на петна, някои са почти перфектни - там където се опират една в друга или  на гумените/метални крачета има следи от капки, но повечето на долната , ако не ги извадиш веднага до половин час и 15 минути една по една не ги забършиш за да се махнат петната във формата къде на капки, къде на резки, адски е дразнещо..... По-ниско от 1 е степен 0, но предвид сегашния резултат може би пак няма да е добра идея да го изключа, но така или иначе само това остана да пробвам..... 1 сол, 0 гланц и да разчитам на таблетките. На 1 сол, 3 гланц пак има резки и  остатъци от капка  на върха на чашата, все едно е отпил човек от нея, сещате се за какво говоря. Та с 3 гланц, не мисля че трябва повече от това, пробвах комбинацията 1-3 гланц/ 4 е  по подразбиране и не съм пробвал, но е безсмислено да пробвам още повече при наличие на мултитаблетка.....

Чудя се, дали пак да не вдигна солта на 2 , нищо че таблетката има сол, баси мистерията..... Първоначолно беше на 4 солта - адски петна с обикновена таблетка, която не съдържа сол и гланц, че дори тогава нямах и гланц.  То това си е наказание, човек да си пусне стъкления сервиз и ако го остави до сутринта, файда че го е мил, заради капките. Иначе като се забършат чашите лъщят, но файда като се драскат при всяко бърсане в усилието да се махнат петната.

Прилагам снимки след приключване на миенето. Това според Вас от сол или от гланц е, според мен са следи от гланц.

Точно такива капки имам по стъклените чаши като от първата снимка с капките.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 23:52 от Dominator_IX

# 547
Много й се вторачваш, според мен. Машината е, за да ги слугува, не ти на нея.
Пробвай да си измиеш чашите с гел, може пък това да е решението. Аз мия с прах на ДМ, гланц не слагам заради малката, но Бекото ми се справя. Имам прозрачни чаши, излизат без петна, не полирам нищо. Тия препарати много в едно са ми бошлаф работа.

# 548
От години не слагам гланц-една химия по-малко. Никакъв проблем. Мия с лидълски таблетки. Имам чаши куче марка-ни петна,ни драскотини. Само като се налага да мия кристал или някакви по-ценни съдове-ползвам гел Сомат. Пускам през нощта,отварям на сутринта.
Таблетки всичко в едно-т.е. сол и гланц оказват влияние на водата само при  миенето. Когато се плакнат,обаче, водата си е твърда/ако е такава/ и няма сол/от таблетките/ да я омекоти.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 08:36 от W

# 549
  • Бургас
И аз от около година не ползвам гланц. Разлика не виждам и както каза потребителката преди мен - една химия по-малко.
Мия само с Fairy Platinum.

# 550
Здравейте. Взех таблетки Fairy Platinum и имам проблем с тях. На каквато и програма да пусна миялната след като измие има пяна на дъното и трябва да я пусна да изплакне пак. Досега съм ползвала Somat и Finish и не съм имала такъв проблем. Тези, които ползват тези таблетки ако може да кажете дали имате същия проблем?

# 551
С каква съдомиялна сте? Аз нямам такъв проблем. AEG.

# 552
С каква съдомиялна сте? Аз нямам такъв проблем. AEG.
С Electrolux съм.

# 553
  • София
От съдомиялната е. Аз от 18 месеца мия само с тези таблетки, никога не е имало пяна. С Беко съм

# 554
  • Бургас
И аз съм с Electrolux, мия само с Fairy Platinum и нямам такъв проблем.
Коя програма използваш?
Аз ползвам най-често за нормално замърсени, по-рядко Еко и силно замърсени. Но и при трите пяна никога не остава. Кратката не я използвам, защото е 30 мин заедно със сушенето и става само за чаши.

Общи условия

Активация на акаунт