Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 412
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Привет, момичета!

Онзи ден си взех един сутиен от Джъмбо за кърмачки - 7 лв. Хубав е, защото се разтяга и е без банели. За удължител нес ъм се сетила! Много хитро. На курса за бременни, на който ходя, ни казаха, че не е хубаво да ходим без сутиен, защото зърната се стимулират при търкането в дрехата, а това предизвиква отделяне на окситоцин, който пък предизвиква контракции.

Моят лекар потвърди, че не хубаво да се спи на дясната страна, защото от там минавала някаква голяма артерия и още нещо.. Embarassed  и бебо с цялото шкембе ги притискат и не може да се храни хубаво човечето. А на мен като ми е най-удобно на дясно да спя???! Въртя се като риба на сухо, ама все по-трудно става. Чувствам се като бидон!  Joy

И ММ ме гледа прехласнато, била съм сияела  hahaha  , а аз като си видя габаритите и направо се ужасявам!!!  Shocked

# 661
Охх, аз тук последнатите две-три седмици като взеха да ми отесняват дрехите и като спрях работа никакво самочувствие нямах. Като не ходя на работа не се гримирам (нормално)  не бях ходила и на маникюр и косата ми не беше боядисвана отдавна, та се чудех на ММ как ме гледа изобщо. Сега за празниците взех, че се стегнах купих си 2-3 хубави тунички, ходин на маникюр и косата си боядисах (с безамонячна боя), та сега е съвсем друго де. Иначе не съм от тези дето се оставят неподдържани де, но напоследък се бях изоставила  Rolling Eyes Embarassed

# 662
Здравейте мами искам да споделя,че вчера видяхме пола на бебето 90 % е момченце . Терминът ми е на 21 май .Вие намислили сте имена за вашите бебчета ,ще се радвам,ако споделите какви .Аз до последно не исках да го мисля докато не разбера пола . Но май от доста време съм си харесала името Даниел за момченце дано да се затвърди на 100% че ще са сини гащички ,че вече почнах да се настройвам 😂

# 663
LLolitka мен ходенето на работа ме държи във форма. Не ми позволява да се "отпусна" много-много...държи ме в кондиция. Сутрин ми е тежко ставането, но пък и седенето цял ден вкъщи не ми се отразява добре.
Jujulinka90 във фейсбук вече се засегна темата за имената. И ние чакаме момченце и на нас фаворит за сега ни е Даниел...аз лично много харесвам и Йоан, Калоян, Константин. Имаме още време да го мислим  Grinning

# 664
 ted_in_ka все хубави имена,ако беше написала Кристиян вместо Константин щях да кажа ,че си ми прочела мислите  Grinning аз не съм в тази група и няма как да знам кои теми точно сте засегнали но ще се радвам, ако кажете към кого трябва да се обърна .

# 665
Дами, откакто съм бременна бебока все е със седмица напред - сега съм 18+ 2 дена, а човечето отговаря на 19 +6 дни, та днес лекарка ми каза, че може би няма да родя на 25.05, а на 13.05. Въпроса ми е някоя от вас да е в подобна ситуация? Дали е ок? Не че лекарката е казала нещо друго де - даже напротив, всичко за сега е добре - като изключим, че върви напред

# 666
ted_in_ka все хубави имена,ако беше написала Кристиян вместо Константин щях да кажа ,че си ми прочела мислите  Grinning аз не съм в тази група и няма как да знам кои теми точно сте засегнали но ще се радвам, ако кажете към кого трябва да се обърна .

пиши лично съобщение на funny-bone

# 667
Red_balloon благодаря за инфото за зърната! Дори не съм предполагала такова нещо. А е толкова удобно без сутиен  Laughing  Едно време май хората са живяли по-спокойно неинформирани. Сега можеш да се хванеш за главата колко неща трябва да се правят или да Не се правят  ooooh!

Sonibi според мен не е нещо притеснително. Нищо чудно даже с напредване на бременността да се промени това. В крайна сметка по-добре да се развива със седмица по-пързо, отколкото да изостава.  Peace Аз бих се радвала да родя 2 седмици по-рано. Като знам накрая с големите кореми каква е мъка... Пък и няма да имам търпение да гушкам бебче!

# 668
При мен също бебо върви напред - между 1 и 2 седмици. Но това означава,  че вероятно ще е едро бебе,  да не забравяме,  че ехографите дават показания по средностатистическия метод и е възможно да има отклонения според нашите гени. Не е притеснително щом всичко се развива нормално.На мен доки ми каза,  че дори да върви напред това не означава, че ще ми се измести термина,  а просто ще е по-едро бебе като при нас основното е,  че сме високи т.е това,  че върви напред си е съвсем в реда на нещата спрямо височината му(мерихме бедрените му кости).

# 669
И аз вървя седмица напред, от самото начало. Но до сега не са ми казвали, че термина ще ми се измести, а че бебо върви едър. Даже ми казаха, че към 4 кг. ще се роди.  Аз се радвам, по-добре напред от колкото назад.  Simple Smile

# 670
+1 за вървенето напред. На мен в 16 г.с. ми казаха 2 седмици напред, сега в 20 г.с. ми казаха 1 седмица напред. Нищо притеснително няма, само док. ме предупреди, че може изследванията да са ми размърдани, защото бебо се разпокагал нашироко и си взимал нещата които му трябат, което може да се отрази на нас. Назначиха ми тогава доста изследвания, вкл. Вит. Д и вит. Б12 които да направя непосредствено преди ФМ в 20 г.с. и да ги занеса. Абсолютно всеки показател ми беше в нормите и левкоцитите и хемоглобина (124) и витамините. Тъй, че всичко си е наред
П.п. на мен док ми.каза, че не е практика да сменят термина

# 671
+1 за вървенето напред. На мен в 16 г.с. ми казаха 2 седмици напред, сега в 20 г.с. ми казаха 1 седмица напред. Нищо притеснително няма, само док. ме предупреди, че може изследванията да са ми размърдани, защото бебо се разпокагал нашироко и си взимал нещата които му трябат, което може да се отрази на нас. Назначиха ми тогава доста изследвания, вкл. Вит. Д и вит. Б12 които да направя непосредствено преди ФМ в 20 г.с. и да ги занеса. Абсолютно всеки показател ми беше в нормите и левкоцитите и хемоглобина (124) и витамините. Тъй, че всичко си е наред

LLolitka, какви са ти стойностите на Б12, на мен днес ми излязоха(353 pmol/ при реф.гр.145 - 569) и се чудя дали са ок. Нали за нас бремелинките, понякога не важат референтинте стойности Simple Smile

# 672
За имената бяхме избрали Анастасия и Андрей.След като разбрахме, че ще е момче със сигурност, си останахме с Андрей Simple Smile На свекъра ще е кръстен, той не е Андрей, но аз не съм почитател на това да се взима цялото име. Харесахме го, тъй като си е българско име, звучи си добре с фамилията и е малък шанса да има дразнещ прякор или галено име, хаха  Grinning

# 673

LLolitka, какви са ти стойностите на Б12, на мен днес ми излязоха(353 pmol/ при реф.гр.145 - 569) и се чудя дали са ок. Нали за нас бремелинките, понякога не важат референтинте стойности Simple Smile
Моя Б12 е 233 при реф. 141-489, а вит. Д е 84 при реф. 50-120, Сигридов ми каза, че не са малко, но все пак референтните не били за бременни и ме посъветва да взема вагинтол и едно желязо с вит. Б12, което е натурално, а не синтетично и не предизвиква запек. В БГ го няма и го поръчах от iherb. Ще пристигне няколко дни след НГ.

# 674

Моя Б12 е 233 при реф. 141-489, а вит. Д е 84 при реф. 50-120, Сигридов ми каза, че не са малко, но все пак референтните не били за бременни и ме посъветва да взема вагинтол и едно желязо с вит. Б12, което е натурално, а не синтетично и не предизвиква запек. В БГ го няма и го поръчах от iherb. Ще пристигне няколко дни след НГ.
Благодаря, аз съм след Н.Г. при Сигридов. Поне до тогава ще ми е спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт