Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 513
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
аз си взех освен крем против стрии и кокосово масло за мазане. От предната бременност нямам стрии, единствено малко около пъпа.

# 391
Добър ден, мами  Heart Eyes Отдавна не съм писала и реших да се поправя.  Laughing Влязох в 16 седмица днес, сряда съм на ФМ и нямам търпение да разбера дали ще връзвам панделки или ще опъвам тиранти  Blush По въпроса с маслата още в самото начало си бях взела маслото на Икаров, НО миризмата не ми понесе и минах на студено пресовано кокосово масло, което повярвайте ми страхотно хидратира кожата! Много съм доволна! От събота насам имам една странна болка в областта на пубиса, усещам я все едно е в кокал или кост... не знам как по-точно да го обясня. Вие да имате нещо подобно?  Надявам се не е нещо сериозно, сряда ще се консултирам и за нея.

# 392
Благодаря ви за успокоението  Hug

Бека, какво масло използваш, може ли марката? Аз си купих едно кокосово, но не мога да го разнеса добре, става на гранулки... Може би е некачествено.
Относно болката, няма какво да те боли там. Сигурно е от размествания и опъвания и нещо се притиска. Аз пък се събуждам с болка в тазобедрените стави, сигурно ми се разширява таза, ужас  Rolling Eyes

# 393
Има един крем с мас и невен - Витасин се казва. Има го в аптеките, казват, че премахвал белези дори от операции. Не знам дали с него може да се махнат вече съществуващи стрии, но може да се опита. Малко гадно мирише, защото е натурален. Аз още не съм започнала да се мажа, защото си имам сланинка  Laughing и коремчето ми не е започнало да се опъва. Иначе смятам да мажа с маслото на Икаров против стрии.

Аз вече се оправям от тъпата настинка, слава Богу!  Praynig  Такова кашляне беше, чак мускулна на корема хванах, горката бебка, дано не съм и навредила, че голямо друсане падна  Praynig

Хубава неделя и от мен!  Hug
Сещам се за този крем, че май и вкъщи го имаме Grinning Ще проверя дали е той и ще пробвам. Знам, че той помага за най-различни неща...
Браво, че болестта е минала, няма страшно за бебка- както на мен ми казваха като имах проблеми: бебешорите са добре, взимат си от мама всичко, което ми трябва, на зор са мамите Simple Smile

# 394
[/img]
Благодаря ви за успокоението  Hug

Бека, какво масло използваш, може ли марката? Аз си купих едно кокосово, но не мога да го разнеса добре, става на гранулки... Може би е некачествено.
Относно болката, няма какво да те боли там. Сигурно е от размествания и опъвания и нещо се притиска. Аз пък се събуждам с болка в тазобедрените стави, сигурно ми се разширява таза, ужас  Rolling Eyes

Ето така изглежда
Българско производство е гр. Велико Търново-"Виктория1006" и е доооста по-евтино от останалите. В интерес на истината в интернет го откривам само в базар.бг.  Държа го на стайна температура, не в хладилник. Твърдо е, загребвам го с кокалчето на пръста си, когато се допре до кожата се размеква и размазва лесно.

# 395
red_balloon мога да ти препоръчам и кокосовото масло което последно си купих след като ми свърши какаовото с жожоба. Има много приятен аромат на кокосов орех, лесно ми попива в кожата и като го държа на шкафчето в стаята си, тоест на стайна температура около 24 градуса стои размекнато и лесно се маже. Ето това е -http://www.zoya.bg/Студено-пресовано-кокосово-масло-60-гр.6488?f … Базови-масла-v214. Много ми хареса и каковото с жожобата, кожата изглежда и ухае страхотно, но заради естествения му мирис на шоколад нещо много увеличих консумацията на кафявото изкушение Joy и трябваше да го заменя преди да съм хванала диабет...
Момичета да ви питам, понеже коментирахте че повечето се движите седмица или две напред заради размерите на бебчетата как си смятате в коя гестационна седица сте, със тях или без?

# 396
Момичета, понеже четох подобен въпрос в друга тема. Искам да ви питам:
Вие колко често ходите на женска консултация? Аз последно бях на 21.11, прегледа ми се състоя в изследвания общо взето, дори не видях бебо (но седмица преди това бях на фетална-там го видяхме подробно). Следващия ми час за ЖК е чак на 27.12, тогава ще съм 18гс. Струва ми се много далеч и постоянно си мисля дали всичко е наред с малкото човече и нямам търпение да го видя Sad Sad Sad

# 397
red_balloon мога да ти препоръчам и кокосовото масло което последно си купих след като ми свърши какаовото с жожоба. Има много приятен аромат на кокосов орех, лесно ми попива в кожата и като го държа на шкафчето в стаята си, тоест на стайна температура около 24 градуса стои размекнато и лесно се маже. Ето това е -http://www.zoya.bg/Студено-пресовано-кокосово-масло-60-гр.6488?f … Базови-масла-v214. Много ми хареса и каковото с жожобата, кожата изглежда и ухае страхотно, но заради естествения му мирис на шоколад нещо много увеличих консумацията на кафявото изкушение Joy и трябваше да го заменя преди да съм хванала диабет...
Момичета да ви питам, понеже коментирахте че повечето се движите седмица или две напред заради размерите на бебчетата как си смятате в коя гестационна седица сте, със тях или без?

Гестационната седмица  се изчислява от датата на последният МЦ а това че бебчето върви една или две седмици напред означава че има вероятност да родиш по-рано но това не променя термина даден ти от лекарите или гест. седмица. Аз например с първата си бременност имах термин 29.06 но момченцето ми вървеше с няколко дена напред и това го знаех от 6-ят месец и родих с 8 дена по рано. което си беше чистя случайност.

# 398
Да, гестационна седмица си се изчислява според цикъла, защото  може по някое време както е вървяло напред да се нормализира.

Desit0,
в месеца веднъж, ако бременността  не ти е рискова. Аз даже чак след месец и половина последния път, че не можах да си запазя час. Успокоявай се с мисълта, че в Англия им се полагат наистина само два УЗ за деветте месеца, а на частно почти никой не ходи, че е адски скъпо. Всичко е наред, не се притеснявай!  Hug

Гвен, Бека, мерси! Ще го преместя и аз в стаята, че май е на студено  Mr. Green  От Зоята може да си поръчам и аз, и без това една коприва се каня да си купя, че хемоглобинът ми е на долна граница, а еритроцитите под нормата  Rolling Eyes

# 399
Здравейте отново. Аз отдавна не съм се включвала, защото бях с голямо гадене и повръщане, за компа не ми оставаше никакво време, а през телефона е доста трудно.
Майската темичка се движи много бавно, както тук, така и във фейсбук. Дано съвсем скоро да се разпишем повече Simple Smile

# 400
Red_ballon, и при мен има лека анемия - еритроцити, хемоглобин и хематокрит малко под долната граница. АГ-то каза, че е нормално, а аз се чувствам добре и хапвам доста зеленчуци(включително спанак и коприва) още преди да забременея. Ще ги следим следващите месеци. Всичко е в реда на нещата, а и нали бебетата ни вървят 2 сед.напред-дърпат здраво.

# 401
Добро утро!
Усещам контракции, много леки и кратки, но все пак стягане в корема. По 2-3 до 4 пъти на ден от миналата седмица. Едва преди 10 дни влязох в четвърти месец. Другата седмица съм на консултация, да изчакам ли дотогава или да бия тревога и да ходя по-рано на лекар?
С предната бременност пиех магнезий, но вече бях в пети месец и се усещаха по-осезаемо контракциите, тогава целия ми корем ставаше твърд, а сега само една малка топка ниско долу.

# 402
Здравейте, момичета! Чета ви, та искам да се намеся по повод билките - коприва и т.н. Четох, че копривата, ментата, маточината можело да предизвикат контракции newsm78 В общи линии, това което разбрах аз от билкарските статии бе че най-безопасни са липовия цвят и шипките. Това ме натъжи ужасно, защото аз обичам всякакви чайове, а сега трябва да се ограничавам Embarassed

# 403
Добро утро!
Усещам контракции, много леки и кратки, но все пак стягане в корема. По 2-3 до 4 пъти на ден от миналата седмица. Едва преди 10 дни влязох в четвърти месец. Другата седмица съм на консултация, да изчакам ли дотогава или да бия тревога и да ходя по-рано на лекар?
С предната бременност пиех магнезий, но вече бях в пети месец и се усещаха по-осезаемо контракциите, тогава целия ми корем ставаше твърд, а сега само една малка топка ниско долу.

според мен недей да чакаш до прегледа, звънни на твоето АГ и му кажи най-вероятно ще ти изпише пак магнезий

# 404
  • София
Здравейте, момичета! Чета ви, та искам да се намеся по повод билките - коприва и т.н. Четох, че копривата, ментата, маточината можело да предизвикат контракции newsm78 В общи линии, това което разбрах аз от билкарските статии бе че най-безопасни са липовия цвят и шипките. Това ме натъжи ужасно, защото аз обичам всякакви чайове, а сега трябва да се ограничавам Embarassed

Няма такова нещо. Пия коприва заради недостиг на желязо, мента и маточина също. Нямам никакви контракции. Изписани са ми от лекар. В нета има доста неверни твърдения и като цяло - глупости. Затова отдавна съм се отказала да чета, за да не се натоварвам излично.
Все пак питай наблюдаващия те лекар.

Общи условия

Активация на акаунт