Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 529
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро!
Усещам контракции, много леки и кратки, но все пак стягане в корема. По 2-3 до 4 пъти на ден от миналата седмица. Едва преди 10 дни влязох в четвърти месец. Другата седмица съм на консултация, да изчакам ли дотогава или да бия тревога и да ходя по-рано на лекар?
С предната бременност пиех магнезий, но вече бях в пети месец и се усещаха по-осезаемо контракциите, тогава целия ми корем ставаше твърд, а сега само една малка топка ниско долу.

според мен недей да чакаш до прегледа, звънни на твоето АГ и му кажи най-вероятно ще ти изпише пак магнезий

Звъннах, каза да пия но шпа 3 пъти по 1, ако продължи - да пия Магнерот 3 по 1 и евентуално да отида в четвъртък. То май като цяло се получава от напрежение. Аз нямам много движение през деня, но седя на стол и явно притискам матката. Студено ми е на краката и съответно постоянно ми се ходи до тоалетна. Ще се опитам да не го мисля, тъй като чак довечера след работа ще мога да си ги купя.

# 406
Майчета, честит Никулден. Честито на празнуващите и именниците, както и на вашите близки. Бъдете здрави и се радвайте на една прекрасна бременност до пухкав финал  bouquet

# 407
Момичета да ви питам вие как сте със съня? Аз не успявам да спя твърде много, но ми дадоха една от онези възглавници за бременни и макар в началото да не можех да разбера какъв й е смисъла, вече не мога без нея Simple Smile
Иначе съм се абонирала за бюлетин към един чуждестранен сайт (http://www.babycenter.com/) и ми пращат всяка седмица за съответната информация какво се случва с бебето, как се развива и някакви съвети какво трябва да подготви бременната през тази седмица. Сега влизам в 18-та и пишеше, че в някакъв момент ще трябва да се лиша от спането по гръб, защото така можело да се притисне някаква артерия, която кръвоснабдявала бебето. Понеже не го чувам за първи път и вече съвсем ми намаляха вариантите за пози по време на сън, но утре съм на лекар и ще го питам за всеки случай Simple Smile Вие знаете ли за нещо такова?

# 408
Момичета да ви питам вие как сте със съня? Аз не успявам да спя твърде много, но ми дадоха една от онези възглавници за бременни и макар в началото да не можех да разбера какъв й е смисъла, вече не мога без нея Simple Smile
Иначе съм се абонирала за бюлетин към един чуждестранен сайт (http://www.babycenter.com/) и ми пращат всяка седмица за съответната информация какво се случва с бебето, как се развива и някакви съвети какво трябва да подготви бременната през тази седмица. Сега влизам в 18-та и пишеше, че в някакъв момент ще трябва да се лиша от спането по гръб, защото така можело да се притисне някаква артерия, която кръвоснабдявала бебето. Понеже не го чувам за първи път и вече съвсем ми намаляха вариантите за пози по време на сън, но утре съм на лекар и ще го питам за всеки случай Simple Smile Вие знаете ли за нещо такова?
даа, и аз така съм чувала и чела и си спя по-често на лявата страна, защото било най-добре за бебо...е, естествено няма как да спиш цяла вечер на лявата страна..събуждам се и по гръб, но пък на дясната страна съм забелязала, че не ми е никак удобно

# 409
Момичета, здравейте, аз пак получих някакво течение кафяво в неделя през нощта(отидох до болницата, сложиха ми спазмалгон и но шпа) и вчера не отидох на работа. Но днес докторката каза, че няма нищо притеснително и кафявогто течение не е проблем и съм на рбаота Simple Smile
Но хемоглобина ми е малко нисък, зареади бременността или защото не ям месо... не знам вече.
Но ми изписа желязо - Ferro folgama, но това което ме притесни е, че аз допълнително пия фолиева киселина по 2 бр на ден и се чудя дали няма да ми стане много фолиевата киселна, ще я чуя и докторката тези дни пак. Вълнува ме дали някоя от вас пие вече желязо и дали е коментирала с докторката си Simple Smile
А и да се оплача още нямам никакъв апетит, ама никакъв ям на сила.
Поздрави от мен Simple Smile

# 410
Мамчета честит Никулден и от мен! Весел празник на тези от вас които имат имен ден или отбелязват професионално празника на банкера!
denizara, на мен също гинеколожката ми ме предупреди след като й казах че опитваме за бебе да внимавам с билките, особено втората част от месеца, тоест след овулация. Ментата и лайката предизвиквали цикъла, а някои като хвойна и гръмотрън примерно водят до увреждания на плода. Тези вторите примерно ги пих заради цистит, и ми бяха казали по време на лечението да спрем с опитите за бебче. Но всеизвестно е че дозата прави отровата. Ако нямаш контракции които билките в случая биха влошили и както е при теб в каква доза са предписани от лекар може би няма да е проблем. Все пак той е наясно със състоянието ти. Аз се въздържам примерно да пия чай от мащерка който обожавам защото е маточен стимулант, но коприва си хапвам често щом намеря, и поне по чаша чай през ден през два за хемоглобина.
pichi каква е тази възглавница за бременни и каква точно й е функцията? Аз все още спя основно по гръб, но с две възглавници и леко повдигнато в горната част тяло, така ми е най-удобно, а на лявата страна не знам защо никак не ми се получава да заспя, въпреки че и аз четох че е препоръчително  newsm78

# 411
Момичета това за спането по гръб е вярно трябва да се избягва в по напреднала бременност защото по този начин се притиска бебето и му намалява пулса и може да се задуши, но аз това го научих като отидох да раждам първото си дете от докторката която ме изражда и почти през цялата си първа бременност съм си поспивала по гръб, а сега забелязвам че когато легна на една страна трябва да си сложа възглавница под корема защото го притискам преди да забременея спях само по корем и сега ми  е много трудно да свикна да спя по друг начин

# 412
  • София
Guendolin1980, аз съм се съветвала с доктор вътрешни болести, който е и фитотерапевт, и благодарение на когото забременях ( пак с билки). Та за ментата и копривата няма никакъв проблем, дори ментата аз съм я пила в начална бременност, против гадене. Хвойна също пих за цистит, а гръмотрън съм пила преди да забременея, за изчистване.
Разбира се, всеки трябва да пита лекаря си, за да е спокоен.
Но все пак не всичко, което се пише в интернет е вярно, затова трябва и да се допитаме до професионално мнение.  Peace

# 413
За фол.киселина знам,че няма как да се предозира - всичко ненужно се изпикава. А за спането - отдавна спя само настрани,хич не ми е удобно по гръб. За напред, от други майки знам,че когато не усещат бебето лягат по гръб, за да го разбудят и да се успокоят,че мърда,но не е препоръчително дългото стоене,заради притискане на кр.съдове(точно това активира бебето).

# 414
pichi каква е тази възглавница за бременни и каква точно й е функцията? Аз все още спя основно по гръб, но с две възглавници и леко повдигнато в горната част тяло, така ми е най-удобно, а на лявата страна не знам защо никак не ми се получава да заспя, въпреки че и аз четох че е препоръчително  newsm78

Тези възглавници са едни дълги такива, които могат да ти минат и отпред и отзад и хубаво те уплътняват докато спиш, та не ти тежи корема на една страна. Аз и аз като mims_861 пробвах да слагам обикнвени възглавници под корема, но тази малко по-добре застава. Тази, която аз ползвам е пълна с някакви топченца - не като стандартна възглавница. Не знам дали и другите възглавници за бременни са такива. Моята всъщност е на сестра ми и й струваше 100лв. Аз не бих дала толкова за възглавница, но като ми я дават ей така съм ок. Има и по-евтини, но не знам като качество как са, може би другите мами могат да кажат.

Ето линк към тази дето аз ползвам и се вижда как се разполага по тялото.  В двата края има връзки и като се роди бебето може да се връзва като колан на кръста и да се слага бебето на нея докато се кърми.

http://www.e-kiddo.bg/dreamwizard-el-2/

# 415
И аз имам такава възглавница. Мнооого е удобна. И на мъжа ми много му харесва. Едвам се уреждам от него 😁

# 416
Момичета, скоро тази година излезе ново проучване, че високите дози синтетична фолиева киселина и В12 се свързват с риск от аутизъм. Има я информацията на сайта на БТВ и Фрамар. Не знам колко е вярно, но лично аз не бих рискувала! Защо трябва да се предозира с каквото и да било?

За мента и коприва съм чела, че даже са препоръчителни. Аз лично напоследък пия по 3 чаши коприва с мента микс и много живнах, сутрин си ги търся  Grinning  За маточината мисля, че мненията са противоречиви, но от една чаша със сигурност нищо не може да ти стане. Аз чат-пат пийвам, защото много хубаво успокоява. А и ако ме заболи коремче или кръст пийвам по една лайка, също много отпуска. Е, гледам да не прекалявам. Но тези хвойни, гръмотръни са по-специфични и наистина не знам дали са подходящи. По-добре да не се рискува.

summer_04, таксуваха ли те в спешния център? Аз вчера през нощта ходих по спешност в Торакс, защото изпусках някаква прозрачна течност, която се уплаших да не са води и ме одрусаха 80 лв. за преглед + ултразвук  Shocked  Иначе докторът не установи нищо опасно, каза, че по всяка вероятност се изпускам по малко без да усетя  Rolling Eyes Но важното е, че бебе е добре  Hug

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 21:18 от Анонимен

# 417
pichi мерсинки, признавам си с ръка на сърцето че дори не подозирах за съществуването на такива възглавнички, и на мен ми идва малко скъпичка ама Дядо Коледа може да уреди нещо  Joy  
red_balloon копривата наистина има много благотворен ефект, две години през пролетта в продължение на месец си я консумирах редовно под формата на чай и супа и имах много енергия, наспивах се за по-малко часове, не страдах от студени крайниции, така и не разбрах какво е това пролетна умора. Изобщо много жизнена и енргична.  Само леко диуретичен ефект има та много притичвах до тоалетната. А хвойната и гръмотръна са билки при проблеми с пикочния мехур, просто ги дадох за пример че в някои случай са противопоказни, иначе не са много приятни за пиене  Sick

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 22:30 от Guendolin1980

# 418
Здравейте момичета  bouquet Възглавницата ми за бременни точно днес пристигна..само да я изпера и я мятам, защото ми е много неудобно вечер докато спя. За момента си слагам обикновена възглавница между краката, която също обелкчава положението.
Днес ходих на ФМ при д-р Стоилов от Добрич (мамчетата от Варна и региона сигурно го знаят). Видяхме бебчо...1 час почти ме преглежда човека. Потвърди, че е момче...разгледа му обстойно органите като ми обясняваше всичко, което виждаме. Бебчо малко кофти беше застанал с кръстосани ръце пред лицето и не успяхме много да му видим личицето, но определено апаратурата му е на много добро ниво. Представям си просто как ясно ще се вижда бебчо в по-напреднала бременност. Въпреки това не мисля, че пак ще отида там, защото пътя от Варна до Добрич нещо не ми се отрази много добре и сега нещо ми е много отпаднало Sad Иначе прегледа струва 80 лв +15 лв за диск, ако искате.
Понеже сте на вълна чайчета. От лекари знам, че чая от мента не е препоръчителен...може да засили контракциите (ако имате такива). Но според мен, ако се чувствате добре пийте си го в умерени количества. За маточината съм чувала, че не е добре да се пие от бременни. За копривата не съм чула да има някакви противополазания.
Относно спането...аз спя добре, но пък сънувам много шантави сънища...не знам на вас дали ви се случва  Laughing Четох, че хормоните си казват думата в случая..
Лека вечер на всички  Hug

# 419
Привет!
Малко извън темата, но все пак, ако някоя има инфо бих се радвала да сподели.
Проблемът е, че се преместихме и си търся нов личен лекар в Младост - София. По възможност да е отворен за по-нетрадиционни методи на лечение - като хомеопатия например, и да не бърза да изписва антибиотици. Да не се скъпи на направления ако има нужда.
Има ли мамчета от Младост, които да са доволни от личния си лекар?!
Благодаря предварително!
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт