Киста на яйчника – 2

• 93 210
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
1,5 см след цикъл се води фоликул, а не функционална киста. Органична киста ли имат предвид лекарите, че са ти казали, че 1.5 см е киста, а не фуликул? За 5 мес, ако е 1.5 см и е органична, не би трябвало да й стане нищо, едва ли ще ти изяде яйчника. Органичните нарастват доста бавно, но за съжаление задължително се оперират.

# 121
Не знам каква е, досега не се бях и замисляла за такова нещо и не бях подготвена със съответните въпроси. Прави ми впечатление от форума назад, че хората правят разни тестове, на мен освен цитонамазка не ми е пуснала никакъв тест. Всъщност сега като се замисля на последния ми преглед преди 2 г. тя ми спомена нещо за фоликул, но сега направо ми каза: ''момиче ама ти си с киста'', нищо повече каква е и т.н.

# 122
При съмнения за органична киста се пускат туморни маркери, но нека името не те подвежда, маркерите са само ориентир евентуално и за други заболявания като ендометриоза, която в един момент се проявява във вид органична киста. При функционална киста, може и да ти пуснат хормонални изследвания, но обичайно е след известно време наблюдение. Органичните задължително се оперират, докато функционалните се наблюдават и основно решението за операция се определя от размера и ако не намалява. Киста, която се появява и изчезва, е повод за щателна проверка на хормони. Цитонамазката няма абсолютно нищо общо с кистата и ти е направила такава заради раничката, от която се оплакваш.

Ако имаш време, отиди и друг доктор да те погледне на ехограф, защото 1.5 см след цикъл е странно да се нарече киста, но от друга страна щом доктор го е казал, може би има нещо предвид, макар че не е нещо нечувано да стане и грешка, която излишно да подпали човек.

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 22:18 от becky bloomwood

# 123
Много благодаря за изчерпателния отговор. Ще видя какво мога да направя, все пак имам само една седмица преди заминаването ми.

# 124
Остават ми 3 дни на Дуфастон и изпадам в паника. Кажете как мина първия цикъл след него при вас. Чета, че може да е по-обилен и направо откачам от ужас.

За тези, които пият Калциум фосфо Ц, по каква схема?

# 125
Здравейте момичета.Нова съм в темата.За съжаление и аз ще се включа тук.Откриха ми киста 4/6 см.Доктора при който ходя е др.Стефанов от ин витро Тракия в Стара Загора.Изписа ми противозачатъчни и след цикъл да отида да видим дали е там и да решим ще започваме ли подготовка за ин витро.Потърсих второ и трето мнение защото тази киста много ме притеснява и имам болки.Ходих при др.Стоянов и др.Бузалов.Пуснаха ми туморен маркер са125 ,който е много завишен-169 при норма до 35.Много ме притеснява този резултат.И двамата са на мнения ,че съм за операция( съмнение за ендометриоза).Сега не знам какво са правя.Май ще се наложи лапароскопия, но не знам къде да я направя.Моля ви споделете опит .Който е правил в Стара Загора моля да каже при кой доктор.Благодаря ви

# 126
Бих ви посъветвала да изберете д-р Бузалов. Изключително опитен лекар. Аз се оперирах от множество миомни възли при него, коремна операция, защото бяха много и това криеше рискове за забремвняване в бъдеще. Една година по-късно, забремвнях спонтанно с близнаци, които износих без проблем до 36 седмица. Доказателство, че докторът си е свършил перфектно работата. Изпратих две мои приятелки при него, едната с кисти, другата с миома и при тях нещата минаха перфектно и към момента и двете са майки на прекрасни дечица. Успех ви пожелавам!

# 127
Maf Много ти благодаря bouquetИ аз към него клоня.Твоят опит със сигурност накланя силно везните  към него.Чакам да ми свърши цикъла и отивам на преглед при Бузалов.Да видим какво ще правим.Благодаря още веднаж.Успех на всички

# 128
  • Сливен
Стз2 Стоянов е този който има кабинет до болницата нали ( не съм от СтЗ) но мога да ти кажа че миналата година той ме оперира от киста прати ми д-р Стефанов при него.Еми аз имах мн операции едната от която беше коремна с мн усложнения и реши че няма как да е лапаро.Оперира ме в държавната болница той влиза режи вади и излиза вътре те довършват ами да ти кажа ужасен белег едно че ми остана нещо като тромб и слид месец ми изби някакъв вътрешен шеф а и се събудих докато ме шиеха с тръбата в устата.Клиниката беше тази до операта вътре материалната база е ужасна .Оплакване към него нямам не е от най разговорливите но си върши добре работата

# 129
Оперира ме в държавната болница той влиза режи вади и излиза вътре те довършват ами да ти кажа ужасен белег едно че ми остана нещо като тромб и слид месец ми изби някакъв вътрешен шеф а и се събудих докато ме шиеха с тръбата в устата.Клиниката беше тази до операта вътре материалната база е ужасна .

#Crazy #Crazy #Crazy

# 130
Да точно той е.Ходих при него и той ми каза ,че може би ще се наложи корема операция #CrazyНе разбрах защо newsm78Каза ми също ,че др.Стефанов пращам пациентките си при него той да ги оперира.Явно си имат някаква схема.Но аз отидох след това при Бузалов и после и в София при Доц.Николов от Майчин Дом.И двамата са на мнение ,че може да се махне с лапароскопия.Сега като ми свърши цикъла съм на преглед при Стефанов.Сигурно ще ме прати при Стоянов.Но аз мисля да се оперирам при Бузалов.Имам му по голямо доверие и мисля,че е по голям специалист в лапароскопийте.Благодаря за съветите и споделения опит bouquetЩе ви държа в течение как се развиват нещата при мен.

# 131
  • Сливен
Да точно той е.Ходих при него и той ми каза ,че може би ще се наложи корема операция #CrazyНе разбрах защо newsm78Каза ми също ,че др.Стефанов пращам пациентките си при него той да ги оперира.Явно си имат някаква схема.Но аз отидох след това при Бузалов и после и в София при Доц.Николов от Майчин Дом.И двамата са на мнение ,че може да се махне с лапароскопия.Сега като ми свърши цикъла съм на преглед при Стефанов.Сигурно ще ме прати при Стоянов.Но аз мисля да се оперирам при Бузалов.Имам му по голямо доверие и мисля,че е по голям специалист в лапароскопийте.Благодаря за съветите и споделения опит bouquetЩе ви държа в течение как се развиват нещата при мен.
Да ти кажа не всеки път д-р Стефанов препраща към Д-р Стоянов.Според случая но и към Бузалов ли (не съм от стз и не ги знам дано да не му бъркам фалилията).Но според мен лапарото ще е по добре аз имам и лапароскопия правена и две коремни ами при лапароскопията няма такава болка и мн по бързо се възстановяваш.Успех ти желая

# 132
Благодаря bouquet

# 133
Здравейте, момичета!
След една година пиене на Ясмин, заради кисти на десния яйчник,които периодично се махаха и появяваха, отидох на второ мнение и без изследвания ми изписаха Дуфастон. В момента имам 4см киста на десен яйчник и минах първия курс с Дуфастон. Проблемът е , че страдам от депресивни епизоди и имам проблеми със стомаха. Откакто пия Дифастон коремът ми е постоянно подут, често ме боли и ми се яде , но нямам апетит и ми се гафи. Осврн това се спуквам да рева. Цяла сутрин плаках за нищо, чувствам се ужасно и нямам желание за каквото и да било.
Смятате ли, че може да е от хапчетата и реално ли е да се предписват хормонални препарати без изследвания?
Гинеколожката е Цачева в 7дкц софия. Имах доста препоръки за нея

# 134
alexg90, пила съм Дуфастон неведнъж или 2 пъти (както и Оргаметрили, Утрогестани и прочие). Точно от Дуфастона нямах никакви оплаквания ама съвсем никакви. Цикъл като по часовник - нормален, не твърде обилен, не болезнен, а съвсем наред. Докато след Оргаметрил и Утрогестан  нещата бяха съвсем различни - кървене по време на приема им, след това я има цикъл, я няма, абе пълен хаос.
Да ви се оплача, прословутият ми преглед мина...Ами честито! Пак киста newsm45 Имах 1 месец пропуск с цикъла ОТНОВО, но нямаше свободен час и реших да си отида, когато се и бяхме уговорили (през май). Лошото е, че кистата е 3,5см. като това е след цикъл... Т.е. е била доста по-голяма преди него. Пуснаха ми изследвания - прогестерон, тестостерон и андростендион. Прогестерона както винаги - под всякаква критика, абсолютно под нормата. Започнах да се чудя дали проблемът не е в това кога го изследвам. Все го пускам между 21 и 23 ден от МЦ, но това не се ли предполага при нормален цикъл. При положение, че моят е пълен хаос е много трудно да се определи кога да го изследвам. Предполага се, че ову не настъпва изобщо, но все пак съществува ли възможност да имам въпреки кистата? Вече ми писна едни и същи схеми да се разиграват през месец - киста, изследвания, хормоника, и наново Sad

Общи условия

Активация на акаунт