Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как трябва да приемам хапчето 'Оргаметрил'?
Как се диагностицира киста на яйчника и как се наблюдава?
Какво представлява ендомeтриалната киста и как се лекува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как трябва да приемам хапчето 'Оргаметрил'?
-
Как се диагностицира киста на яйчника и как се наблюдава?
-
Какво представлява ендомeтриалната киста и как се лекува?
Ендомeтриалната киста може да бъде потвърдена чрез хистологично изследване и обикновено се лекува с операция за отстраняване на кистата, последвано от лечение със Золaдекс за 6 месеца или по-малко, в зависимост от преценката на лекаря. В случай на планиране на бременност може да се започне директно с опити за забременяване.
-
Кои са препоръчителните гинеколози в София за проблеми с кисти на яйчниците?
-
Как една киста може да доведе до рак?
И аз към него клоня.Твоят опит със сигурност накланя силно везните към него.Чакам да ми свърши цикъла и отивам на преглед при Бузалов.Да видим какво ще правим.Благодаря още веднаж.Успех на всички
Каза ми също ,че др.Стефанов пращам пациентките си при него той да ги оперира.Явно си имат някаква схема.Но аз отидох след това при Бузалов и после и в София при Доц.Николов от Майчин Дом.И двамата са на мнение ,че може да се махне с лапароскопия.Сега като ми свърши цикъла съм на преглед при Стефанов.Сигурно ще ме прати при Стоянов.Но аз мисля да се оперирам при Бузалов.Имам му по голямо доверие и мисля,че е по голям специалист в лапароскопийте.Благодаря за съветите и споделения опит
Имах 1 месец пропуск с цикъла ОТНОВО, но нямаше свободен час и реших да си отида, когато се и бяхме уговорили (през май). Лошото е, че кистата е 3,5см. като това е след цикъл... Т.е. е била доста по-голяма преди него. Пуснаха ми изследвания - прогестерон, тестостерон и андростендион. Прогестерона както винаги - под всякаква критика, абсолютно под нормата. Започнах да се чудя дали проблемът не е в това кога го изследвам. Все го пускам между 21 и 23 ден от МЦ, но това не се ли предполага при нормален цикъл. При положение, че моят е пълен хаос е много трудно да се определи кога да го изследвам. Предполага се, че ову не настъпва изобщо, но все пак съществува ли възможност да имам въпреки кистата? Вече ми писна едни и същи схеми да се разиграват през месец - киста, изследвания, хормоника, и наново