Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как трябва да приемам хапчето 'Оргаметрил'?
Как се диагностицира киста на яйчника и как се наблюдава?
Какво представлява ендомeтриалната киста и как се лекува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как трябва да приемам хапчето 'Оргаметрил'?
-
Как се диагностицира киста на яйчника и как се наблюдава?
-
Какво представлява ендомeтриалната киста и как се лекува?
Ендомeтриалната киста може да бъде потвърдена чрез хистологично изследване и обикновено се лекува с операция за отстраняване на кистата, последвано от лечение със Золaдекс за 6 месеца или по-малко, в зависимост от преценката на лекаря. В случай на планиране на бременност може да се започне директно с опити за забременяване.
-
Кои са препоръчителните гинеколози в София за проблеми с кисти на яйчниците?
-
Как една киста може да доведе до рак?

Нина,предполагам, че ако видим след месеца, че кистата се повлиява, ще пия още, но ако не се повлиява, няма смисъл да чакаме. Тя си е бомба със закъснител. Искам да питам имахте ли някакви странични реакции от фемодема? Никога не съм пила хормони.
Продължавам да съм с нередовен цикъл, но като ми дойде 2 седмици не ми мърдат. Нямам идея на какво се дължи това, док също нищо не ми каза по въпроса...
А иначе имам изписан утрогестан, който трябва да започна на 12ти ден от МЦ ако не е свършил, а той очевидно няма да е..И въпреки всички тези кофти резултати на хормоните не ми казват нищо конкретно, на което да се дължи този дълъг цикъл
Отделно ми се появи зверски косопад, което мн ме тревожи.