Киста на яйчника – 2

• 94 112
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря, мами, и за мненията за яйчника! Страх ме е и ми се щеше да не стигам до лапаро, но гледам по коментарите, че се практикува често.

Лапароскопията е неинвазивна, а и смятам, че в България вече има прекрасни специалисти в областта. Писала съм и назад в темата - не се притеснявай, после ще те е яд, че си потрошила толкова нерви за нищо...

# 481
laurentin, последно на мен ми пунктираха задържан фоликул, така ми спестиха лапарото.  Правена е при репродуктивен специалист ... понеже на мен Я все още ми трябват Wink .

# 482
Kris_80 и на мен така преди години ми махаха задържан фоликул. Аспирираха го. Също при репродуктивен специалист. Бързо, лесно, без упойка. Сега обаче съм на възраст и откъде ли е пораснал, като много ги мързеше моите яйчници?

# 483
laurentin ... женски неволи какво да правим Wink . Каквото и да изберете бързо да се възстановите ви пожелавам!

# 484
  • вкъщи
Мен ми пресдтои скенер другата седмица, за да разбере докторът каква е кистата, защото не е ясно от ехографа. Да знам да се мъчим ли с хормони или пак операция. Януари минах през лапароскопия и махнаха кисти от двата яйчника. сега пак съм с киста от 4 см, от 3 месеца. Какво е това чудо, следя се нон стоп, нямам проблеми с хормоните, а правя кисти.

# 485
  • София
Здравейте и от мен. От миналата седмица съм с диагностицирана хеморагична киста на левия яйчник, около 5,6 см. Лекарят ми каза, да отида отново след 2-3 цикъла. Не ми изписа нищо.
Днес получих много силни болки в коремната област, уплаших се да не се е пукнала и отидох в спешното на МД. Тм констатацията бе, че кистата не е спукана, болката не се знае от какво е. Изписаха ми Профенид и да отида на контрола на 3-6 ден от цикъла.
Малко съм притеснена, чета, че на всички са изписани някакви лекарства, този Профенид пък бил за артрит и тотално се оплетох. Не знам вече на кой лекар да се доверя Sad
Ще съм благодарна на някакви съвети.

# 486
Потърси още едно лекарско мнение, аз прекалено дълго чаках и най накрая тотално се оплескаха нещата!!!

# 487
Здравейте и от мен. От миналата седмица съм с диагностицирана хеморагична киста на левия яйчник, около 5,6 см. Лекарят ми каза, да отида отново след 2-3 цикъла. Не ми изписа нищо.
Днес получих много силни болки в коремната област, уплаших се да не се е пукнала и отидох в спешното на МД. Тм констатацията бе, че кистата не е спукана, болката не се знае от какво е. Изписаха ми Профенид и да отида на контрола на 3-6 ден от цикъла.
Малко съм притеснена, чета, че на всички са изписани някакви лекарства, този Профенид пък бил за артрит и тотално се оплетох. Не знам вече на кой лекар да се доверя Sad
Поне е ясно, че не е пукната и имаш как да потърсиш още едно мнение.

# 488
  • София
Поне е ясно, че не е пукната и имаш как да потърсиш още едно мнение.

Ами реално имам вече 2 мнения. Не знам къде да ходя пак, честно казано.

# 489
Според мен е добре да направиш консултация с д-р Карагьозов, само че трябва да му звъннеш ако може да те приеме по скоро. Другия вариант е д-р Попов.

# 490
Здравейте! Откриха ми 4см многокамерна киста на десен яйчник.Не  се притеснявам от лапароскопията а от резултатите след нея.Изследванията на туморните ми маркери не са готови.Има ли момичета с многокамерна ДОБРОКАЧЕСТВЕНА киста.Казаха ми, ,че многокамерните рядко са доброкачествени и ми е много притеснено.

# 491
Не се притеснявай! Аз бях с двукамерна и беше добра, при положение, че миналата година бях с РМШ.

# 492
Има един много добър доктор - от майчин дом - има опит и е доста възрастен, така на една позната махнаха яйчника, а не е трябвало, та той я оправи, знае си работата човека. Отидете при него за преглед той най-добре ще каже какво да се прави, махането е сериозна работа и е по-добре да не се маха. Дуковски се казва, има и частен кабитет, проучете преди да правите каквото и да е. Гласувам за него с две ръце, много е кадърен.

# 493
  • София
Има един много добър доктор - от майчин дом - има опит и е доста възрастен, така на една позната махнаха яйчника, а не е трябвало, та той я оправи, знае си работата човека. Отидете при него за преглед той най-добре ще каже какво да се прави, махането е сериозна работа и е по-добре да не се маха. Дуковски се казва, има и частен кабитет, проучете преди да правите каквото и да е. Гласувам за него с две ръце, много е кадърен.

Айде няма нужда. Точно Дуковски ме прие в спешното, държа се много арогантно, гледа ме през корема и после просто си излезе без д ами каже нищо. Дойде друг лекар след това.
Не знам как я е оправил след като са й махнали яйчника.

# 494
  • София
Не съм с добро мнение за Майчин дом като място за лечение на туморни образувания...

Общи условия

Активация на акаунт