Киста на яйчника – 2

• 94 111
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Не съм с добро мнение за Майчин дом като място за лечение на туморни образувания...
А кое препоръчваш?
Аз съм на преглед при Славчев в четвъртък.

# 496
  • София
Не съм с добро мнение за Майчин дом като място за лечение на туморни образувания...
А кое препоръчваш?
Аз съм на преглед при Славчев в четвъртък.

"Вита" и по-конкретно Попов. Бях с дермоидна киста 10 на 10 сантиметра, която в Майчин дом гордо обявиха, че няма как да мине без коремна операция. Опитах се да повдигна въпроса за лапароскопия, отсякоха "Не". Един от лекарите в очите ми заяви, че той "тия модерни глупости не ги признава". Не преувеличавам и грам. Там дори не ми казаха какъв тип е кистата.
Държа да подчертая, че изказвам изцяло лично мнение и се надявам да съм полезна. Имам много приятелки, родили в Майчин дом и боготворят лекарите там за родилните им грижи, но не оставам с добро впечатление за дейността им извън акушерство и раждане...

# 497
Здравейте,
преди няколко месеца ми откриха кисти на яйчниците, пих дуфастон няколко месеца, но няма промяна. Последно ходих при д-р. Германов (гр Варна), той веднага каза ендометриоза (каза да пусна някой изследвания из след това да обсъдим операция) искам да отида при още поне един доктор за мнение, препоръчаха ми д-р. Славчев но гледам, че графика му е доста натоварен и има свободен час чак след 20 дни. Някой ако има от Варна може ли да ми препоръча добър специалист в тази област?

# 498
  • София
Здравейте,
преди няколко месеца ми откриха кисти на яйчниците, пих дуфастон няколко месеца, но няма промяна. Последно ходих при д-р. Германов (гр Варна), той веднага каза ендометриоза (каза да пусна някой изследвания из след това да обсъдим операция) искам да отида при още поне един доктор за мнение, препоръчаха ми д-р. Славчев но гледам, че графика му е доста натоварен и има свободен час чак след 20 дни. Някой ако има от Варна може ли да ми препоръча добър специалист в тази област?

Къде гледаш, че му е натоварен, аз запазих за утре в понедленик и тогава ми предложиха поне 3 свободни часа. Нали за Божидар Славчев в София говориш?

# 499
Здравейте,

Къде гледаш, че му е натоварен, аз запазих за утре в понедленик и тогава ми предложиха поне 3 свободни часа. Нали за Божидар Славчев в София говориш?

Д-р Станислав Славчев във Варна Blush

# 500
Здравейте ходих и на друг лекар още си я имам 4 см Изписа ми Дуфастон ,пих го и нищо .Сега иска да изчакаме два цикъла и да ми прави лапароскопска .
Коремната операция за отстраняване на киста поема ли се от здравната каса

# 501
  • вкъщи
Моля за коментар, докторът още не е видял и нищо не разбирам, киста или тумор е?

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 15:59 от лелка

# 502
  • София
Съветвам те да махнеш снимката, виждат ти се личните данни!

Това е ехографско изследване, нали?
Имаш обрасувание, отиди на гинеколог. Примен точно на таков ами го откриха - съмнение з акиста на ляв яйчник, потвърдено от АГ впоследствие.

# 503
  • вкъщи
Аз знам отдавна, че имам киста... Но там пише кистаденом. Това тумор ли е или киста? Със сигурност ще се наложи пак операция, нали? Направо съм срината.

# 504
  • София
Аз лично не бих могла да коментирам, изчакай си прегледа при лекаря. Не се сдухвай от сега, успокой се (да, знам, трудно е, но не си помагаш иначе). Вируални прегъдки и стискам палци да не е най-лошото.

Аз да се похваля - кистата е изчезнала, шашнах се направо, но вярвам, че Славчев знае по-добре от мен.

# 505
Аз знам отдавна, че имам киста... Но там пише кистаденом. Това тумор ли е или киста? Със сигурност ще се наложи пак операция, нали? Направо съм срината.

Самото определение означава, че имаш кистозно образувание.
Ехограф не може да определи какво е то.
Спокойно си изчакай консултацията с лекар.
Преди година имах 6 см киста, която изчезна.

# 506
  • вкъщи
Не е ехограф, а скенер с контраст. Лошото е, че има уплътнения. Моите кисти винаги са с много дебели ципи и не могат да изчезнат, специфика на организма. Вече се настройвам за операция.

# 507
Здравейте.На 21 години съм и това са ми изследванията след 6 месеца прием на дуфастон. След това ми предписаха Белара и ги пия вече 3месеца,но качвам килограми и цялата се изпъпчих..някой,който има проблеми с тези хормони и изобщо това може ли да се нормализира? И с такива хормони ще мога ли да имам дете след време? Някой от Варна, ако чете това и ако може да ми препоръча добър специалист...

# 508
На кой ден от цикъла са пускани?
Трябва ви добър ендокринолог или гинеколог с такава насоченост. Отделно само тези въобще не са достатъчни, за да се види цялата картина.

# 509
Има един много добър доктор - от майчин дом - има опит и е доста възрастен, така на една позната махнаха яйчника, а не е трябвало, та той я оправи, знае си работата човека. Отидете при него за преглед той най-добре ще каже какво да се прави, махането е сериозна работа и е по-добре да не се маха. Дуковски се казва, има и частен кабитет, проучете преди да правите каквото и да е. Гласувам за него с две ръце, много е кадърен.

Айде няма нужда. Точно Дуковски ме прие в спешното, държа се много арогантно, гледа ме през корема и после просто си излезе без д ами каже нищо. Дойде друг лекар след това.
Не знам как я е оправил след като са й махнали яйчника.

Не знам дали е същия лекар, искаха да махат и другия яйчник, да имат бебе, тя ходеше само при именити професори и доценти и от такива професори дето уж много разбират е стигнала до там, че да се махне яйчника и се притесняваше, че няма да може да си роди едно бебенце. Дуковски излекува другия яйчник, тя забременя и имат бебе, а го препоръчва на всучките си приятелки, които пак така ходели при професори сами. ТО като е професор не значи, че е кадърен. Познавам такива лекари, титлата нищо не доказва. Не знам за арогатното поведение, но по принцип е възпитан човек, дето като го питаш нещо отговаря възпитано и дружелюбно, ситуацията може да е била такава, не знам как се е държал, или е друг лекар или сте го разбрали грешно, не знам. Имам ище една позната, дето при него беше зе записала да следи бременността.
И е доволна. Объркали сте се за него.

Общи условия

Активация на акаунт