Киста на яйчника – 2

• 94 107
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Има един много добър доктор - от майчин дом - има опит и е доста възрастен, така на една позната махнаха яйчника, а не е трябвало, та той я оправи, знае си работата човека. Отидете при него за преглед той най-добре ще каже какво да се прави, махането е сериозна работа и е по-добре да не се маха. Дуковски се казва, има и частен кабитет, проучете преди да правите каквото и да е. Гласувам за него с две ръце, много е кадърен.

Айде няма нужда. Точно Дуковски ме прие в спешното, държа се много арогантно, гледа ме през корема и после просто си излезе без д ами каже нищо. Дойде друг лекар след това.
Не знам как я е оправил след като са й махнали яйчника.

Не знам дали е същия лекар, искаха да махат и другия яйчник, да имат бебе, тя ходеше само при именити професори и доценти и от такива професори дето уж много разбират е стигнала до там, че да се махне яйчника и се притесняваше, че няма да може да си роди едно бебенце. Дуковски излекува другия яйчник, тя забременя и имат бебе, а го препоръчва на всучките си приятелки, които пак така ходели при професори сами. ТО като е професор не значи, че е кадърен. Познавам такива лекари, титлата нищо не доказва. Не знам за арогатното поведение, но по принцип е възпитан човек, дето като го питаш нещо отговаря възпитано и дружелюбно, ситуацията може да е била такава, не знам как се е държал, или е друг лекар или сте го разбрали грешно, не знам. Имам ище една позната, дето при него беше зе записала да следи бременността.
И е доволна. Объркали сте се за него.

Не мисля. Но като ви харесва, си ходете при него.

# 511
Какво значи "объркали сте се за него"? Че това да не е точна величина, за която или грешиш, или си прав. doh Всеки може да има различно мнение за даден лекар, според собствените си виждания и критерии.

# 512
И аз съм с неприятни впечатления от Дуковски. Грубо, иронично поведение, съвсем не на място.

# 513
Развитието по моя случай... Бях на преглед при гинеколог отново, във вторник. Размерът на образуванието се е запазил същия, т.е. 3см. Докторът каза, че е киста, като може да бъде и шоколадова. Обясни ми супер накратко какво представлява конкретно тази и каза да отида отново след цикъла си, за да проследим дали има промени. На мен още в деня на прегледа ми дойде (точно навреме), като беше по-зле от обикновено. На мен си ми е болезнен и обилен и по принцип, но този път беше още по-зле, като имам чувството, че самия преглед с ехографа допринесе за това. В сряда отново съм на преглед, за да видим има ли развитие. Докторът обясни, че ако не се маха месеци наред и нараства, ще се наложи да се премахне. Мен обаче ме изнервя това, че реално аз не съм наясно каква точно е кистата. Прочетох информация за шоколадовата киста, която никак не ме успокои. Честно казано не знам какво повече мога да направя. Чудя се дали да не отида при друг гинеколог. Бихте ли ми препоръчали такъв за Пловдив Simple Smile

# 514
  • вкъщи
Моят доктор затова ми назначи скенер за да разбере  каква е кистата. На него се видя, че е с уплътнения по капсулата и с хомогенна структура. Изчакваме още един цикъл и ако няма промени операция. В рамките на година ще ми е 2 операция и трета пълна упойка, което ме побърква. Взех си билки и шведска горчивка , но много малко се надявам на ефект. Болките са ми почти ежедневни, особено вечер и като съм права.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 21:10 от лелка

# 515
Преди 5 седмици ми премахнаха матката с коремна операция, заради миомни, ей
яйчниците оставиха, като здрави. 4 седмици след операцията   , при профилактичен се откри 45 мм. киста.В имаш съм.За толкова кратко и при уж Здрави  яйчници.Споделете мнения моля
Чакам днес резултат от туморен маркер.Имам чувство, че няма да преживея още един ден такава тревога
Най-много ме притеснява, че само преди 38 дни са оглеждали яйчници и всичко е би.о наред, за това са ги запазили

# 516
Не се притеснявайте и настройвайте предварително. Кистата може да е функционална и на следващия контролен да я няма. Какво казаха на ехографа, каква е? На каква възраст сте? Изчакайте резултатите и за сега запазете спокойствие, щом преди дни са огледали, вероятността да има проблем клони към 0.

# 517
Не се притеснявай за кистата. На мен след година ми се появи киста. Тази операция е доста по-лека, ако се наложи. Аз на същия ден станах. А след отстраняването на матката станах на 4 ден.

# 518
Не се притеснявайте и настройвайте предварително. Кистата може да е функционална и на следващия контролен да я няма. Какво казаха на ехографа, каква е? На каква възраст сте? Изчакайте резултатите и за сега запазете спокойствие, щом преди дни са огледали, вероятността да има проблем клони към 0.
Точно, като функционална я определи и лекарката.Маркера е 8.11, всичко нормално, според лекуващата.
Снощи се успокоих, днес пак съм в паника, като нямам матка и цикъл, как ще изчезне и къде ще отиде тази течност
Изписа ми Оргаметрил, ако не го намеря, както и стана Дуфастон

# 519
Привет! Записвам се и аз при лапароскопиите. От август си отглеждах една гадинка - 4/5см. Не се смали с медикаменти. Вчера ме оперираха. Хистологията показа, че е фоликуларна, всичко е наред. Споделям просто опит. Вече се чувствам добре. Дано няма повече такива изненади.
Освен, че след 30 дни трябва да мина контролен преглед, после кога е редно да ме видят пак?

# 520
  • София
Привет! Записвам се и аз при лапароскопиите. От август си отглеждах една гадинка - 4/5см. Не се смали с медикаменти. Вчера ме оперираха. Хистологията показа, че е фоликуларна, всичко е наред. Споделям просто опит. Вече се чувствам добре. Дано няма повече такива изненади.
Освен, че след 30 дни трябва да мина контролен преглед, после кога е редно да ме видят пак?

Най-добре попитай лекаря, аз по негова препоръка ходя на 6 месеца, за да може ако има нещо - да се хваща овреме.

# 521
Браво, и уау за експресните резултати! Може ли да споделите къде е това?

# 522
Браво, и уау за експресните резултати! Може ли да споделите къде е това?
Извинявам се, не съм се изразила правилно. Кистата е параовариална. Това предположиха още след операцията от гефрира. И хистологията го доказа. Бистра течност, няма риск от руптура, но такава киста няма шанс да се резорбира чрез медикаменти. Образувала се е още по време на ембрионалното ми развитие и сега е нарастнала. Хубавото е, че тези тъкани не растат отново 😊

# 523
Здравейте, искам да Ви попитам дали на някоя от вас не и е останал малко оргаметрил. Не го намирам в аптеките, а имам за 6 дни останал от предишен прием, а трябва да го пия 10 дни заради киста 7 см. Доктора ми каза, че може и дуфастон, но че оргаметрила ги повлиява по-добре.

# 524
Здравейте!
Препоръчайте добър лекар за ПКЯ, за младо момиче, 22 годишно, последно май месец е ходила при Карагьозов, но не е изписал лечение, само диагноза е казал, взел е биопсия при съмнение за раничка, но се оказало, че няма нищо и е казал да си гледа живота и след година и половина чак на проверка. Много странно... А уж е един от най- добрите ...

Общи условия

Активация на акаунт