Киста на яйчника – 2

• 94 042
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Опасна за плода ли имаш предвид?

# 556
Не, и аз мислех че съм бременна имам 2 отрицателни теста затова реших да отида на гинеколог, който откри киста на десния яйчник 3см. Имам в предвид опасна ли е за самия яйчник уврежда ли го

# 557
  • София
Не, и аз мислех че съм бременна имам 2 отрицателни теста затова реших да отида на гинеколог, който откри киста на десния яйчник 3см. Имам в предвид опасна ли е за самия яйчник уврежда ли го

Зависи от кистата, от вида й, от размерите, от твоето собствено тяло, от много неща. Най-добре говори с лекаря, който те е прегледал. Ако усетиш, че той не е напълно компетентен - търси второ мнение.

# 558
Здравейте. Извинявам се ако темата не е за тук но съм нова. Въпроса ми е следния:днес бях на гинеколог и ми откри киста 3см изписа ми антибиотик нямам менструация от 2 месеца. Опасна ли е тази киста

По принцип се счита за киста, когато образуванието е над 5см (според някои 4см) . Гинеколозите предпочитат кистите да се следят в рамките на 2-3 менструации, за да се види дали ще изчезнат сами. Дали е опасна една киста е много относително да се каже просто така, важно е да се знае каква точно е кистата, казаха ли каква е след прегледа? Ако е функционална не е повод за притеснение, защото те рядко създават проблеми и то в случаите, в които не се проследяват.

# 559
Каза ми, че кистата била водна и била 3см на 3см. Изписа ми лекарства днес ще ги взема, също така каза, че от лекарствата кистата ще се спука и ще ми дойде менструацията, много съм объркана мисля да търся и второ мнение затова не бързам да купя лекарствата

# 560
Какви лекарства са изписани?  Предполагам,че е имал предвид фоликуларна киста, на мен ми бяха изписвали миналата година лекарства, за да я разкарат и всичко беше наред. Според мен е редно да си ги пиеш и допълнително да потърсиш и второ мнение ако се притесняваш. Аз имам опит както с такава киста ( моята беше 7см и малко), така и с по-неприятна, като миналата седмица ме оперираха. Не мисля, че за момента има защо да се притесняваш, започни си лечението и ако желаеш се консултирай с втори специалист. Кистата ти всъщност все още не е киста, тъй като размерите ѝ са малки, което е хубаво. Най-вероятно това е просто задържан фоликул. Не се притеснявай и успех. Simple Smile

# 561
Момичета , откриха ми киста на яйчник 4 см .Доктора ме вика на преглед 4 ден по време на МЦ , много съм притеснена ... страх ме е това на не е нещо лошо .Вижда ли се добре на вагинален ехо дали е киста Или друго ?
Моля Ви за съвет че и туморни маркер е леко завишен .
Моля Ви пишете

# 562
Момичета , откриха ми киста на яйчник 4 см .Доктора ме вика на преглед 4 ден по време на МЦ , много съм притеснена ... страх ме е това на не е нещо лошо .Вижда ли се добре на вагинален ехо дали е киста Или друго ?
Моля Ви за съвет че и туморни маркер е леко завишен .
Моля Ви пишете
При ендометриозна  киста туморният маркер също може да е завишен. Само след операция и след като се изследва може да се каже каква е.
 Опитай се да се успокоиш през тия 4 дни. Може само да си навредиш когато се притесняваш.

# 563
Не се тревожи излишно. Ако имаше някакъв повод за притеснение, докторът щеше да го изкоментира. Моят ми обясни подробно колко още прояви трябва да се наблюдават при преглед ако образуванието има потенциал да бъде злокачествено - изменения в другите части от репродуктивния апарат. На мен туморния маркер ми беше двоен, но аз бях с нагласата, че кистата е ендометриозна така или иначе. Както се и оказа след лапароскопията. Не се притеснявай само заради една киста. За съжаление вече всяка трета жена има. Хубаво е да се наблюдава, както явно и ще процедирате, за да се установи каква точно е и какво да се предприеме. В повечето случаи е фоликулярна и се пука сама, а понякога се премахва с помощта на медикаменти. Моят съвет е да не бързаш да се стресираш излишно. Simple Smile

# 564
Момичета, здравейте. Пиша ви отново имам киста 3см на 3 см на десния яйчник. Последната ми менструация беше на 24.12.2019. Ходих на гинеколог, който ми изписа дуфастон 3х1 и азакс 500 по 1. Потърсих и второ мнение, при което ме видяха на ехограф втория гинеколог каза че не вижда всичко било наред а нямам менструация вече 3 месец чакам и ми каза, че не било тревожно, при което й показвам снимката от първия гинеколог, при който бях ходила дни преди това, показах й снимката на киста и рецептата каза ми ами добре почни да ги пиеш, абсолютно никакво внимание не ми обърна, та купих ги лекарствата, и въпроса ми е следния след като пия дуфастона няколко часа след това кървя съвсем малко нещо като зацапване и до там спира, след това пак същото. Знам, че след спирането на дуфастона до 10 дни трябва да ми дойде, това зацапване нормално ли е? Извинявам се, че стана толкова дълго и честит празник на всички дами.

# 565
А какво е киста овари Sad ?

Доктора спомена за някакво жълто тяло ама аз като съм невежа в тази област нищо не разбрах .

Единия  яйчник бил в овулация , другия не и с жълто тяло и киста ... Нещо такова ама не разбрах .
Благодаря Ви че писахте

Р.р ЧЕСТИТ 8 МИ МАРТ !
Много здраве и щастие 🌺

# 566
Овариум е медицинското название на яйчника. Предполагам, че киста овари трябва да означава киста на яйчника. А жълтото тяло се образува от пукнатия фоликул след отделянето на яйцеклетката при овулация. Функцията на жълтото тяло е да осигурява хранителни вещества на оплодената яйцеклетка. Няма какво да те тревожи то Simple Smile

# 567
От близо година се боря с киста.Следях я често смених трима лекари.Накрая спрях противозачатъчните по преценка на лекаря и за 3 месеца киста се спука сама без да усетя не можех да повярвам .Седях в кабинета и казвах на лекаря сигурен ли сте и той да така ли ще седиш гола в кабинета ми .
Честит празник желая на всички дами здраве и да се отървете от Тея кисти и вие

# 568
Здравейте, задържах киста от предния Ц и моя док ми предписа Регулон 10дни 2х1 табл. Кистата се повлия и изчезна. Свърших опаковката, но вече 7ми ден от спирането, Ц го няма... Кога трябва да ми дойде? Thinking

# 569
Попитайте лекаря. Аз регулона го пиех по едно хапче на ден ( 21) и след спирането на 3-4 ден ми идваше.

Общи условия

Активация на акаунт