Киста на яйчника – 2

• 94 035
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте. С мъжът ми правим опити от 10 месеца да забременея,но неуспешно. За това отидох на преглед, за да се установи дали имам проблем. При прегледа се установи, че имам дермоидна киста 5 см (т.е. изпълнена е с косми,кожа,мастна тъкан), която киста се премахва единствено оперативно, не се влияе от лекарства. Решихме че след операцията ще се правят нови опити. В момента сме в такова положение и са забранени операции и консултации и след извънредното положение, което не се знае до кога ще се случи тази операция. Проблема е че правихме секс с мъжът ми и той забравил за това да отложим бебеправенето и сега се притеснявам. С моят късмет като нищо точно сега ще стане,макар и рано да се притеснявам и че нищо не се знае. Та въпроса ми е дали има жени забременявали, изкарвали цяла бременност с такъв тип киста, има ли усложнения. Какво трябва да очаквам, ако попадна в тази ситуация?

# 571
  • Наблизо
Здравейте.Не знам дали е правилната тема,ако е за другаде въпросът ми-моля модератор да го премести.
Родих преди 4 месеца,досега ми е идвало два пъти като миналия месец продължи близо 11 дни.Оттогава вече 5 седмици нямам цикъл.Днес си правих тест-отрицателен,а и ползваме презервативи а внимание.Имам все пак болки като при цикъл и видях лекар онлайн ,но за момента заради карантината не мога да отида бързо.Онлайн ми казаха,че може би имам киста но ще проверим другия месец.На някого случвало ли му се е?

# 572
Ивета1234, не се притеснявай. Дори да има бебе, наличието на киста не означава, че нещата няма да завършат добре или ще има проблем. Всичко ще бъде наред. Успех!

BeautifulM, възможно е кистата да забави /скъси цикъла. Преди да е доказано с преглед каквото и да е обаче, не си вкарвай филми. Случват се такива времеви измествания след раждане, ще се регулират нещата, спокойно Simple Smile

# 573
  • Наблизо
Благодаря,the doors.Цикълът ми винаги е бил като часовник,предният път когато не дойде беше 8 месеца преди да родя мъжът на моя живот и затова сега първият ми инстинкт беше да направя тест.Отрицателен,днес сутринта също с първа урина повторих - пак нищо и ми е притеснено,че може да ми има нещо..Трябва да ида и кръвен да направя (хич не ми се ходи да не хвана нещо в лабораторията) но все пак съм имала цикъл преди месец и половина - пикливите тестове трябваше да има ярки черти ако имаше нещо.
Дано да е още нагласяне на хормони..

# 574
Добър ден.
7ми ден закъснение с цикъла и се притеснявам за 3та киста.
Ноември бях напълно без цикъл и болки оказа се 5см киста приемах лекарста 14 дни след което се пукна. Януари същата история но по малка.
Та въпроса ми е може ли да се образува трети път?
Благодара!

# 575
Втзможно е- трябва да посетите лекар, за да се види това ли е причината. В случай, че се окаже нова киста, ви съветвам да потърсите репродуктивен специалист, тъй като може да става въпрос за ЛУФ синдром, а обикновено АГ само ще ви тъпче с дуфастон или противозачатъчни, които с нищо няма да помогнат.

# 576
Здравейте, преди почти месец бях на преглед, след като ми закъсняваше с 15 дни, и ми откриха киста на десния яйчник 6/4 см. Гинеколожката каза, че кистата е "водна" и ще се наложи да я проследим в рамките на 2-3 месеца. Изписа ми Марвелон да пия 21 дни, другата седмица пак съм на преглед.

Проблемът е, че мен продължава да ме боли там, където е кистата. Болките са съвсем леки, но се проявяват през деня на 2-3 пъти. Силно се надявах да се е смалила поне малко след 21 дни, но с тази болка си мисля, че даже се е увеличила...

Смятате ли, че има надежда, или ще трябва да минавам под ножа?

# 577
Аз имах киста около 5см, пих Регулон и кистата изчезна. Вярвам, че и при теб ще се повлияе.

# 578
Здравейте,имах киста,изписаха ми Примолют нор десет дни.Цикъла ми дойде на третия ден след спирането.Става дума за 27 април.Преди да пия хапчетата цикъла ми идваше края на месеца,най-късно на 1.Сега още нямам цикъл,интересува ме как влияят тези хапчета в такъв случей?Нормално ли е да се забавя,вече е 33 ден?

# 579
Аз имах киста около 5см, пих Регулон и кистата изчезна. Вярвам, че и при теб ще се повлияе.

Силно се надявам да си права. Confused Иначе благодаря много, радвам се, че при теб се е изчистила.

# 580
Аз тук ще се намъкна за да не пускам нова тема, а и понеже веднъж съм била с киста....Обаче цикъла ми беше страшно точно ! Просто протече ужасно болезнено и прокървих по време на овулация - отидох на преглед и се оказа киста, която в последствие се спука и вече една година не съм имала проблеми...
Сега обаче цикъла ми закъснява с 3 дни....А наистина е много точен. Рядко идва на 31-ви ден /който се пада днес/, а винаги на 29-29-ти. Имам всички признаци но цикъл не. Нямам болките като при кистата /която усещах тогава/. Не съм категорично бременна, тъй като се случи да нямам полов контакт....
Единственото което съм променила, е че приемам висока доца масло от Крил . Пише че е 40 пъти по-силен от Омега 3 и има високо съдържание на витамин А и Е...... Възможно ли е да повлияе това? Приемам и ябълков пектин - мъжа ми ги пие и започнах и аз но по-високи дози.....
Града в който живея е малък и тук няма гинеколози.  Трябва да пътувам до обастен град, където навсичко отгоре знам за 2-3ма гинеколози, които отказват прегледи сега ако не са спешни....
Като кажа че ми закъснява 2 -3 дни ще ме накарат да изчакам а аз се тревожа много. Покрай тази обстановка съм с паник атаки вече и само това ми липсваше ....

# 581
  • София
Напълно е възможно цикълът да закъснява от стрес. Затова изчакайте и според мен. Ситуацията сега е такава, че не е удачно да се ходи по лекар и болници, камо ли в друг град.
Може и да нямате киста, може да е от напрежение, още повече щом имате паник атаки.... Тогава трябва невролог. Аз имах подобен проблем преди години и с невролог се оправих, а ходих и на гинеколог, защото имах проблем с цикъла, закъсняваше ми...
Дано скоро Ви дойде!

# 582
Ох дано....защото утре само мога да ида където и да е, понеже в петък не работят така или иначе и двамата които познавам...не че ще ме приемат де...но мисля всякакви варианти.
Нямам никакви оплаквания и нищо, което да ме навежда на мисълта за проблем....
Снощи и една лъжичка канела хапнах - нищо...

# 583
niama_me, канелата за какво се пие?

# 584
Пише в интернет, че предизвиква контракции на матката и е безвредна при използването и за предизвикване на цикъл. Като изключим, че от нея пада кръвното ако се злоупотреби де....Имаше една статия в която са изброени билки и подправки за тази цел....канела, запарка от магданоз или девисил...и т.н. Пише че действат. Аз дори знам, че на бременни не се препоръчва яденето на канела.

Общи условия

Активация на акаунт