Любители на кучета - тема 67

• 41 059
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
в Добро хрумване няма рентген, така че или това изследване е правено другаде, или просто не е било това изследване.
Разрових се, физическо изследване от ортопед е.
Честно казано, съжалявам, че споделих...

# 106
  • София
В Добро хрумване ортопед е собственикът Влади Кирилов. Много е добър.

# 107
  • София
Там имат ехограф, може на него да са го гледали.

# 108
в Добро хрумване няма рентген, така че или това изследване е правено другаде, или просто не е било това изследване.
Разрових се, физическо изследване от ортопед е.
Честно казано, съжалявам, че споделих...

А дали щяхте да съжалявате, ако кученцето Ви не се беше събудило от упойката?Не искам да звуча жестоко, но знам доста такива случаи на поставяне на пълна упойка на малки кученца, а изхода е бил летален.Знам, че обичате кученцето си, но преди да го подложите на някакво лечение е хубаво да потърсите второ мнение или да се информирате по подробно за манипулацията.

# 109
  • София
В Добро хрумване не са измамници, споко! Това е много добра клиника и предполагам са седирали леко, а не са го приспали, като за операция кученцето.

# 110
Ми не знам дали са измамници,но тест за дисплазия на 3-месечно кутре е меко казано абсурдно! Най-ранни категорични резултати дали кучето има дисплазия и в каква степен е тя могат да се дадат след навършване на 18-месечна възраст.Едно тримесечно кутре все още не може дори и да ходи добре...Да кажат дали 3-месечно страда или евентруално,ще страда от дисплазия е несериозно...Да не говорим,че това изследване е принципно вредно и за големите кучета,а какво остава за това малко бебе.Кой лекар реши да го облъчи?! Немислимо...Четете преди да си подлагате живоринките на безмислени интервенции!
 И все пак аз не вярвам,че някой доктор,ще направи такова изследване на толкова малко кученце..По-скоро N.M.W не е наясно и се е заблудила.

# 111
Скрит текст:
Страхотна корица на темата си имаме!  Heart Eyes

B & C питах моите ветеринари за ваксината за бяс. Казаха, че дозата е еднаква независимо от килограмите на кучето. Казаха, че може да му се бие по-малка доза, но това става по преценка на ветеринара. След навършване на 3 месеца на кучето, ваксината може да се сложи във всеки един момент. Ако искаш мога да ти дам телефон на едни много готини ветеринари в Козлодуй, които правят консултации и по телефона (по всяко време на денонощието) и може да им зададеш всички въпроси относно реакциите от ваксината върху кучето. Но ако ще пътуваш ваксината е задължителна.
Малко Сладко Коте винаги с нетърпение чакам да качиш снимки на твоите зверчета. Страхотни, както винаги.  Heart Eyes
madlena, а пък този Стич как само поглежда с едното оче. Много сладко е задрямал под завивките.
adorable™ имам слабост към такива влажни, кафяви нослета. Иде ми да ги щипкам, щипкам..  Crazy
И в предната тема видях сладки муцунки и чакам от всички новите данъци.  Party

За храненето на кучето, както и за марките храни си обещах, че повече няма да давам мнение и за това този път няма да се включа в дискусията. Само към Трапезица имам един съвет - Не купувай различни видове гранули, а се спри на един вид, защото не е полезно за стомаха на кучето честата им смяна. И чакаме снимки на този сив мъник.  Flutter

Ние с Макс вчера имахме премеждие. Както винаги водя си го в полето на разходка, а той дивака му с дивак реши да скочи в канала. И преди го е правил, но напоследък времето е дъждовно и водата се е покачила и стените на канала са станали хлъзгави. Скача маймуната, плува малко и го чувам че почва да скимти. Поглеждам, а той милия с най-жалния поглед ме гледа и се опитва да се покатери, но не може. Почти половин час се опитвах да го изкарам. Почти се бях решила да вляза и да се намокря и аз, но успях да му хвана каишката и да го изтегля. Страшна картинка бяхме. Дано скоро не му минава пак идеята да скача вътре.  Naughty
И малко данък за новата тема:
Скрит текст:

Sivi, много благодаря, че си попитала! bouquet Нашият ветеринар не ми каза, че ще му сложи по малка доза, а само да не съм се притеснявала.  Rolling Eyes Аз се притеснявам точно заради дозата и предпочитам да изчакам с тази ваксина. Бих добавила към написаното от теб, че ваксината трябва да се постави един месец преди пътуването, а не в последния момент - така каза чичко доктор.  Simple Smile

Скрит текст:
Трапезица, няма причини за тревоги около по-всокото съдържание на протеин, ако животното е здраво. Обратното са високите въглехидрати, които са неприсъща храна за хищниците.

B & C, едва ли трябва да изпитваме постоянно върху животинките всевъзможни гранули, след като ние самите не се храним основно със снакс и чипс. Можеш да помислиш върху едно просто седмично меню, което може да осигурява всичко необходимо. Ето пример с аранжиране за 1000 ккал (грамовете и калориите за седмицата се уточняват според енергийните потребности на кучето):

-- 9 части телешко (ако е обезкостено, това трябва да бъде обогатявано с 3% костно брашно)

-- 2 части пилешки сърца

-- 1 част агнешки дроб (аз намирам за котките агнешки комплект)

-- 2/5 част пшенични трици

-- 1/3 част слънчогледово олио

-- 1/5 част дроб от треска (консервиран)

-- няколко щипки изсушени водорасли (келп)

-- малко сол, особено при готвене с вода

Бульонът от готвенето трябва да бъде изяждан.

Калкулатор за енергийните нужди на кучето: http://petsci.co.uk/canine-calorie-calculator/
за животните, много мило от твоя страна, че си си направила труда да ми напишеш примерно меню! bouquet
Аз за съжаление нищо не разбирам от хранене на животни и нямам представа от какво имат нужда  Embarassed Crazy Надявам се да се образовам преди да съм разболяла или уморила малкото ни момче.
Водорасли, дроб от треска, сърца - от къде ги купувате тези продукти?  newsm78

Аз днес дадох на кучо сурово пуешко и за десерт ябълка  Mr. Green
Много му хареса  Grinning

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 00:48 от B & C

# 112
А как сте сигурни,че нямат зарази суровите меса ? или паразити черния дроб,с който ги храните  ?
( с очите си съм виждала рибна тения в риба,предназначена за хора ).

# 113
Сурово месо не смея да давам, винаги термично обработени.

Разбрах, че в градския ни парк вчера е имало разхвърляна отрова. Няколко домашни и улични кучета са отровени. Питам се какъв  Twisted Evil$#@&_* трябва да си, че да направиш подобно нещо?  #Cussing out Най- малкото да си помисли, че някое малко дете може да пъхне в устата си тази отрова. В парка има много майки с деца.

# 114
  • Русе
http://elidechkin.snimka.bg/children/detska.923285.37587275

Най-сетне Максимус е при нас. Пожелаваме си незабравими моменти заедно  Heart Eyes
Всички съседски деца са вече у нас и и е голяма веселба. На моменти все още изглежда тъжен и уплашен но е нормално. Цяла нощ пътувахме, ново място, нови хора... Дано след ден два вече да е във форма.
И вече започна чистенето на локвички и акота Simple Smile

Нещо не ми се получава постването на снимката  newsm78

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 11:36 от Ели_дечкин

# 115
Ели, честит да ви е Максимус , в първият пост има обяснения как точно се качва снимка .

# 116
  • Русе
Знам как но нещо не стана днес  newsm78

# 117
  • Euskal Herria
Ели, честит ви нов член на фамилията! Голям сладур е!

# 118
А как сте сигурни,че нямат зарази суровите меса ? или паразити черния дроб,с който ги храните  ?
( с очите си съм виждала рибна тения в риба,предназначена за хора ).

Прословутата съседка с която обсъждам всичко свързано с кучето ми каза, че при суровото месо рискът от поява на глисти е доста висок. Тя не дава сурово месо на нейното. Храни го с готови консерви и суха храна.

Аз гледах това видео и реших да рискувам  Grinning
https://m.youtube.com/watch?v=Yn_NVNGvHQA
На моето много му хареса пуешкото Laughing
След това обаче отказа сухата храна и искаше сурово месо.
Сега като отворя хладилника и той започва да трепери и да квичи и иска да влиза в хладилника защото знае, че там е месото  Mr. Green Joy

Ели, честито!  Grinning
Ще ми е интересно ако разкажеш как реагира мъжът ти, децата...и за ваксините и преминаването на границата.

Сурово месо не смея да давам, винаги термично обработени.

Разбрах, че в градския ни парк вчера е имало разхвърляна отрова. Няколко домашни и улични кучета са отровени. Питам се какъв  Twisted Evil$#@&_* трябва да си, че да направиш подобно нещо?  #Cussing out Най- малкото да си помисли, че някое малко дете може да пъхне в устата си тази отрова. В парка има много майки с деца.
Още една причина кучето ми да се разхожда вързано и да използвам къс повод, а не от тези, които се разтягат  Rolling Eyes
За съжаление има всякакви ненормалници, които могат да бъдат много жестоки. Twisted Evil

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 14:29 от B & C

# 119
  • Пловдив
Освен отрова ръсят и рибарски кукички нанизани с месо  #2gunfire включително и в кучешките ограждения

Общи условия

Активация на акаунт