Любители на кучета - тема 67

• 41 057
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Училище за 50 дневно куче? Я прочети пак, как звучи  Laughing
Можеш да ограничаваш щетите в началото като оставяш кучето на ограничена територия- коридор и баня или нещо такова, не го оставяй като е само да вилнее навсякъде. Големите кошари/ограждения също да вариант

# 91
madlena преди 15г. съм гледала куче и от 90 дневно ходеше на обучение до 1 г., за съжаление човекът вече не е на линия и за това попитах, мерси все пак.

змия имаме дете, да, благодаря за съвета ще се свържа с Антоан Хлебаров, а междувременно ще й купя и заграждение  Hug

# 92
  • София
madlena преди 15г. съм гледала куче и от 90 дневно ходеше на обучение до 1 г., за съжаление човекът вече не е на линия и за това попитах, мерси все пак.

змия имаме дете, да, благодаря за съвета ще се свържа с Антоан Хлебаров, а междувременно ще й купя и заграждение  Hug

https://www.facebook.com/jhsofia/

# 93
Сериозна тема за храната. Вашите вет лекари на какво мнение са?
И нашия куч е на смесено (сурова и grain-free гранули). На 3,5 месеца му е правен тест за дисплазия. Лекарите ни трепнаха, като питахме за хранене със сурово месо.
Би ли споделила как точно му направиха теста за дисплазия и в коя клиника?

# 94
Подкрепям за уграждението.Ние сме с такова за нашите мишки.Не искат да стоят там,но когато излизаме нямат избор...

# 95
И нашия куч е на смесено (сурова и grain-free гранули). На 3,5 месеца му е правен тест за дисплазия. Лекарите ни трепнаха, като питахме за хранене със сурово месо.
Съпругът ми го води и не е запомнил особено информацията. С упойка. Мое предположение е на ехограф или някаква снимка. Бързо стана, но цял ден остана в клиниката. В Добро Хрумване го водим.

# 96
Мен ако питаш джакчето има поросто много енергия , само обучение няма да помогне .

# 97
О, знам че имам много енергия, лятото ще си живее на двора, но сега е малка и е студено и няма ваксини още. Но лично аз съм на мнение, че му трябва и добър възпитател.

# 98
  • София
Жоржи, на 50-90 дни кучето е именно кутре. Бебе. Тепърва се учи какво е да си куче. Малко раничко е отделена от майка си.
В момента й трябва внимание от ваша страна. Играчки за гризкане, игри с нея, пелени за възрастни (слагат се на пода, за да пишка там). Обучението е изцяло от ваша страна в момента и то е свързано с най-основните и прости правила - думичката "не" (или друга дума по ваш избор със същото значение за кучето), как трябва да си играе с вас (ако почне да хапе, веднага спирате и бутате кожен кокал/друга играчка в устата), похвалите ("браво", "добро куче", "добро момиче" и т.н.) и някои команди - например "седни", "дай лапа", "легни". Важно е да се започне и с "ела". Всичко това изгражда връзката м/у вас и кучето. Все пак това е джакче, не немска овчарка, пълни са с енергия - играйте повече с кутрето. Когато са изтощени, са кротки. Има и едно правило, гласящо "изморено куче = щастливо куче".

# 99
  • На брега на реката
Новата тема набрала много скорост - едва ви догоних.  animal037   Grinning

Радвам се, че са се увеличили любителите, добре дошли на всички нови!  Hug

Жоржи, желая ти много кураж! Избрали сте си куче, което е много енергично и забавно. Имам едно такова подобие вкъщи и няма скука, макар че вече е на 1 год. 4 мес. Пълни са с номера и идеи. Като малка нищо не я спираше да беснее и прави бели, въпреки че имаше винаги играчки покрай себе си и беше научена на послушание. Единствено пази́ кабелите,  че са опасни. Другото ще се поправи, като отмине разрушителния период.  Wink

Едно питане за съвет към всички - имам възможност да взема известно количество свински черен дроб. С резерви съм към свинското и не мога да взема решение. Как се отнасяте към подобна храна за куче?

# 100
Малко Сладко Коте много благодаря, взехме я толкова малка, защото нямаше как вече да седи при майка си и се налагаше, знаем, че е бебе, но е много умно и обичливо бебе  Hug

kloi, да, тя наистина е страхотна, малка сладка беля  Mr. Green

# 101
...
имам възможност да взема известно количество свински черен дроб. С резерви съм към свинското и не мога да взема решение. Как се отнасяте към подобна храна за куче?
Трябва да бъде внимавано да не се окаже бракуван, напр. двуцветен, с червено-кафяви и сиво-зеленикави участъци, което е обичайно след на контакт с въздуха или неколкократно замразяване-размразяване.

Всякакъв черен дроб се дава по малко, колкото да обогати голото месо с необходимите витамини и микроелементи, да речем по 100-150 гр няколко пъти седмично за средноголямо куче. Иначе, може да вкара в организма прекомерно количество вит. A и/или да подейства прекалено разхлабващо.

Св. дроб е отличен източник на вит. A, B2, B12, желязо, и селен. Обаче тук, подобно на пилешкия дроб, медта варира и може да се окаже близо до 0. Кучето се нуждае в зависимост от активността от 1.5-2 милиграма мед на 1000 ккал (което е около 700-800 гр крехко сурово месо, карантия, яйца и р.). Най-сигурни източници на мед са агнешкият ч. дроб и след него телешкият ч. дроб.

Ако дробът е бил добре съхраняван, може да бъде купен, като храната следва да бъде обогатявана с подходяща доза медна добавка (2.5 мг табл. от Солгар).

ПС. Аналитическа информация за св. ч. дроб: http://frida.fooddata.dk/ShowFood.php?foodid=781

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 14:19 от за животните

# 102
Съпругът ми го води и не е запомнил особено информацията. С упойка. Мое предположение е на ехограф или някаква снимка. Бързо стана, но цял ден остана в клиниката. В Добро Хрумване го водим.
Теста за дисплазия се прави като под пълна упойка се снимат тазобедрените стави и лакетните, като изрично е посочено, че това трябва да става след 18 месечна възраст на кучето.Аз Ви се чудя с кой акъл разрешавате да Ви упояват тримечечното куче и то за снимка за дисплазия...

# 103
  • София
в Добро хрумване няма рентген, така че или това изследване е правено другаде, или просто не е било това изследване.

# 104
Теста за дисплазия се прави като под пълна упойка се снимат тазобедрените стави и лакетните, като изрично е посочено, че това трябва да става след 18 месечна възраст на кучето.Аз Ви се чудя с кой акъл разрешавате да Ви упояват тримечечното куче и то за снимка за дисплазия...
Тук не мога да не обобщя, че в България се развива някакъв потребителски синдром, напомнящ донякъде на американския -- купува се пишман-родословно животно като от намаление и започва едно ходене при доктора за щяло и не щяло. Докрорите обаче са всякакви. Някои само чакат повод за да ръчкат с химикали, с кортизони, всевъзможни ваксини или ненужни хранителни добавки. Одеве някой при котките разказваше, че котето му било получило диария и докторът бил заключил, че това е станало заради храненето с месо.

Аз не разбирам от дисплазия и най-младото куче, дошло при мен, бе шестмесечно мелезче, среден ръст. Но при едро младо куче бих се консултирал с един или двама кинолога и с поне двама опитни доктора. Хората със сигурност разбират от ъгли и движение.

Общи условия

Активация на акаунт