Любители на кучета - тема 67

• 41 136
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Ще сложа торбички и гума до пелената Simple Smile
От 4 часа е започнал да ме побутва да ставам. В 6.30 се предадох, станах и след кратка гонитба къде да си свърши нуждите, сега спи в краката ми. Мдаа.
И играчките не му правят впечатление. Има много и всякакви но на него му харесва да гризе краката ни.
Дадох му вчера да пробва ябълка, само я близна. И на гранулите Акана се зачуди. Поне взе да си чува името.
Хич не е скучно с него.

# 136
В&С страхотна пухена топка е твоя кучо Blush Hug

# 137
  • Пловдив
Трапезица, да в Пловдив - периодично някакъв идиот/и минава и разхвърля тези боклуци. Имаше инфо и че на кучешкото заграждение на Лаута се е вихрил и до Гранда, а случая с Кършияка и по новините го даваха. Просто трябва да обръщаме внимание  какво душат кучетата ни.

# 138
  • На брега на реката
Сурово месо не смея да давам, винаги термично обработени.

Разбрах, че в градския ни парк вчера е имало разхвърляна отрова. Няколко домашни и улични кучета са отровени. Питам се какъв  Twisted Evil$#@&_* трябва да си, че да направиш подобно нещо?  #Cussing out Най- малкото да си помисли, че някое малко дете може да пъхне в устата си тази отрова. В парка има много майки с деца.

За да има смисъл подобна информация, понеже е от особена важност за всички ни, нека казваме и името на града. Иначе как би се предпазил някой от четящите тук?  Wink

Ели Дечкин, страшна муцунка! Да ви радва и да е здраво новото попълнение в семейството.  Hug

Относно изпускането, май си е до куче. Едната не ми е правила бели никога вкъщи, докато другата е на моменти. Не е малка вече, явно има и друга причина да се държи така. Забелязах, че има голям страх от вятър и когато е ветровито не мога и с влачене дори да я изведа навън. Тогава зачестяват и белите вкъщи.

# 139
Здравейте и от мен. От близо месец и аз имам радостта да се грижа за едно бауче на 2 мес., така че ще се радвам на съвети и коментари за отглеждането и възпитаването ИМ, защото в същност бяха 4 бездомни кученца, намерени до една кофа за боклук от мои колеги. Успяхме да ги огледаме до сега, едната принцесата е при мен, едония господин го подариха, а те задържаха другите 2. Сега заедно обменяме съвети как да се грижим за тях - ново е за нас.

# 140
https://m.youtube.com/watch?v=hpcNOwbRyOE

https://m.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM&time_continue=7&am … vHxVt3QK54L5hma5Q

http://jimcrosby.canineaggressionissueswithjimcrosby.com/2012/09 … mous-trainer.html

Какво ще кажете за методите на Cesar Millan?

Vikitoo, честито! Simple Smile
И добре дошла в темата!

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 13:17 от B & C

# 141
Vikitoo3005, добре дошла!
Чудесно е, че сте спасили кученцата!  Peace

Ели_дечкин, честито куче!
Привикването към пелените става сравнително лесно, но първите дни трябва да използваш повече от една пелена. Застели по-голямата площ от стаята, където кучето пребивава с пелени. По този начин то ще бъде принудено да се изпишка именно върху пелена. За няколко дни ще свикне и ще започне само да си я търси, но имай предвид, че изобщо не могат да стискат и на тази възраст пишкат през 5 минути.  Crazy Та винаги наблизо да има пелена. Малко по-късно може да сведеш до една пелена за целия апартамент.
Малко предизвикателно ми се струва да успееш да го научиш точно в банята да ходи, но като искаш - пробвай.
Нашата си беше харесала едно място точно в трапезарията, до масата за хранене.  Crazy Еми какво да я правя, оставих я. Бях се притеснила, че за вечни времена ще си пикае там. Слава Богу, всичко си мина и замина.

Никога не съм практикувала натриване на муцуната и не бих!

п.с. Купувай памперсните пелени от аптеката, не от зоомагазин - същите са, но много по-евтини.

B & C, харесвам Сизър Милан. Някои съвети съм ги прилагала и ми помогнаха.

Купихме си разтегателен повод и днес за пръв път го ползвахме. Сякаш бива. Не усещам чак толкова да ме дърпа, но на два пъти налетя на нещо от земята и ми беше по-трудно да реагирам, защото беше по-далеч от мен...  newsm78

# 142
Ако имате кучета, които ядът боклуци от земята дългият повод не е за вас .

# 143
Бела уж не яде, но трябва да направя забележка навреме...  ooooh! ooooh!

Разбира се, най-много ни привличат кокали. Тъй като вкъщи не даваме и горкото гледа навън да си отяде. Crazy

# 144
Ако имате кучета, които ядът боклуци от земята дългият повод не е за вас .
Моето е такова  ooooh! Twisted Evil Crazy
И това е една от причините да не съм купила такъв повод.
Как да го науча да не лапа всичко, което му се изпречи на пътя? newsm78
Като го изведа първо се изхожда и след това започва да се държи все едно не се е хранило поне 2-3 дена  ooooh!
Дъвки, хартий, цигари, листа, железа - всичко се лапа #Crazy

# 145
Някои от момичетата тук използваха намуцник за целта .

# 146
Vikitoo3005 добре дошла в темата! Радвам се, че има хора като теб и колегите ги, които не подминават безпомощните душици по улиците и се грижат за тях.  bouquet
B & C твоят мъник е като пухкава плюшена играчка. Много сладка муцунка има.  Heart Eyes В началото ми харесваше Сизър Милан, дори си купих и неговата книга. Пълна загуба на време за четене и пари беше. После попаднах на няколко клипчета, като второто, което си постнала и видях как ги удря и рита и нещо ме разочарова. За мен е доста краен този метод с боя и агресията. Ако така ще действаш, то по-добре хвани го пребий едно хубаво кучето, пък то после при всяко вдигане на ръка или повишаване на глас ще се снишава от страх.  ooooh! Вече има и други методи за обучение с похвали и награди, които дават изключително добри резултати, особено ако се захване човек докато е малко кучето.
Ели_дечкин адаша Макс е страшен сладур!  Heart Eyes Доста съвети са ти дали за пишкането, така че аз няма какво да допълня. Само не му натривай носа в локвите, които прави. Така само ще стресираш кученцето. Просто безразлично избърсвай мястото и не показвай никаква реакция. Когато пък нацели пелената бурно възхвалявай постижението: "Бравооо! Добро куче!" и т.н. и веднага давай някое лакомство. Подготви си винаги да имаш под ръка нещо вкусно. (може съвсем малки парченца кашкавал, кренвирш или ситни парченца месо)
utro77 това е недостатък при автоматичния повод. Нямаш контрол, когато е на свободен ход и не можеш да отреагираш ако хапне нещо. Като разхождах Макс с такъв повод, че и сега също, очите ми постоянно шарят за кокали из тревните площи, защото той само на това налита. При нас действа "не", но трябва да го кажа преди кокала да му попаднал в устата. Не че не го пуска, но става малко по-трудно, че някой път се налага и да му бъркам в устата.  Mr. Green B & C почти всички малки кучета искат и пробват почти всичко, което им се изпречи на пътя. Някои дори ядат изпражнения, други се въргалят в тях.  Whistling Учете се на "не" и подавай командата щом стигнете до нещото, което ще лапне кучето, а не трябва.
Да покажа един Макс:

А тук измръзнал и мокър се шмугна да спи под завивките:

# 147
Sivi , на първата снимка - много сериозен , на втората - много чаровен  Laughing

# 148
Sivi , на първата снимка - много сериозен , на втората - много чаровен  Laughing

Като ме види, че вадя телефона за снимки и веднага заема сериозната поза.  Laughing Има моменти, в които имам чувството, че се усмихва, но това е когато се заиграем или го чешкам по корема, но тогава няма как да го снимам.
А пък снощи много досаждаше на племенника докато се хранеше и като му се скарах и някак си се промени. Сякаш ми се разсърди, че дори и сълзичка му се търкулна от окото. След това като го извиках, дойде и се бутна да го галя, но пак остана някак натъжен. След около два часа му мина. Беше ми гадно, че му се скарах и това го натъжи, но на моменти става нетърпим с неговото просене на храна.  ooooh!

# 149
И аз имам моменти, в които съм сигурен ,че се усмихват и Чарли , и Грейси, а Чарли някой път ми се струва и ,че плаче, особено като му бият инжекция пуска сълзи горкия ... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт