Любители на кучета - тема 67

• 41 138
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Sivi, аз също не одобрявам неговите методи. Аз искам кучето ми да ме обича и слуша, а не да се страхува от мен. Чрез насилие се постигат много бързи резултати за разлика от похвалите и поощренията, но колкото бързо се постигат, толкова бързо могат да изчезнат и човек да се окаже с едно супер стресирано и агресивно куче. Моята приятелка не харесва Милан и тя е пример за това как с награди и поощрения може да се превъзпита едно куче. Нейното куче е от приют. Кучето е живяло в семейство с деца и е започнало да става агресивно и неконтролируемо и накрая се е озовало в приюта. Тя също има дете но при тях кучето е супер спокойно, добро и послушно и не проявява никаква агресия. Дори живее с две котки + детето.

# 151
  • Euskal Herria
След три дни, арестувани у дома заради проливен дъжд, се разходихме с Макс. Голям смях падна - вървим двамата, след нас тичат две мъничета - дечица на около 2-3 годинки. Чувам, че викат "кученце, кученце", дори още "р" не можеха да казват (perrito - кученце). Настигнаха ни и ме питат дали може да го пипнат. Аз питам не се ли страхуват, обаче хлапетата смели - тръгват напред. Макс, горкият, такъв бяг му удари. Те доближават - той подскача и се дърпа. Почнахме да се смеем, защото им казах, че кученцето се страхува. Това им се стори много смешно, обясняваха и на родителите си.
И Макс се разхожда с дълъг повод (автоматичен). Досега нищо не е ял, дано да нямаме инциденти и за в бъдеще. Определено в последно време е станал по-послушен при разходките, чува какво му казвам. Надявам се така да бъде и занапред.

# 152
Пу пу да не ти е уруки направо , че като знам какви са лакомии , току виж скоро се разочароваш .

# 153
  • Euskal Herria
Ауу, пепел ти на клавиатурата!  Joy Joy Joy
Знам ли го пъзльото... Че и капризен - не ще гранули или пауч, ама друго всичко - да. Че и на алкохол налита.
Ама като гледам другите от породата му (в групата във фейса) - същите са, та се успокоих, че не само той е такъв щурак.
Доволна съм, че поне засега не се хвърля върху деца, възрастни или други кучета. Почнахме да правим опити да върви и без каишка - като го повикам, идва. Но и когато е отвързан, не смее много-много да се отдалечава, все се обръща и ме търси. Joy

# 154
  • Русе
Благодаря за милите думи и съвети  Hug
Засега не бележим кой знае какъв успех с нуждите но все пак има някакъв. Има няколко пелени из дома сложени но кучо си хареса банята и следобед там си върши нуждите. Днес взе втора доза вътр. обезпаразитяване  и утре е на втора ваксина. (Докато писах господинчото си свърши нуждата пак в банята Simple Smile Което за мен много по-лесно от към почистване, пък и като порасне и има зор, пак там да ходи)
Вчера ми изкара ангелите. Цял ден омърлушен, не яде, не пие вода, само лежи. Притесних се и писах на сърбина за съвет. Той ме посъветва да му взема един пауч и да го следя. Майкоууу, щеше купичката да изяде, че даже и се разлая като свърши Simple Smile После имаше игра и камъкът ми падна от сърцето. Днес вече е игрив, палав и определено голям глас вади Simple Smile. Нямам търпение да започнем с разходките и да бяга на воля.

Май с адаша Макс шега не бива  Thinking Heart Eyes

# 155
  • София
Аз вече не пускам рошлата свободно освен в заградената площ в близкия минипарк. Последния път тръгна след една топка и я прегазиха с колело.

Ние я взехме, когато бе на 5 месеца. Когато правеше локвички, сме се карали, но не сме й навирали носа. Веднага започнахме да я извеждаме на всеки 2 часа и при всяка свършена работа навън получаваше бурно браво и наградка. С бравото продължаваме и сега.

Но пък тя се е научила да прави купчинки вкъщи, докато те гледа в очите, когато е сърдита. Искахме да си вземем още едно куче и ходихме с нея да го видим. Когато се прибрахме, ни наказа  Mr. Green
И засега сме само с една царица вкъщи.

# 156
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Добре дошли на новите попълнения!  Hug Много сладки муцунки видях, кеф голям Simple Smile

И да ви питам нещо - с опита за смяна на храната дъхът ва дребосъка стана ужасен Sad
Предполагам, че това значи, че не е ок тази храна, нали? Tired

# 157
Здравейте Simple Smile
Добре дошли на новите попълнения!  Hug Много сладки муцунки видях, кеф голям Simple Smile

И да ви питам нещо - с опита за смяна на храната дъхът ва дребосъка стана ужасен Sad
Предполагам, че това значи, че не е ок тази храна, нали? Tired
А коя храна е ОК?  Laughing
Аз се побърках с тези храни  Crazy
Последно реших да давам гранули + сурово месо.
От това което прочетох до сега стигнах до заключението, че нито една от готовите храни не е на 100% ОК  Rolling Eyes

# 158
Благодаря на всички за милото посрещане  bouquet Много се радваме, че и 4те оцеляха. Сега през деня събираме 3 те в една стая, където няма почти нищо. Забелязвам, че моята сладурана е доста агресивна към тях - все ги хапе, закача, скача отгоре. Айде разбирам да прави така докато някое от другите са около мен и ги милвам, ама то е още с пускането й от клетката и вече се притеснявам. Явно има доста енергия, и в къщи й е тясно на моменти, търчи като луда, направо побеснява. Не знам дали е нормално?! Имаме още 1 ваксинация преди да излезем... Пишкането бързо го научихме - браво и  бисквитките или др. Лакомство много помогнаха. Пелената е само в едната стая и често когато сме в друга, отива сама и пишка на памперса, виж с акането ми е по-сложно, ама ше свикне

# 159
SiviHeart Eyes

Аз не съм гледала подобни клипчета на Сизър Милан с бой...  Rolling Eyes Определено не съм ЗА такива методи на възпитание или поне не прекалено драстични. Въпреки че дори и според треньора ни, кучето е най-послушно, когато ги има страха.
Факт е, че вкъщи Бела най-много слуша мъжа ми, който най-много й се караше като беше малка. И даже нахалницата е най-привързана към него - не дава никой да го целува и прегръща, веднага почва да лае и да се бута и тя.  Crazy

Та по повод боя - снощи  ми се наложи да я ошамаря. Така се случи, че вчера беше цял ден сама у дома - децата имаха неучебен ден заради изборите и гостуваха на баба си. А Бела не е свикнала цял ден да седи сама, винаги половината ден има някой с нея вкъщи. Съответно доста и доскучало и вечерта въпреки дългата разходка, кипеше от енергия. Толкова много й се играеше, че чак я избиваше на агресия. И когато реши да поухапе голямата ми дъщеря, за да я накара да й обърне внимание, след няколко словесни забележки, които не отрази, ми се наложи да я ошамаря.  Crossing Arms

Днеска още по-добре се разходихме с разтегателния повод. Започнах да му свиквам. Сякаш ми допада - не се усеща дърпането.  Peace

# 160
utro77, всеки треньор има различен подход и различен метод. Едните са за това кучето да има страх от стопанина си, а другите са само за похвалите и поощренията.
Аз ходих в Пловдив при една дама, която се занимава с обучение на кучета и тя беше за метода с поощрения и награди. За мен беше истинско удоволствие да говоря с нея и да я гледам как се занимава с Макс. Макс я хареса още в мига, в който я видя и едвам си тръгвахме след заниманията. Но пък аз не мога само по този метод. Имам моменти, в които просто ми опъва нервите до краен предел, та какви ти поощрения в такъв момент.  ooooh! Отнася и той по някое шамарче, ама с този врат и гърбина едва ли усеща нещо.  Mr. Green

# 161
Никога не пляскайте кучето си с ръка, ръката Ви за него трябва да е тази която гали и дава храна.

# 162
Никога не пляскайте кучето си с ръка, ръката Ви за него трябва да е тази която гали и дава храна.
От привърженици на пляскането съм чувала, че никога не бива да се прави с ръка. Трябвало да се използва вестник за тази цел. Да но според мен кучетата не са толкова прости и много добре знаят, че вестникът ги е ударил понеже стопанинът го е държал и е искал да ги удари.

# 163
Кучето много добре прави разлика между пляскане с цел наказание и пляскане на игра. Когато се карам със строг тон и леко плясна (никога силно) кучето разбира, че е направило беля и по цялото му поведение (стойка на тялото, изражение) разбира, че аз се карам за направената беля. Когато си мием лапите в банята накрая винаги леко я тупвам по дупето, това ни е закачка, че вече сме приключили с миенето и може да излезе от банята. Това плясване никога не го е приемала като наказание, най-малкото си личи по щастливото въртене на опашка и подскачането. Grinning

# 164
Кучето много добре прави разлика между пляскане с цел наказание и пляскане на игра. Когато се карам със строг тон и леко плясна (никога силно) кучето разбира, че е направило беля и по цялото му поведение (стойка на тялото, изражение) разбира, че аз се карам за направената беля. Когато си мием лапите в банята накрая винаги леко я тупвам по дупето, това ни е закачка, че вече сме приключили с миенето и може да излезе от банята. Това плясване никога не го е приемала като наказание, най-малкото си личи по щастливото въртене на опашка и подскачането. Grinning

Разбира се, че е така.
И много добре знае като е направило беля.

Онази вечер Бела се държеше много странно. В един момент беше сама в детската стая, където много не я пускаме. В следващия си отиде с подвита опашка на мястото в коридора, на нейното си килимче. И в продължение на половин час, че и повече, се оглеждаше като гърмян заек.  И не искаше да помръде като я викаме. hahaha Явно беше заради детската стая - много обича да взима една плюшена възглавничка, когато никой не я гледа. Много беше смешна как се чувства гузна.

Общи условия

Активация на акаунт