Любители на кучета - тема 67

• 41 158
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Все пак не говорим за някакви яки шамаросвания и пребиване на кучето. Общо случаите, в които е получил шамар са два и повярвайте ми не е било без сериозно основание щом съм си изпуснала нервите. Да, после съжалявам че съм си позволила до такава степен да се ядосам и да не мога да се овладея, но вече късно.
Иначе и аз Макс го потупвам по гърба или дупето за да му се радвам и той си умира от кеф. Дори и мои приятели така го потупват и той е супер доволен от вниманието. Иначе е достатъчно да повиша глас и той знае, че е направил нещо не както трябва, не ми е необходимо дори да вдигам ръка срещу него.

# 166
Кучето много добре прави разлика между пляскане с цел наказание и пляскане на игра. Когато се карам със строг тон и леко плясна (никога силно) кучето разбира, че е направило беля и по цялото му поведение (стойка на тялото, изражение) разбира, че аз се карам за направената беля. Когато си мием лапите в банята накрая винаги леко я тупвам по дупето, това ни е закачка, че вече сме приключили с миенето и може да излезе от банята. Това плясване никога не го е приемала като наказание, най-малкото си личи по щастливото въртене на опашка и подскачането. Grinning
Така е, но аз мислех, че обсъждаме пляскането с цел наказание.

# 167
  • София
Здравейте Simple Smile
Минавам да се похваля с две неща Simple Smile Първо - днес имам ден ден, ще ви почерпя със снимки на Балу с една кандидатка за неговата лапа:)
Второ, и по-важно, разбира се - в събота бяхме на очен преглед за сертификат (задължителен за кучета за разплод от нашата порода) за Балу и резултатите са чисти очи! Оказа се, че господинът е малко късоглед (няма на кого да се метне, нали съм си недоскив по принцип), но иначе няма наследствени очни заболявания!
И сега, обещаните снимки. Моля да забележите, че дамата, която се бори за лапата на "престолонаследника" Балу, прилича изключително много на майка му - "царица" Лили Crazy
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 168
На последната снимка май му е спечелила лапата, щото показва неприлични неща той Grinning

# 169
Коте, мило, живи и здрави да сте всички в къщи!

Страхотни новини, браво!
А мацката ви е страОтна! Изглежда голяма бандюга! Grinning

# 170
  • София
Мацката беше почти след разгонване, и явно понамирисваше, затова набра доста точки в очите на Балу Simple Smile Остава сега царицата-майка да я одобри, което трудно ще се случи, всички знаете каква Злодеида е Simple Smile
Нищо де, аз съм на мнение, че щом се 'аресват децата, да се взимат Joy
Машка Hug

# 171
Сватба, сватба  newsm44

# 172
  • Русе
Мацката беше почти след разгонване, и явно понамирисваше, затова набра доста точки в очите на Балу Simple Smile Остава сега царицата-майка да я одобри, което трудно ще се случи, всички знаете каква Злодеида е Simple Smile
Нищо де, аз съм на мнение, че щом се 'аресват децата, да се взимат Joy
Машка Hug

Joy

Страхотни са младоженците  Heart Eyes
Честит имен ден  Hug

# 173
Аз се чудя каква книжка за възпитаване да взема, имате ли някакви идеи, че много въпроси ми излизат? Чудя се сега как да я отуча да скача по нас докато се храним?! Тя си изяжда много бързо, а ние не и продължаваме с хапването, а тя само ни гледа и скача ли скача. Понякога даже започва да лае и я съжаляваме и й даваме по нещичко... Ще съм благодарна за съвети   Hug

# 174
Аз се чудя каква книжка за възпитаване да взема, имате ли някакви идеи, че много въпроси ми излизат? Чудя се сега как да я отуча да скача по нас докато се храним?! Тя си изяжда много бързо, а ние не и продължаваме с хапването, а тя само ни гледа и скача ли скача. Понякога даже започва да лае и я съжаляваме и й даваме по нещичко... Ще съм благодарна за съвети   Hug
И аз бих си купила книжка, но до този момент не съм попадала на такава, която да ми хареса.
Защо не погледнеш в youtube?
За скачането и просенето на храна съм гледала едно видео, но беше на немски. Ако езикът не ти е проблем, мога да го потърся.

# 175
Коте, да си жива и здрава.
А Балу и момата са мн сладки. Simple Smile

Да се оплача, правихме ремонт на коридора и Руфъс територия ли маркира, к'во прави, но на ден по 3 пъти го препикава.

# 176
  • Русе
Макс е с разстройство от снощи  Thinking Освен гранули друго не е ял. Вчера сложихме втората ваксина. Може ли да е от нея?  newsm78
Ще го изчакам и ако няма подобрение, ще го водя на вет. Sad

# 177
Остави му коремчето да си почине малко .

# 178
Макс е с разстройство от снощи  Thinking Освен гранули друго не е ял. Вчера сложихме втората ваксина. Може ли да е от нея?  newsm78
Ще го изчакам и ако няма подобрение, ще го водя на вет. Sad
Аз не съм ветеринар и не мога да ти кажа със сигурност дали е възможно да е от ваксината.
Моето куче не е получавало разстройство след ваксина, но си мисля, че е възможно - истината е, че не знам със сигурност. При нас кучето отказа да яде на следващия ден и почти през целия ден си лежеше в неговото си легло и спеше. Изглеждаше тъжен и уморен.
Разтройство се е получавало при нас при смяна на храната. В началото докато давах Royal Canin, който е с царевица нямахме никакви проблеми и като купих Real Nature, която уж е по хубава, кучето получи разтройство.
Не се шашкай! Всичко ще е наред!

# 179
 Ели_дечкин, ако разстройството е много драстично, хубаво е да го види доктор - сериозното разстройство не е безобидно, особено при бебе куче.

Иначе като допълнителни мерки - не давай храна известно време, когато се получи разстройство - примерно няколко часа поне. Направи сварен ориз, както и препечени филии. Случвало се е да даваме и Смекта, но там пак вет трябва да каже според кг. на кучето.

Внимавай при смяна на гранулите - прави се плавно като първите дни се смесват новите и старите гранули докато се мине изцяло на новите. При толкова малко куче смяната би отнела 5-6 дни.

Общи условия

Активация на акаунт