Любители на кучета - тема 67

• 41 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Невъзможно ми е да му се разсърдя за по дълго от 2-3 секунди.  ooooh! Laughing
Ако не изглеждаше по този начин, отдавна да съм го наритала или пратила в приют, но като ме погледне с тези миловидни очички и всичко е забравено и простено.  Laughing

Надявам се това да се шегуваш за това болднатото.
 Иначе точно, защото му се сърдиш само 2-3 секунди, не слуша. Трябва малко по-твърдичко.
Кученцата усещат слабост и знаят как да използват сладка физиономия и мили очички.
И за 5 кг. кучета трябва възпитание. Да не е после да скочи да хапе някое по-голямо куче и да стане инцидент.
 Казвам го с най-добри намерения. Просто в последните 2 седмици ми се случи два пъти да се спускат малки кучета и то директно да хапят кучето ми по краката. И се чудя себе си ли да пазя, него ли да пазя или малчовците, които са му колкото главата.

То шега, шега, но във всяка шега има и капка истина  Laughing
Ако беше някое голямо куче и виждах, че хапе и аз не успявам да го контролирам, то колкото и да ми е трудно и мъчно, щеше да се наложи да му намеря нов дом.  Rolling Eyes Аз и затова реших, че е по добре да си вземем някой малчо  Grinning Когато сме навън до сега не е хапал нито хора, нито кучета. Радва се и иска да си играе с всички кучета, независимо от възраст, пол и раса. Най много си е играл с един Шар Пей. Аз през цялото време треперих другото куче да не го схруска, а стопанинът му ме успокояваше и ми казваше да ги оставя да си поиграят и потичат. Моят тогава за първи и последен път беше без повод и Шар Пей-ът се грижеше малчо да не избяга и да тича около нас.  Simple Smile Много обича да тича с деца и много се радва на възрастни и се бута да го галят. Дано така да бъде и в бъдеще.  Praynig Аз също съм виждала малки кучета, които хапят, но си мисля, че го правят от страх. В кварталът имаме едно такова, което не играе с другите и вечно е вързано понеже хапе. Преди 1 година е било нападнато и ухапано от друго куче и се е спасило като е избягало. Стопанинът му го е търсил 1 час и от тогава е агресивно към всички кучета. Sad
Моето се опитвам да го възпитавам доколкото мога, но аз не съм професионален треньор все пак.
Каквото мога ще направя и дано малчо стане едно добро, социализирано и щастливо куче!

Мила моя аз имам три кучета кокер мини пинчера и едно одомено  (намерено на улица)миналата година две кучета нападнаха кокер аз пуснах повода на намереното но устата му беше с наморник (такъв е закона) той ги наби с глава и не спаси но от тогава не понася ни кучета ни хора аз не се замислям да го дам на някои а камо ли в приют просто съм по внимателна инаку слуша моите команди

# 631
ljubica1, може да не понася кучета и хора, но 1 ви е спасил и 2 те слуша.
Аз имах съвсем друго предвид - когато кучето напада и хапе стопаните си, а не непознати кучета и хора.
Ако ти твоето можеш да го разхождаш с намордник, то аз не бих държала куче в апартамента ми, което да е 24 часа с намордник, понеже в противен случай ще ни изяде. А и аз трябва да мисля освен за мен и за детето ми.

# 632
Нвзависимо кого хапе това е проблем . Няма значение малко или голямо е кучето , проблем е и той се решава с постоянство от страна на стопаните , не оставяне в приют или сърдене ама за 2-3 секунди и после пак да му се радваш .

# 633
Да, хапането е проблем, но ако хапе само непознати и стопанинът не е в състояние да се справи, тогава има решение - кучето се извежда с намордник. Но ако кучето хапе стопаните си, то тогава проблемът е наистина голям. А ако тези стопани имат и дете, тогава е безотговорно да се правят експерименти.
И не се хващайте за тези 2-3 секунди.
Аз си признавам, че колкото и да се интересувам, да чета и да гледам филми за кучета, не съм експерт и не бих искала да си правя експерименти и не защото ме е страх за самата мен, а защото не искам детето ми да пострада.
Аз след дълго обмисляне прецених, че най добре на този етап е да вземем малка порода куче и определено не съжалявам.
Аз когато взех решение, че искам куче, първото нещо, което направих беше да погледна в приютите. Там има всякакви кучета -млади, стари, породисти, кръстоски. И веднага ми направи впечатление, че бройката на по едрите кучета е доста голяма и според мен причината е в размера. Малките кучета също могат да хапят и не мисля, че се възпитават по лесно, но при тях стопаните могат да си затворят очите, но при по големите раси е доста трудно и опасно. Това е и причината да има толкова много стаффорширски териери в приютите.

# 634
Причината да има толкова много страфорпирски териери в приютите е ,че ги взимат хора, които не знаят как да ги обучават и възпитават и не са си направили труда да прочетат това-онова , преди да решат ,че това куче е красиво и ще им подхожда . Не случайно има породи, които са подходящи за отлеждане в семейства с еца и такива, при които е желателно да се обърне по-сериозно внимание на обучението и възпитанието . Също така причина да има повече големи кучета е ,че големите кучета правят големи локвички и тортички, когато стопанина го е домързяло да ги научи как и къде да се вършат нуждите . Има и хора, които взимат кученца защото са сладки като малки и не се интересуват дали и колко голямо ще стане ,а когато стане голямо изведнъж решават да го оставят или подарят с мотива "ами то стана много голямо" .Има още хиляди причини, но вината си е винаги на стопанина, не на самото куче .

# 635
Причината да има толкова много страфорпирски териери в приютите е ,че ги взимат хора, които не знаят как да ги обучават и възпитават и не са си направили труда да прочетат това-онова , преди да решат ,че това куче е красиво и ще им подхожда . Не случайно има породи, които са подходящи за отлеждане в семейства с еца и такива, при които е желателно да се обърне по-сериозно внимание на обучението и възпитанието . Също така причина да има повече големи кучета е ,че големите кучета правят големи локвички и тортички, когато стопанина го е домързяло да ги научи как и къде да се вършат нуждите . Има и хора, които взимат кученца защото са сладки като малки и не се интересуват дали и колко голямо ще стане ,а когато стане голямо изведнъж решават да го оставят или подарят с мотива "ами то стана много голямо" .Има още хиляди причини, но вината си е винаги на стопанина, не на самото куче .
по-точно не бих могла да го кажа  bouquet Поздравления Джак  Hug

Ако ме е страх от кучето, от моето куче, то това какъв съвместен живот би бил? Дори и за момент, за секунда не съм изпитвала страх от кучетата си. На голямото, което е смесица между НОК и БОК, мога и в устата да му бръкна, докато яде и няма да се притеснявам, че може да ме изяде.

Всички негативни прояви от характера на кучето трябва да се преустановяват в зародиш, а не да си затваряме очите, понеже кученцето е малко и айде от мен да мине. това не е решение. Спокойното и балансирано куче е щастливо куче.

# 636
  • Sofia
Досега Страхил в една ситуация се е опитвал да се зъби - в началото, като му миех лапичките. Даже и да хапе искаше. Карах се строго, с категорично "Не!". След което го взимах и мноооого внимателно, с хубава топла вода му миех лапичките и му говорех тихо и гальовно, съвсем леко го търках, даже в началото с риск да не ги доизмия, както трябва. Реших, че се зъби, защото някой го е стиснал по-силно на предишното място и го е заболяло и си го беше страх. Свикна и вече не се страхува, мием се успешно и както трябва вече Simple Smile

Такааа, похвалих го, сега да се оплача. Предимно от себе си, де  Mr. Green Засега Страхо спечели битката, надявам се не и войната. След 4 нощи дебнене и неспане и каране и дори едно "пляс" по дупето с вестник, не можах да изляза на глава с него относно качването в леглото  Tired Като казвам 4 нощи, не се шегувам изобщо! По повече от 15 пъти на нощ го свалях от леглото, което означава, че на практика не спях въобще. На четвъртата нощ и 12-то сваляне от леглото, в 3.30ч посреднощ, го мацнах с вестника, той слезе, отиде си в леглото суууупер обиден и аз реших, че сме се разбрали най-после. Да, ама не! Когато се събудих в 6.10 го намерих свит в сгъвката на краката ми и щастливо размахващ опашка  ooooh!
Купих му персонално одеяло и му свих гнездо в краката ми. Ако отнесе някой шут, негов проблем  Mr. Green Засега това ми е варианта, алтернативата е да го изнеса в коридора на студеното и самотното, т.е. не е вариант.....
Ето го нахалника да го видите  hahaha

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 13:35 от cutesmallcat

# 637
  • София
Ах, този Страхил. Ще му изям ушаците.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 638
и е тоооооолкова щастлив с личното си одеалце  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

обичам го този Страхил  Grinning Grinning

# 639
  • София
 Laughing Laughing Много ми харесва как на втората снимка му стърчи едното уше Laughing Laughing Laughing Като антенка Laughing Laughing Laughing

# 640
  • виртуално
Аз тази битка я загубих отдавна. Арчи пръв се позиционира в леглото  и веднага се навира под завивката. Разликата е, че вече ми е кеф да се гушкаме двамата.

# 641
  • Sofia
Благодаря ви, момичета Grinning И аз много го обичам този маймун, какво да го правя  Heart Eyes

# 642
и аз не мога да си представя, че ще спя без куче в краката ми  Grinning Grinning Когато ми се случва да спя извън къщи, се събуждам по сто пъти и винаги се чудя къде е кучето и защо не ми е в краката  Joy

# 643
  • Euskal Herria
Голям сладур е Страхо!
И при нас е същото положение.

# 644
Уникален е тоз Страхил!  Heart Eyes

cutesmallcat, добра идея е това с личното одеалце. Слагай му го всяка вечер да се гушка и така след време може да се пробваш да му го свалиш в неговото си легло да видим дали няма да иде да си спи на одеалцето.
Приятничко е да се спи с куче, спор няма. Моята обаче е 30 кила и няма място за нас в леглата.  Crazy Както ви писах, научихме я първо да спи в коридора на своето легло, после вече мина на дивана в хола - важна, важна. Голямата ми дъщеря по едно време й се прииска да я взима в леглото - ами не става, няма място и е некомфортно. Заспиваха заедно, по някое време се налагаше кучето да се гони от леглото,щото не може да се мръднат.  Твърде неудобно...   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт