Любители на кучета - тема 67

• 41 039
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Светулка, разкошна е!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Калция го даде вета, когато му клепна ухото. Другото уше също беше омекнало и го отдадоха на рязкото израстване (около цели! Laughing 300 грама за 10 дни). След това започнаха да падат зъби, каза да го давам още малко, докато трае това. Не знам, опитвам се да се доверя на доктора, защото няма да успея докрай да вляза в логиката на всичко кучешко и ако непрестанно изпитвам колебания, ще лудна. Имам си склонност все да искам всичко да е идеално, а тук нямам време да изчета света, както беше, когато бях по майчинство Outta Joint
И за да илюстрирам казаното по-горе, ето сегашната ми дилема  hahaha Оказах се с 3 вида гранули едновременно (не ме бийте, знам, че не се прави така, но то се оказа, че не е и проблем в случая).

Страхил явно иска, като порасне да бъде крава. Не ще да е вълк. Сложих си в ръката 7-8 гранулки от хвалената grain free храна на Essentials - подуши, побутна, хапна една гранулка, повъртя я в уста и я изплю.  Shocked Дадох му пак, изплю я отново, дръпна се назад и взе да се кара. Все пак, време за ядене е и е гладен  Joy Дадох си му от Натуреата - скандал отново. Взех няколко гранулки от Hill's-a, изяде ми пръстите  ooooh!
Е, кажете сега, какво да го правя това теле?  Tired

# 76
Не се паникьосвай. Виждам, че почивате половината дни.
Калцият в 100 грама Hill's Puppy Mini е 1430мг/390ккал. Една таблета Калци Делис съдържа 545 мг калций и 305 мг фосфор.
Въпрос: Колко Хиллс даваш дневно и колко таблетка даваш?

# 77
  • Sofia
Не се паникьосвай. Виждам, че почивате половината дни.
Калцият в 100 грама Hill's Puppy Mini е 1430мг/390ккал. Една таблета Калци Делис съдържа 545 мг калций и 305 мг фосфор.
Въпрос: Колко Хиллс даваш дневно и колко таблетка даваш?

Йорки-то почиваше 10 на 10, аз давам (или би трябвало да давам, ама тук-там забравям) всеки ден. Давам по 1/4 таблетка (дребосъкът е 2,300кг). А Hill's взех вчера за проба, досега давах Naturea Puppy, но тотално отказа вече да я яде...
За калция не се притеснявам толкова, ама много ми се искаше да избегна зърнените култури в храната, поне до годинката.

# 78
Не виждам нещо драматично. При 80 гр гранули и 1/4 таблета дневно, калцият дори в дните с калций остава под 4.2гр/1000ккал.
С или без зърно, гранулите предлагат неестествена за кучето и силно преработена диета, изобретена преди едва 60 години. Пазарът осигурява достатъчен асортимент от необработени месни продукти и това дава възможност за осигуряването на естествена и пълноценна диета.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 21:22 от за животните

# 79
Сериозна тема за храната. Вашите вет лекари на какво мнение са?
И нашия куч е на смесено (сурова и grain-free гранули). На 3,5 месеца му е правен тест за дисплазия. Лекарите ни трепнаха, като питахме за хранене със сурово месо.

# 80
  • Sofia
Лекарите си препоръчват гранулите, които дистрибутират...Всеки си говори, каквото му е най-удобно Wink

# 81
Как на 3 месеца тест за дисплазия?!?!?! Това е невъзможно!
За мнението на лекарите..относно храненето на мен лично не ми е  важно.Не съм попаднала на лекар,който оизцяло е наясно,но съм сигурна,че има такива.Все пак тук лекарите подкрепят БАРФ-енето както те го наричат.Т.е.хранене с изцяло естествени продукти.
Светулка,мноого сладка шушулка!

# 82
На мен пък с нито едно от двете кучета не са ми изписвали калций нашите доктори . Тази шушулка е от нашите дългоухи шушулки  Heart Eyes

# 83
  • Пловдив
Блъснатия Герой, който е палав и енергичен като за трима  Heart Eyes  /все още търси дом, да знаете просто  Blush/

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 06:10 от Десиссслава

# 84
  • Canada
Прекрасни муцунки видях  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Добре дошли на новите калпазани  Hug

Записвам се и аз с една снимка, ММ реши да плаши Озимир, пък той си умря от кеф  Mr. Green Даже започна да му гризе рогцата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Скрит текст:

# 85
Как на 3 месеца тест за дисплазия?!?!?! Това е невъзможно! ...
Той е Голдън. Обясниха, че са много предразположени. Съпругът ми има колега с Голдън с дисплазия. Няколко операции, много мъка за всички, особено децата. Та се съгласихме да направят ранния тест, който да изключи вродените аномалии. След 1 год пак ще го мислим.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 15:49 от N.M.W.

# 86
Направо се захласнах да ви чета, много сладурска тема. И дъщеря ми отдавна иска куче, ние преди години минахме едно упражнение с един пинчер, който много искаше, а после тотално остана на моите грижи. Та сега като си припомних, съвсем се отказах от идеята.

# 87
Здравейте на всички нови ушати попълнения! Страхотни сладури видях  Hug
Аз съм изпуснала цяла тема, ще наваксвам, паралелено с новата  Mr. Green
На моята Ушатка са й предписвали калций само докато беше бременни и кърмачка. Замислям се, че не сай правени изследвания  newsm78, но не съм се и замисляла. Ветринаря каза, че е добре за нея и й давахме, защото бебета взимат всичко от нея.
Иска да ви попитам нещо, когато живеете в къща с куче, то не следва ли мишките да ги е страх и да не нахлуват вътре? Или това важи само за котки?

# 88
Добро утро, приемате ли нови попълнения.  Hug

Включвам се с питане, сдобихме се с нов член в семейството, 50дневен джак ръсел, палав за 10  Mr. Green hahaha та може ли да ми препоръчате къде да я заведа на училище, може и полудневно, но определено й трябва обучение, че иначе ще изяде къщата  Joy

# 89
  • София
Добро утро, приемате ли нови попълнения.  Hug

Включвам се с питане, сдобихме се с нов член в семейството, 50дневен джак ръсел, палав за 10  Mr. Green hahaha та може ли да ми препоръчате къде да я заведа на училище, може и полудневно, но определено й трябва обучение, че иначе ще изяде къщата  Joy

Малка е за обучение. Засега можете да й купите ограждение, в което да я оставяте, когато е самичка вкъщи. Нещо от този тип

Достатъчно голямо е, за да има място за легло, купички за вода и храна, а и да се движи.

Ако имате деца, подходящо място за обучение на кучето ще е Дворецът на децата. Там Антоан Хлебаров води клуб "Млад водач на куче". Обучава децата как да възпитават любимците си.

Общи условия

Активация на акаунт