Любители на кучета - тема 67

• 41 241
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Аз бях купила месо от месарски магазин. Месото беше сварено, но изглеждаше ужасно и мен ме беше гнус да го пипам  Sick  Embarassed
Сега съм решила да търся готова замразена храна и се надявам тя да изглежда по добре.

Аз купувам напоследък свинско от промоциите на Пикадили и Билла и пилета (Лудогорско и др.) от промоциите. Пикадили се напъват да се изложат понякога с "отлежало" свинско, но аз внимавам. Одеве изпекох на котетата няколко килограма плешка от Билла.

B & C, какво представлява тази готова замразена храна и къде я предлагат?

ПС. Гоогле изкара това:  http://zoonaslada.com/ и http://plovdiv.all.biz/zamrazena-hrana-za-kucheta-i-kotki-faktor … 0286#.WDdq_Lk-v0Q

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 00:36 от за животните

# 391
за животните, готовата замразена храна представлява различни видове месо към което са прибавени плодове и зеленчуци.
Месото е смляно и поне на картинката не ми изглежда гнусно.
Предимството при тези пакети е, че месото е измерено и зеленчуците са смлени. Нищо не се мери, меле и смесва, а само се размразява и дава на кучето.  Grinning
Аз не живея в България и ще търся такава храна в местните магазини.
Ето и две картинки:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 01:32 от B & C

# 392
Разбрах. Това, което е най-важното при готовите храни, е цузаммензетцунга и гешмака.

# 393
  • София
Добавих анкета, моля гласувайте Simple Smile В следащата тема анкетата ще бъде за марките суха храна.
Довечера сме на преглед, стиснете ни по едно палче, моля.
За животните, в първия линк, даден от теб, всичко има в състава си сол. Не мисля, че са подходящи за кучета тези храни.

# 394
Аз все още не съм си купила книга и не се чувствам готова да купувам месо и сама да правя смесите.
Отделно ме е гнус от разни сърца и други вътрешности. Призлява ми като ги видя.  Crazy
Аз ям месо и го докосвам, но винаги купувам пакетирани пържоли и разни филета и докато ги пипам и ям нямам усещането, че докосвам убито животно. При вътрешностите нещата стоят по различен начин и не мога и не искам да ги докосвам и гледам. Затова съм решила да се спра на готовите смеси, които са смлени или ситно нарязани. Отделно ще си спестя време и се надявам да не допусна грешка.

# 395
  • София
Стискам палците за Лили, после да пишеш какво е казал док!  Hug

# 396
Благодаря за анкетата и стискам палци за Лили!

На анкетата аз отговорих със суха храна, консерви и сурово месо.
Надявам се скоро да минем изцяло на сурово месо.

ПП в това което аз възнамерявам да купя няма сол.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 10:42 от B & C

# 397
И ние стискаме палци на Лили и чакаме добри новини . Praynig

# 398
Добавих анкета, моля гласувайте Simple Smile В следащата тема анкетата ще бъде за марките суха храна.
За животните, в първия линк, даден от теб, всичко има в състава си сол. Не мисля, че са подходящи за кучета тези храни.
Гласувах. Относно солта в замразените храни, тя е вероятно малко. Аз винаги добавям сол при готвенето на месо. Нейната употреба е проблематична при хората заради разводняването и овкусяването на храните. Учените не посочват горни нива за прием на натрий при кучетата и котките, докато дават такива за вит. A и D, калций, фосфор, йод и селен.

Аз все още не съм си купила книга и не се чувствам готова да купувам месо и сама да правя смесите.
Отделно ме е гнус от разни сърца и други вътрешности. Призлява ми като ги видя.  Crazy
Аз ям месо и го докосвам, но винаги купувам пакетирани пържоли и разни филета и докато ги пипам и ям нямам усещането, че докосвам убито животно. При вътрешностите нещата стоят по различен начин и не мога и не искам да ги докосвам и гледам. Затова съм решила да се спра на готовите смеси, които са смлени или ситно нарязани. Отделно ще си спестя време и се надявам да не допусна грешка.
B & C, като загледах подписа ти, предположих, че кученцето ти е подрастващо. Домашната диета за подрастващите има вероятност да не се получи съвсем натъкмена от гледна точка на осигуряването на подходящите количества от всички важни вещества. По-сигурно изглежда храненето с готова, обогатена храна плюс добавянето на някакво месо. След израстването, не би било трудно храненето с месо по собствен вкус, обогатявано с 1% калциев цитрат, и към това периодически да бъдат добавяни яйца и съвсем малко черен дроб.

# 399
за животните, да кучето ми е малко - на 4 месеца е. Аз затова продължавам и с гранулите.
На този етап възнамерявам да го храня от всичко по малко. Но все по трудно става с гранулите. Кучето ги отказва и иска сурово месо или консерва.  Simple Smile
Малчо знае какво да яде  Laughing
А готовата храна е уж съобразена с възрастта на кучето. Но и нея като я купя мисля да продължа да му давам гранулки, но те ще бъдат като награда и мисля да ги използвам за тренинг.

# 400
  • Русе
И аз с бебе. Давам гранули омесени с нещо че постни не ги иска  Crazy

# 401
... готовата храна е уж съобразена с възрастта на кучето...
Важно е да бъде обозначена като "alleinfutter", тоест самостоятелна/пълноценна (обогатена най-често с вит. D и E, калций, мед, цинк, селен, йод). Има друга категория мокри храни, обозначени като "допълващи". Те съдържат общо взето голо месо, вода и калциев карбонат и са предназначени за разнообразяване и овкусяване на гранулите.

# 402
... готовата храна е уж съобразена с възрастта на кучето...
Важно е да бъде обозначена като "alleinfutter", тоест самостоятелна/пълноценна (обогатена най-често с вит. D и E, калций, мед, цинк, селен, йод). Има друга категория мокри храни, обозначени като "допълващи". Те съдържат общо взето голо месо, вода и калциев карбонат и са предназначени за разнообразяване и овкусяване на гранулите.
Тази е обогатена с витамини и не е допълваща, а се води самостоятелна.

# 403
  • София
Гласувах. Относно солта в замразените храни, тя е вероятно малко. Аз винаги добавям сол при готвенето на месо. Нейната употреба е проблематична при хората заради разводняването и овкусяването на храните. Учените не посочват горни нива за прием на натрий при кучетата и котките, докато дават такива за вит. A и D, калций, фосфор, йод и селен.
Поправи ме, ако греша, но солта не предизвиква ли повръщане при кучетата при повишени количества? Все си мисля, че солта е вредна и за тях, не само за нас, хората. Тук говорим за прекомерна употреба на сол, но все пак аз не бих рискувала с тези храни. Мое мнение.

# 404
  • София
Купих на промоция Planet Pet Society с 40 процента пилешко, обаче моята не я хареса! Sad
Става ли да я смесвам с РК, поне да се изяде?

Общи условия

Активация на акаунт