Любители на кучета - тема 67

• 41 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Биана се разхлабва от всички консерви, явно им слагат нещо.  Sick

# 376
  • София
Консерванти, жгмъци, консерванти.... Tired

# 377
  • София
Консерванти, жгмъци, консерванти.... Tired

Давам консерва, като разхлабително само.

# 378
  • Русе
Ох, тия консерви Sad
Вчера взех една за Макс. Снощи му сложих две лъжици в гранулите и тази сутрин осъмна с разстройство.  #Cussing out Сега лежи като парцал и само спи. Дори не ме следва като сянка Sad

# 379
В редките случаи, в които Макс е хапвал консерви също са му действали разхлабващо. Откакто започнах да му варя месо и тотално отказа всякакви кучешки консерви без значение съдържанието им и колко прехвалени са били по отношение на това, че съдържали месо. Преди му готвех с месо, дробчета, воденички, шийки, фенери с ориз, фиде, спагети и зеленчуци. Когато започнах да му готвя започна да отказва гранулите, но аз все пак държа да му давам и гранули и за това спрях готвенето на такива манджички. Сега му варя само месо и му го добавям към гранулите, правя му бъркани яйца с кашкавалче и сирене в тях (без мазнина), задушавам му телешко мляно месо, рендосвам му кашкавал и все такъв сорт добавки към гранулите. Веднъж в месеца му варя шийки или пилешки фенери и му ги давам само тях да се накефи на малко кокали. Преди му взимах свинско рагу и също му го давах варено, но страшно много го запичаше и реших да му го спра.
Като беше малък веднъж му дадох и запарена цаца, но я повърна и оттогава повече не съм му взимала. Чак след няколко месеца осъзнах, че цацата в била замразена осолена и най-вероятно това е била причината за повръщането. Но пък когато си правим за нас скумрия на скара му давам и на него, като почиствам от всякакви костички.
А ето го прасенцето, което сутринта хапна и една фурма.  Mr. Green Просто нищо не отказва.
Играта ни с едно другарче, което живее в една помпена станция и ни прави компания в полето:
Скрит текст:
А тук една импровизация с гащи веднага след кастрацията, че да не цапа с кръв:
Скрит текст:
А тази е правена сигурно преди два месеца, но в един дъжд го загърнах с шала си за да не намокри цялата кола:
Скрит текст:

# 380
  • Бургас
Снимката с гащите е уникална, погледа му направо казва "не стига че ме резнаха, ами ти и на клоун ме правиш" Laughing
За шала и аз го практикувам в колата след разходка като е мокър, въпреки, че Стич живее с дълбокото убеждение, че е от захар и на дъжд не се излиза да не се стопи. Запъва се като магаре пред входа и или го суркам няколко метра да тръгне или го нося на ръце да се отдалечим малко, направо не знам какво да го правя с този дъжд и локвите избягва все едно че са пълни с радиоактивни отпадъци. Ако видите по улиците фр.булдог да подскача на един крак около локви и мокро да знаете, че сме ние  Joy

# 381
Ти се радвай ,че избягва локвите , Рая имаше навика където види локва отива и сяда вътре и седи докато ти писне да й се караш  Crazy

# 382
  • Euskal Herria
Голям сладур е тоя Макс!
Нашият Макс си има дрешка, ама не пази кой знае колко от дъжда. И понеже все в треволяците се навира, когато е прекалено мокро и кално, си седим у дома. Днес вече просветна, надявам се следобед да можем да се разходим. Дано почне да подбира къде ходи, когато е валяло. Последният път не искаше в тревата, само по плочките, та надежда.
За храната - от ден първи е каприз и не иска ни гранули, ни пауч, ни консерви. С охота яде от нашата храна (че и пие всич-ко), готвя му. Когато го взехме, от магазина ни дадоха една торба гранули - уж с такава бил захранен. Амии... умириса ни душите, толкова газове имаше от нея. И е тарикат - свърши работата, ароматизира ни и бегом в другата стая  Joy

# 383
  • София
Ти се радвай ,че избягва локвите , Рая имаше навика където види локва отива и сяда вътре и седи докато ти писне да й се караш  Crazy

А пък моята не само сяда ами ляга и се въргаля, даже и с муцуната рови в калта.  ooooh!

# 384
В началото и Макс не искаше да излиза в дъжд. Само по спешни нужди и бегом към вкъщи. Но това беше само няколко пъти. После започна да се радва на дъжда, на локвите, на калта. Умира си да се въргаля в тревата и в калта.  ooooh! А пък като види локва започва да си шляпа в нея и ту влиза, ту излиза от там с подскоци.  Crazy По принцип го оставям да си се налудува на вън из калта и локвите, а като се приберем първо минаваме през банята за къпане. Може би малко прекалявам с глезотиите и че оставям да си прави каквото иска, но все пак това си е неговото време и без значение на мен дали ми е комфортно или не гледам той да остане доволен от разходката си.

# 385
  • виртуално
Арчи е предимно на гранули. Редувам Еукануба и Акана през около 3 месеца.
Поне една седмица в месеца вечер е на консерви - предимно ГранКарно, но понякога взимам и от ДМ.
Готвя му само зимата - пил. сърчица с ориз и моркови.

Моят добитък е всеяден, нищо не връща и изходния материал е винаги перфектен.
За 5 години сми открили само едно нещо, което отказа да яде - маслини.
Иначе дори и лимон яде и то с удоволствие  Joy

# 386
Макс е мн готин с шала и гащите, сладур.

Руфъс не иска да излиза в дъжда, бърза да се прибира и прескача всяка локва, даже си вдига крака жално ако го намокри.

Консерви не обича, яде мн често пилешко, понякога готвено за нас или за него и понякога гранули, но не марки винаги, каквито вземем, дори насипно.

Единствено не обича сирене и черен дроб.

# 387
Лайнените истории на един малък шпиц:
Скрит текст:
Когато съм давала сурово месо на моето, то не е получавало разтройство и е акало в рамките на нормалното. Вчера му дадох консерва на Rinti с пилешко за малки кученца и кучето получи леко разтройство и акитата му станаха слонски  Shocked Консервата е със зърнени култури (какви точно не се знае) но те са накрая. Консервата миришеше много добре и кучето я хареса, но лекото разтройство и рязкото увеличаване на акито ме притеснява и не бих купила повече такава консерва. Аз я купих понеже двама хубавци в ютуб много я нахвалиха и казаха, че това било най добрата храна за кучета и на техните само Rinti давали. Дори и не прочетох какво съдържа, а я грабнах и я сложих в кошницата.
Когато се изака кучето, разгледах и видях необработено съдържание от консервата. Изглеждаше все едно съм гребнала току що от консервата и съм прибавила към акито. Rolling Eyes
При суровото месо никога не сме имали подобни проблеми, а и то е без консерванти.  Grinning

# 388
... освен пилешко - свинско месо, свински изрезки, черен и бял дроб, далак, уши. Пилешки дробчета, сърчица, трътки. Риба. В месарските магазини могат да ти смелят месото на кайма, последния път точно така готвих кайма с ориз  Grinning На същия принцип и телешко месо, но на мен ми излиза прекалено скъпо и не купувам  Peace
Наистина, точно така трябва да изглежда диетата на един хищник. Само да не забравяме да добавяме по една шийка на всеки килограм храна плюс яйца (или само жълтъци) колкото поеме. Ако кучето е дребно, шийките или по-добре фенерите може да бъдат смилани с ръчна месомелачка или робот.

За питащите относно Роял Канин и Пюрина Про План -- тези продължават да съдържат изкуствени консерванти.

# 389
Аз бях купила месо от месарски магазин. Месото беше сварено, но изглеждаше ужасно и мен ме беше гнус да го пипам  Sick  Embarassed
Сега съм решила да търся готова замразена храна и се надявам тя да изглежда по добре.

Общи условия

Активация на акаунт