Любители на кучета - тема 67

• 41 250
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
 Hug
Аз поръчвам това: http://www.zoofast.bg/royal-canin-club-cc-pg-16285.html
Капризия не иска да яде нещо различно от Роял Канин.

# 361
  • София
Ние си поръчваме от зоофаст и зооплюс от години. Преди това взимах храна от човек, пак по-евтино ми я даваше от магазините, че и ми я караше до вкъщи. А преди това ходех до една уж борса в Х. Димитър, но цените не ми се видяха много ниски...
Няма уловки и такива неща, просто храната се взима директно от производителя, затова цената е много по-ниска. Тук първо всеки се опитва да надуе цената максимално, второ - минава през поне двама прекупвачи. Ето я разликата.
Кожените кокали са за ядене, спомагат за смяната на зъбките на кучетата, в същото време не увреждат постоянните зъби, а ги поддържат чисти. Пречат на натрупването на плака и зъбен камък. Особено подходящи са за малки кученца, които сега се учат да не гризат мебели и ръце, а ги сърбят зъбките.

# 362
  • Варна
И аз исках да поръчам Hills за Дара, всички сайтове изрових, и тук на място във Варна в Анималия, накрая снощи поръчах от emag. Ще видя какво ще пише на опаковката за производител и тн, като пристигне.
Почнахме да свикваме с нея и тя с нас, имахме една драматична вечер, но от два дни се забелязва някаква последователност в деня - спане, игра.
Упражнявали ли сте вкъщи поставяне и водене на повод, докато все още не са можели да излизат навън бебетата? Днес утре ще сложим третата ваксина и наближава да излизаме вече.

# 363
Hug
Не те ли притеснява това, че на първо място е "зърнени храни" ?

# 364
Трапезица в зоофаст може скоро да я няма налична храната, която чакаш. Аз преди време така се подлъгах, че и дата бяха сложили кога ще е отново налична, включих и да ме извести по мейла, но 3 месеца не получих известие, а датата на която ще е налична все се променяше. Ако не ти е спешно почакай да видиш дали все пак ще е налична в някакъв разумен срок.
Аз на кучето му слагах само нагръдника за да свикне с него у дома преди разходките на вън. То бе въргаляне и търкане в стените. После се научи, че щом го слагаме значи отиваме на разходка и сам си пивдигаше едната лапа за да го сложим.

# 365
  • София
Hug
Не те ли притеснява това, че на първо място е "зърнени храни" ?

Не ми се спори на тема храни, честно. Hug

Само ще дам един пример.
Първото ми куче в живота живя 17 години и не беше вкусвало кучешка храна. Можеше да поживее и повече, но я приспахме по съвет на ветеринар. Кучето ядеше изключително човешка храна, тази която ядяхме и ние - хляб, манджи, мляко и пр. Сещаш се какво искам да кажа. Сегашната ми Капризия е хранена и с месо готвено от мен доста време, но ми дойде доста това готвене. Храня с гранули за собствено удобство, а и мисля че са по балансирани от моите бъркочи.
Ако забеляза в дискусията за храните не се включих съвсем умишлено.  Wink

# 366
И аз на моето му бях оставила нагръдника, но то не беше много щастливо и се опитваше да го махне. При опитите беше налапал предната част и беше ужасна гледка. Кучето квичеше и едвам му извадих нагръдника от устата  ooooh! Нагръдникът не му беше голям, но аз не го бях стегнала достатъчно от страх да не му стане нещо и то взе че стана ooooh! Rolling Eyes

жгмъц, аз не те питам със цел да споря или да се караме, а искам да прочета възможно най много и различни мнения.
Първото ми куче, също като твоето, не беше помирисвало кучешка храна. Моето живя 15 години. Накрая и то беше приспано понеже се мъчеше - почти не чуваше, не виждаше и отказваше да се храни и определено всичко го болеше. Но това беше от старост, а не от някаква болест. Преди да остарее не е имало никакви проблеми освен един единствен път възпаление на аналната жлеза. Кучето се хранеше с кренвирши, редовно хляб, остатъци от месо, което е било сготвено за нас и кокали. Такива бяха времената. Тогава нямаше хиляда вида кучешка храна.
В ютуб една германка, която гледа и тренира кучета каза, че преди кучетата са били много по здрави от сегашните и фирмите не се интересували толкова от здравето на кучетата, а от парите на стопаните им.
Аз ще продължавам да чета и да се информирам, но на този етап съм на мнение, че най доброто за кучето е когато стопанинът купува месото и сам приготвя храната.

# 367
В ютуб една германка, която гледа и тренира кучета каза, че преди кучетата са били много по здрави от сегашните и фирмите не се интересували толкова от здравето на кучетата, а от парите на стопаните им.
Напълно съм съгласна с това мнение  Peace Peace  Само като погледна цените на кучешките храни и ми става ясно за какво иде реч. Например при една цена от 10 или 14, или дори повече лева на килограм за какво говорим? За качество? Съмнявам се. А доверие в производителите нямам никакво. Личното ми мнение е следното и съм го казвала, предпочитам за 14 лева да купя истинско месо и да го сготвя на кучето, отколкото да го храня със сухите гранули.

# 368
  • София
Много се радвам, че нямаме спор по въпроса.  Wink
Нито имам желание, нито нерви да го водя.
Както казах давам гранулите от удобство и не мисля, че са толкова лошо качество. Вероятно има и по качествени, но това мога да си позволя за момента, а и кучето ми изглежда добре, изхожда се твърдо, не пръцка и т.н., което ми говори, че храната не е толкова лоша.

Но ме, аз готвех доста време, ама то за човеците ли, за кучето ли ? А то си е почти колкото човек, направо ми дойде до гушата от готвене.  #Crazy

# 369
жгмъц аз обикновено се занимавам с готвенето в неделя след обяд. Варя в една голяма тенджера месото, после ориз, добавям някакви зеленчуци и после прибирам в хладилника. През седмицата само претоплям дажбата, а гранули давам за десерт  Grinning В никакъв случай не готвя всеки ден  Grinning Grinning Grinning

# 370
Аз освен пилешко с ориз -друго не мога да измисля.От качамака се раздрисква.Вие какво готвите.Аз хич не обичам в кухнята,едва готвя за нас Sad

# 371
  • София
Но ме, и аз готвех така в тенджера под налягане месото, отделно ориз и зеленчуци. После месото го смилах в кухненския робот, после смесвам с ориза и слагам в хладилника и съответно после само храня, но тя си е голяма Капризия и доста готвене падаше. А сега нито желание, нито време имам за тези подвизи. Отделно давах(м) и цацата, за коята стана дума, дробчета пилешки (сурови), воденички, крилца, шийки - всичко това сурово!

# 372
А, да  Grinning цацата от онзи ден страшно и хареса. Даже се шегувахме в къщи, че ушите чак и пукат от кеф, докато ядеше  Grinning Grinning Grinning

Трапезица освен пилешко - свинско месо, свински изрезки, черен и бял дроб, далак, уши. Пилешки дробчета, сърчица, трътки. Риба. В месарските магазини могат да ти смелят месото на кайма, последния път точно така готвих кайма с ориз  Grinning На същия принцип и телешко месо, но на мен ми излиза прекалено скъпо и не купувам  Peace

# 373
  • София
Аз варях и гръкляни.

# 374
  • София
Давам домашно правено пиле и ориз когато мога - през няколко дни.
По принцип сме на РК, но се оглеждам да я сменя с някоя по-добра.
Намерих една при нашия вет с висок процент сьомга или пиле, обаче Бери не я хареса.
Консерви пробвахме няколко пъти, но получава разстройство.
Може пак да потърся де, че полудя по един наш пастет.

Общи условия

Активация на акаунт