Любители на кучета - тема 67

• 41 199
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
utro77 чак се учудвам, че Бела си е позволила да ръмжи.

Затова и беше наказана!  Peace

Много неприятно това с племеника. Очевидно е, че липсва изградена между детето и кучето връзка. То и няма как да има, след като не му е позволявано да го пипа, да играят и т.н, а това са нещата, които изграждат връзката. Предполагам, че няма да е късно да се коригира.
Аз пък се учудвам на бабата, която е забранявала. Та Макс е домашно куче - обгрижвано, здраво, чисто... Какво по-безопасно животно?!
Детето също ми е странно, че избягва кучето.
Моите деца никой не може да ги накара да стоят настрана от животни. Чак са налага да им обяснявам, че не всички кучета са добри и е нужно с една идея малко да се внимава.

# 511
Ако от малък му е насаждан страх към кучета , нормално е да го отбягва .

# 512
Но аз доколкото разбирам, живеят в едно домакинство.  newsm78

Значи отдавна би трябвало да е свикнало и преодоляло страха си, ако се касае за страх.

# 513
Имам колежка, която изпитва ужас от кучета . Дъщеря й има кученце и понякога го оставя при майка си за ден-два . Тя не припарва до кучето, въпреки че то много й се радва и иска да я ближе и да се гушкат , а става въпрос за жена на 35 години .

# 514
  • Бургас
Снощи Бела беше наказана - докато разфасоваше поредната си плюшена играчка, извади от вътре нещо - някакъв механизъм, който трябваше да й взема. Иначе ватата я плюе. Ей, щеше да ме изяде.  Shocked Rolling Eyes Ядосах се, изгоних я в коридора, взех й играчката и я оставих известно време там за наказание. Хм, ще ми ръмжи тя на мене!  Crossing Arms
Трябва да се коригира навреме такова поведение, с наказание както си направили или по др. подходящ начин защото иначе кучето решава, че то е шефа и става страшно. Аз лично съм става свидетел на голдън- женски как се хвърля да хапи стопанката си, и то не еднократно. На кучешкото заграждение момичето идва всеки ден, но поне три пъти съм виждала как кучето тръгва да се сбива или лае нещо др.куче, стопанката се опитва да го хване или да му се скара, но кучето я ръмжи, последния път се хвърли върху нея и зверски я нахапа по ръката и рамото, аз бях шокирана направо не знаех как да реагирам, имаше мъже и те хванаха кучето. Вече не ходя толкова редовно там но момичето и кучето ги виждам редовно, положението е все същото, просто кучето е шефа от тях двете  Rolling Eyes
А за "лудите" баби и родители няма да коментирам, те сами увреждат децата си, да си носят последиците после, че са отгледали непълноценни личности страхуващи се от животните.

# 515
Майка ми я е страх от кучета. Някак си свикна с Макс, въпреки че има моменти, в които пак я е страх. Знае, че кучето нищо няма да и направи. Бърка му в купата с храна, дава му храна от ръцете си, играе с него. Въпроса е, че е в началото изпитваше голям страх и този страх го насади и на племенника, като го предпазваше постоянно, носеше на гръб за да не скача кучето по него да си играят. И така лека по лека малкия започна да избягва кучето и моментите, в които си играе с него или го гали са изключително рядко. А пък кучето се разтапяше от кеф, когато получеше вниманието му. Ето за това си мисля, че ако започне да ги играе с него и да му дава той храната ще се получат нещата. Яд ме е, че хиляда пъти казвах какво трябва да прави всеки и никой не ме слушаше. Ще трябва постоянство определено докато изградят връзка помежду си. Поне хубавото е, че има сняг и ще ги извеждам и двамата в полето да се въргалят в снега на воля и да се гонят.  Crazy
madlena ужасно е това, което разказваш за момичето, чието куче я напада. По принцип в момент на афект, кучето наистина може да я захапе, защото в първия момент въобще не я разпознава, но умишлено да си я ръмжи и хапе.  ooooh! Ама то как се живее с куче, което ще те хапе като не му изнася. 

# 516
  • Sofia
Идвам с въпросче за зъбите. Вчера и онзи ден паднаха 2 зъба (на кътници приличат, от по-задните са), а пък единия кучешки тръгна да пада и сега си виси на венеца и не пада. Sad Страхо е много нещастен, не дава много да му ровя в устата, дава, ама се дърпа горкия, а аз гледам да не го насилвам, че виждам, че му е неприятно  Sad Та да го подръпна ли този зъб или да го оставя да си падне сам. Не иска да си играем с играчките, та да го откъртя с тях, не яде много...
Освен това на мястото на падналите зъби венецът е по-тъмен, но предполагам, че е нормално, при сина ми беше така, водих го на зъболекар, каза че е нормално, заради травмирането на венеца при откъсването на млечния зъб... Надявам се и при кучовците да е така Simple Smile

# 517
  • София
Идвам с въпросче за зъбите. Вчера и онзи ден паднаха 2 зъба (на кътници приличат, от по-задните са), а пък единия кучешки тръгна да пада и сега си виси на венеца и не пада. Sad Страхо е много нещастен, не дава много да му ровя в устата, дава, ама се дърпа горкия, а аз гледам да не го насилвам, че виждам, че му е неприятно  Sad Та да го подръпна ли този зъб или да го оставя да си падне сам. Не иска да си играем с играчките, та да го откъртя с тях, не яде много...
Освен това на мястото на падналите зъби венецът е по-тъмен, но предполагам, че е нормално, при сина ми беше така, водих го на зъболекар, каза че е нормално, заради травмирането на венеца при откъсването на млечния зъб... Надявам се и при кучовците да е така Simple Smile
Няма място за притеснение! Дръпни зъбчето полека, ако не излиза, го остави.

# 518
  • UK
cutesmallcat, и нашият кучешки вися така няколко седмици, накрая сам си падна. Ние го поогледахме, подръпнахме и накрая решихме да изчакаме определен период от време и ако до края му не паднеше, да го водим на ветеринар.

# 519
  • Русе
Ето един пораснал Макс Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 17:57 от Ели_дечкин

# 520
Олелеее, какъв е сладък адаша  Heart Eyes

Да ви се оплача, че днес Макс май изяде полска мишка.  Sick До сега само си ги подхвърляше и си играеше с тях, а накрая си отъркваше гърба в тях и тв съответно издъхваха под таз гърбина, ама одеве мисля че си хапна една.  ooooh!

# 521
  • Русе
Ужас  Sick Може ли да му стане нещо?

# 522
  • Sofia
Ооооо, Макс  newsm76
А другия Макс се е представил, като истински вълк!  Mr. Green

# 523
Ужас  Sick Може ли да му стане нещо?
Надявам се, че не. Във ваксините имаше стикер и за лептоспирозата, която идва точно от мишковидните гризачи и май ще се наложи да си я включим към годишната ваксина.

# 524
Най-добре, за да си спокойна .

Общи условия

Активация на акаунт