Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 420
  • 696
  •   1
Отговори
# 405
Рейчъл, ще започне да те прегръща с две ръце, не се притеснявай. Дори в един момент няма да има оттърване - момиченцата са любвеобилни Wink

И моя раздава целувки - ама да знаете какви ... отваря широко уста, като рибка, и идва към теб. Понаплюнчва те, и чака благодарности и нежности  Joy И все пак е страхотен.

Ревнува от всички, от по-малкия батко най-много. До такава степен, че първата му работа сутрин е: става, залепя се на вратата, докато отворя. Със засилкйа към тяхната стая. Там се почва блъскане по вратата им, докато отворя. Веднага след това нахълтва, отива до леглото на по-малкия батко, праас един шамар по одеалото. И после - на бегом към другото легло, за да се покатери и гуши с другия батко.

Луда работа ви казвам

# 406
  • Варна
Нашият сладур преди доста месеци се научи да дава целувка с ръка, а от известно време целува и по бузата, обича да се гушка особено вечер като му се доспи

# 407
  • София
Много са сладки мъниците. Моето момче също целува, доста истински, но той май заради каката се научи и по-рано, че тя само го мачка и целува. обаче ако аз искам да го гушна или го карам да ме целува, не иска. Като го гушкам, без той да е пожелал, започва едно мятане и раздаване на ритници и шамари. Когато нещо ми тежи обаче, той забелязва и идва и ме целува по бузите и ме гушка. Тогава направо се разтапям. Simple Smile

За говоренето има стандартните думички, не говори още със съчетания. Обаче водим разговор - питам го къде е нещо и той го показва и вика „тука”. Така си показваме животинки, предмети, частите на лицето и тялото. От храните много си пада по ябълки и това му е сега от любимкте думи. Като го питаш „Какво ядеш” и той вика „абълка”. Така много впечатли една приятелка когато си ядеше ябълка и тя го попита, без някакви очаквания и той й отговори. Е, аз после развалих удивлението й, като й казах, че той на всяка храна казва абълка - хляб, банани, картофи, явно за него абълка е синоним на храна.  Laughing Иначе от два дни научи какво е кашкавал и знае кое точно от масата е и го сочи и вика „какауа”. Голяма забава е с това говорене. Каката вместо кашкавалче викаше „кокошкайче”.  Joy

А има нещо, което напоследък малко ме тревожи - много бие кака си. И я дразни нарочно. Тя седнала кротко и си играе и той отива и й разваля играта. Ако нещо си строи, го разрушава, ако си подрежда, го разпилява. После тя започва да мрънка и реве и той хваща нещо и я удря по глава с някакъв предмет, не много силно, обаче изненадващо. Тя прави такъв удивен поглед за няколко секунди и след това реве сърцераздирателно, а когато се поуспокои, той пак я удря, че да увеличи пак децибелите. Направо незнам какво да правя. Голям разбойник е. Не ми се иска да стане побойник. Никой от семейството не е бил никога агресивен. Опитах с обяснения, няколко пъти опитах аз да го чукна с предмет по главата, че да види какво е, обаче той започва да ми се смее с глас и даже хваща предмета после и сам се удря и си се хили  newsm78 Ненормална работа. Опитах също като я удари така, да отида и да я погаля и му показвам, че и той трябва да я гали. Самоче той толкова нежно започва да я гали, че все едно я бие. Само по думите „оо-оо-оо” се разбира, че това е галене. А тя е толкова мрънкаща, че веднага започва да пъшка и реве. Понякога имам чувството, че някои неща й ги прави той само защото тя реагира така. Все едно е играчка с бутони, която издава различни звуци и той като я удря, все едно натиска бутоните и му е интересно какъв звук ще издаде този път.
Чудя се дали ще отмине сам този период или трябва да правя нещо по-специално от обясняване, показване, че трябва да я гали и как боли като удря.

Иначе не винаги е така. Има и случаи, когато се забавляват заедно, но са рядкост. Обикновено той я дразни и тя реве и мрънка.

# 408
Доъбър ден-днес всички на разходка и на бой със снежни топки!

# 409
  • Пловдив
Играта със снега е супер. Ние обаче ще пропуснем - Викче спи Simple Smile

Аз мислех да спя, че снощи пак си будувахме, но много ми харесва да я гледам как спи ... тъкмо ще попиша и малко в дневника й. На разхождащите се, приятно забавление Simple Smile 

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 14:36 от Racel

# 410
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При нас родителите ми дойдоха на гости за уикенда и изведоха Криско на разходка.Ние с ММ успяхме да отидем да пием кафе на спокойствие  Mr. Green

# 411
  • Варна
Супер, ние пък ходихме на сладкарница Крамер и за пръв път му дадох да опита шоколадова торта, ама много я хареса, опита и плодова, ама шоколадовата му хареса повече, явно се е метнал на майка си

# 412
Ех, колко говорят дечицата  Hug

Моето също научи една думичка. Освен "мама", с което изразява най-разнообразни неща, но обикновено негативна емоция като изненада, ако нещо не се е развило както е очаквала, ако се е ударила някъде и ме гледа обвинително и други такива  Joy Сигурно си мисли, че аз предизвиквам всичко, което ѝ се случва и ме държи отговорна  Laughing
Единственото друго, което казваше, е името на кака си и ме имитираше как я викам. Също и тя я вика понякога, като се събуди и отива да я търси. Беше много трогателно като свърши зимната ваканция и каката тръгна на училище, малката след ставане веднага отиваше в нейната стая, започваше да я вика и виждайки, че я няма, лягаше тъжно в леглото ѝ и се завиваше се със завивката ѝ Heart Eyes

Та освен тези две неща, добави и една смислена дума - "паи", т.е. пари. Казва го, когато пипне нещо топло, когато яденето ѝ пари, но интересно, че го казва и когато нещо е много студено  Laughing

А има нещо, което напоследък малко ме тревожи - много бие кака си. И я дразни нарочно. Тя седнала кротко и си играе и той отива и й разваля играта. Ако нещо си строи, го разрушава, ако си подрежда, го разпилява.
Да не те отчайвам, ама това е нормална форма на взаимоотношения между братчета и сестричета. Той просто иска тя да му обърне внимание и е открил, че ще си постигне целта по този начин. Комбинирано с интереса му към това, което прави. Иска и той да си играе с това, което тя строи, но понеже още не може да строи, прави това, което може.
Едва ли нещата ще се променят в близките години. Може да помогне, ако тя го включва някак в играта си и му обръща положително внимание преди да е започнал да си го търси на всяка цена.
Но реакции като пищене са супер интересни за мъниците и голям стимул да ги предизвикват. Те не разбират, че някой го боли, просто им става интересно.

Супер, ние пък ходихме на сладкарница Крамер и за пръв път му дадох да опита шоколадова торта, ама много я хареса, опита и плодова, ама шоколадовата му хареса повече, явно се е метнал на майка си
И ние му отпуснахме края и вече давам шоколадови бисквити, което пък ми напомня, че още не ѝ мием зъбите, а вече трябва. Срещата с шоколад е крайният момент, в който това трябва да се случи  Laughing

При нас родителите ми дойдоха на гости за уикенда и изведоха Криско на разходка.Ние с ММ успяхме да отидем да пием кафе на спокойствие  Mr. Green
thumbsup

# 413
  • София
Аз зъби мия отдавна, че вече ги има почти всичките /17 бр./, а и след като каката прави почти 10 кариеса на млечни зъби имам голям страх.
На мен говоренето ми е драма, каката на тази възраст говореше доста повече смислени думички. А на година и 7-8 месеца и изречения сглобяваше. Ама на мъника явно в краката му е силата, не се спира.

# 414
  • София
Аз зъби мия отдавна, че вече ги има почти всичките /17 бр./, а и след като каката прави почти 10 кариеса на млечни зъби имам голям страх.
На мен говоренето ми е драма, каката на тази възраст говореше доста повече смислени думички. А на година и 7-8 месеца и изречения сглобяваше. Ама на мъника явно в краката му е силата, не се спира.

И ние сме така - каката много рано проговори, той повече дивее. Иначе ме разбира и общува, отговаря ми като го питам нещо, обаче думичките му са с по 2-3 букви и само аз ги разбирам. Абълка му е най-дългата дума.

# 415
Хелоу! Това с миенето на зъби как го правите Wink
с електрическа четка, или с обикновена?

Паста слагате ли?

ние имаме 6 зъба, по-точно 5 и половина,. но сигурно не е зле да започнем. Той като гледа батковците и все иска да си тикне някоя четка в устата.

# 416
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Криско е само с 10 зъба, но има обикновен малка детска четка, с която ги почиствам вечер.Не слагам паста, а само с вода ги изчетквам, доколкото мога.Общо взето се зъби и я дъвче.

Във фб споделих за промоция на зелен Памперс в Кауфланд за много добра цена, за който се интересува.Някои майки не са доволни от кауфландските, но за мен няма разлика.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/16265529_ … 4&oe=5903C603

# 417
  • Варна
Пантера, и ние купуваме всеки път по 3-4 кашона от тази промоция и съм доволна, ползваме 5-ца, а зъбите ги мием откакто стана на годинка и паста слагам бебешка и му харесва. За говоренето, бърбори нещо на бебешки, явно и на него бягането и белите повече му се удават

# 418
  • София
Паста слагам Ненедент и мия със силиконовия накрайник. Ама скоро и четка ще трябва да му взема.

# 419
  • Пловдив
Паста слагам Ненедент и мия със силиконовия накрайник. Ама скоро и четка ще трябва да му взема.

+1

Общи условия

Активация на акаунт