Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 414
  • 696
  •   1
Отговори
# 420
Хаха, Пантера, ти ли си била Simple Smile
Зъбки имаме 15, мием ги вечер с четка и паста без флуор на Ненедент, очаквах, че няма да ми дава, но ря бързо се научу и й харесва, вкусна й е и пастата.
Катя, тръгна ли на работа, как мина?

# 421
  • София
Катя, тръгна ли на работа, как мина?

Тръгнах, да. Добре е за момента - ММ го слушат повече, като не съм там. Също се прави на домакиня и вечер има наготвено Wink. То са минали само два дни всъщност. Когато се върна вечер и двамата се втурват да ме прегръщат и се блъскат и бият взаимно, понеже никой не иска да гушкам дргия и настава пълен хаос - писъци, рев, мрънкане. Дано да преминат бързо през това. През деня ми липсват, обаче от друга страна на работа ми е направо спокойно в сравнение с гледането на тези дивачета. Като сме на обяд никой не ми дърпа чинията или не ми взима залците - от 3 години не съм се хранила така спокойно  Laughing. Чувствам се все едно сме на заведение с приятели. Simple Smile Най-много ме натоварва шофирането - вчера и днес за първи път карам сама. А преди това съм карала едва броени пъти с ММ, въпреки че имам книжка от 2011. Направо уцелих момента кога да се уча - в най-лютата зима  Laughing Обаче реших, че по-добре сега без децата, отколкото пролетта или лятото да се уча с тях в колата.

# 422
  • Северо=Западналия край
Ехааа, bibi76, цели 17 зъба Simple Smile, браво на вас. А ние сме едва с 9. Аз отскоро му четкам зъбите с четка и малко паста, но той не е много доволен.
Катя, пожелавам ти бързо адаптиране в работния процес и не се притеснявай, сигурна съм че вкъщи ще се справят чудесно и без теб. Тъкмо като се прибереш ще ти се радват повече Simple Smile защото ще си им липсвала. Макар, че моят мъник въобще не ме отразява като се прибирам вечер....но явно си е до дете.

# 423
  • Варна
Уау, представям си какво е да се върнеш на работа след няколко години майчинство, всичко е коренно различно и странно. Аз идея си нямам кога ще приемат малкия на ясла, че да се върна, май няма да е скоро

# 424
Кате, браво на мъниците и таткото! И късмет с шофирането, ще се справиш Simple Smile

# 425
Браво на теб, че си се решила да шофираш. И аз си пожелах такъв подарък на Дядо Коледа - една шофьорска книжка.  bouquet
(Може и замяна: той ми дава книжката, аз давам 30-ина кг  Joy)

# 426
  • София
Хаха, Румка, аз бих дала няколко кг и без нещо в замяна Wink

Относно шофирането - ами всеки ден имам да разкажа на колегите някоя интересна история на сутрешното кафе. Днес ги питах само на мен ли ми се случват такива премеждия, понеже съм още начинаеща. А те казаха, че и на тях им се случват, самоче изобщо не им обръщат такова внимание и са ги забравили, докато стигнат до офиса.
За работата няма проблем. Аз си я харесвам. Е, типа работа, а не конкретната фирма може би. В началото и фирмата харесвах, преди да ни купят, но то винаги така става. Бях тийм лидер преди, а сега се чудят какво да ме правят, още повече, че съм за малко над 2 месеца и после пак аз ще си ги гледам малките до септември. Оказа се, че много бързо си припомних какво се прави. Обаче също се оказа и че вече съм единствената в този офис с деца. ММ също работеше в тази фирма, но напусна 1 година след като аз излезнах в майчинство. Имах и доста други колеги с деца, но са или напуснали, или съкратени. На тяхно място са наели студенти стажанти. Разбирам ги - откакто ни купиха, гледаха да се махнат всички ръководни постове в блгарския офис и много да оптостят нещата тук. И от всичко това става ясно, че трябва да сименя рабтата, като цяло мисля и че те не ме искат, но просто няма какво да направят за момента. А аз ще изчакам децата да тръгнат на детска градина и ясла и тогава ще мисля за промени.

И като стана на въпрос, реших да пробвам да кандидатстваме за държавна ясла сега и както очаквах, не сме приети (не че щях да ги запиша още от сега). Но ще видим като започнат класиранията за новата „учебна година”. Накой друг от София кандидатствал ли е?

# 427
  • София
Ние сме с държавна ясла. Като че ли наплива вече е малко по малък, отколкото преди 5 г. Набележи си няколко ясли, после ги следи къде шансовете ти са най-големи и си подеждай желанията според това.

# 428
  • Драгоман
Здравейте! Аз в сряда започвам нова работа, а Емето тръгва на ясла и много емоции бушуват в мен - хем щастие, хем страх и притеснение дали ще се справя в работата, дали малката ще свикне бързо в яслата, дали ще боледува... Доста ми е напрегнато и днес специално ми се плаче. Не се чувствам много готова да я пусна на ясла, а аз на работа, но от друга страна не искам да изпускам тази работа, защото е държавна и ми е на 10 мин пеша от дома.

# 429
  • Варна
Честито за новата работа и дано малката да свикне бързо. Аз искам да попитам забелязали ли сте, че сиропите за деца въпреки, че имат няколко години срок на годност, пише след отваряне само 1 или два месеца. Бях купила Биозин кидс да давам на малкия, ама докторката ми препоръча друг, който също купих и сега май трябва да ги изхвърля, а са почти пълни до горе, особено за Биозина много ме е яд само го отворих, общо 60лв на вятъра, ама за друг път ще знам. Вие спазвате ли срока след отваряне, те развалят ли се или просто изветряват след един месец

# 430
Нищо не им става. Но производителите са длъжни да посочват срок. На мен лекарка ми е казвала, че малко са тези, които реално се вкисват.

# 431
Jencheto, честита работа и късмет!
И аз тръгвам от сряда и сърцето ми се къса от мъка Sad((((((((((
Биозин два пъти съм давала, май беше годен 30 дена след отваряне, но ако се дава всеки ден, стига за по-малко от месец май. За други сиропи спазвам това за отварянето и ги хвърлям, нямам представа дали наистина могат да се ползват след това...

# 432
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Jen4et012 и Lucile5 успех на работа и на двете!
Стискам палци всичко да върви по мед и масло с дечицата и в работата.

Те повечето лекартсва за децата имат някакъв уникално кратък срок на годност след отваряне.Направо съм потресена.От това, което съм купувала само един сироп имаше годност цеееели 3 месеца след отваряне.Другите неща като сиропи, капки, кремове и т.н са по 20-30 дни.  Shocked

# 433
Вие спазвате ли срока след отваряне, те развалят ли се или просто изветряват след един месец
Не го спазвам. Голямата ми дъщеря е пила само сироп Хустагил и честно казано го даваме докато свърши, което може да е и 2 години от отварянето. Нито сиропът се е променил по някакъв начин, нито на дъщеря ми се е отразило. Поне 4 цели сиропа е изпила до сега през годините.
Биозин съм пила само аз, като този сезон мъжът ми по погрешка купил бебешкия. Пия го вече 6 месеца (от време на време като усетя, че се разболявам) и смятам, че продължава да "работи", защото, да чукна на дърво, до сега ме подминаха всички вируси. Нищо, че е отворен отдавна.

По принцип за лекарствата съм чувала, че реалният им срок е поне 1-2 години по-дълъг, отколкото пише на опаковката.

Успех на всички започващи работа  Peace

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 08:45 от Юнa

# 434

да пожелая успех на всички, които се връщат на работа. Мисля, че няма нищо страшно, ще се справите!

А на Катя - и да не беше промяната във вашата фирма толкова драстична, все си мисля, че в повечето фирми не биха приветствали майка с 2 деца, ако няма наблизо свободна баба да спомага като се разболеят. Това е масова практика.

Надявам се другите момичета да не се сблъскат с този проблем.

Но, можете да пишете, да си сверя часовника с реалното положение на пазара на труда. Wink Ако ММ ме изгони от работа, и ми се наложи да си търся друга, да знам какво ме очаква Wink  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт