Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 395
  • 696
  •   1
Отговори
# 480
То аз периодично я слагам на тоалетната и така си живеех с идеята, че знае какво се прави там, защото върши работата от време на време. Но си седеше с памперс иначе. А сега като е по гащи, картинката изглежда съвсем различно, защото заради многото пране преувеличавам неуспехите. А в другия случай като няма нищо опикано, явно съм склонна да преувеличавам успехите.

За момента не съм забелязала да дава някакви сигнали предварително.

# 481
  • София
Юна, моята кака беше на същата възраст горе-долу (18 месеца) с такива рани. И ние седяхме така седмица и нещо без памперс, всичко ми опика, а аз разбрах, че ни е рано за махане на памперса и ми беше много мъчно, че не иска да ми казва и се опикава (за разлика от малкия тя говореше много добре на тази възраст). Дано бързо да минат раните при вас, че е кошмар. При мен поне беше лятото и бързо съхнеха нещата. А за памперса - с нейния инат стана, когато тя сама си реши.
А малкия не говори толкова, но си казва, той сякаш не проявява такива инати - за всичко вика „ака” и си носи сам гърнето и започва да се опитва да си сваля гащите. Много е сладък  Laughing Обаче изобщо не може да стиска и обикновено се усеща да каже в момента, в който го прави - и за пишкането, и за акането. В повечето случаи успява да се спре по средата на действието и довършва в гърнето, но памперса пак си е напишкан или наакан Simple Smile Но ако не спасяваме памперси, поне спасяваме дупето за момента с него.

# 482
Eee, браво на юнака, много сте напред  bouquet

# 483
  • София
Ами незнам колко е напред - дори за акането не може да се стиска. Но той за гърнето много копира от нея. Може да е бил на гърне и като я види, че тя се събува и сяда, иска и той Simple Smile Случвало се е така за 5 минути два пъти да гослагаме, съответно втория път нищо не е направил, просто е седял на гърне заедно с кака си.  Laughing

ММ го разиграват по цял ден така и никак не му е весело, но понеже аз разнообразявам с ходенето на работа и ми се виждат много забавни тези ситуации Simple Smile

Двамата са започнали много да общуват. И водят някои интересни разговори - тя му обяанява разни неща, а той я гледа разбиращо, понякога като го попита нещо и й казва „да”. А имат един много интересен спор - пие той вода от шишето със сламка и нали го държи леко под наклон, като остане малко вода на дъното и не стига до сламката, оставя шишето и вика „нямааа”. Тя взима шишето, разклаща го, чува, че се плиска вътре малко вода и му вика „има”, обаче той бързо отвръща „няма”, тя пак - „има”, той „няма” и това може да продължи няколко минути, като накрая шишето е оставено някъде настрана и са забравили вече за него, обаче продължават да спорят  Joy
ПП: Да не помислите обаче, че не се карат. Сладките моменти се редуват с писъци, блъскане, удряне, взимане на играчки и рев и от двете страни. Може една грачка да е седяла захвърлена някъде с часове и никой да не й обръща внимание, но в момента, в който единия я вземе, става най-интересното нещо за другия и бърза да я отмъкне.

# 484
Здравейте, мами и бебенца. Опссс .. малки дечица  Hug Hug Hug

Как сте, на разходка излизате ли?

Спомням си, че някой чакаше ново бебенце. Дойде ли то? Каката/баткото как са с новото попълнение в семейството?  bouquet

# 485
  • Северо=Западналия край
Аз май съм ви изпуснала Simple Smile кой има ново попълнение?

Ние изкарахме кошмарна нощ. Цял блок не спа...... Снощи ни се скъса бибата.........и уж и каза чао-чао и я изхвърли не мина номера. Легна, но не искаше да заспи. Постоянно повдигаше завивкте да я търси. И като не я намери - рев.......целия почервеня, два часа рева без да спре и не признава нищо. Имам и друга биба но той не я иска, търси си неговата Sad на няколко пъти се буди ноща пак с рев, сеща се и я търси. Мисля си, че сега е момента да го откажа от биба, но не мисля че ще преживея още една такава нощ..... Днес ще търся същата, дано намеря, че съм я вземала отдавна пък ако намеря ще му я дам само ако комшийте почнат да тропат Simple Smile

# 486
Ами, моето за компенсация, тази нощ спа перфектно! Заспа в 10 часа, някъде. Събуди се в 3,30 през нощта, и на сутринта в 8,15. НА мама бонбонягата той!  Crazy

# 487
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моят господин пък е с диариа от снощи.Милият, както обича да яде, сега му е черно пред очите само с попара, оризи и разни други диетични неща.Купих днес и лечебната Хумана да му направя каша сега след обяд, че ще ме изяде сигурно.Само обикаля и вика "ам-ам".
Вадя го на разходка около блока и на места без други деца наоколо.

# 488
сладък - сладък. Дано по-набързо се оправи!

# 489
  • Пловдив
Pantera, бързо оправяне   Sad Hug

Rumka, за завиждане си  Party Моята хубустница пък от един часа снощи, като се разбуди и до три дремахме, а до пет се приспивахме  #Crazy Какво й стана ... тъкмо беше започнала да спи по 3 часа наведнъж. А снощи дори сама отиде към стаята да спим и много спокойно и бързо заспа. Реших, че вече си имаме голямо момиче  Party Да, ама не  hahaha
До кога ще е тая одисея със съня, незнам. Вече се отказвам дори да мечтая за цяла нощ непробудност.  Tired  ooooh!

# 490
  • Варна
Аз пък не съм спала след 5ч сутринта не помня от кога. Направо е като часовник. Той и преди ставаше рано, но поне с усмивка, а сега с рев, явно тея кучешки зъби са най-ужасни

# 491
Пантера, бързо оправяне на малчо!
ох, и аз да помрънкам, при нас новото е, че освен че се будим двеста пъти открай време, сега от около месец-два не може да заспи по 1 или 2 часа, 2.5... рекордът ни е три часа приспиване посред нощ... какво става, не знам, кучешките избиха, а това продължава...почнах да я взимам при нас са спи... ама здраве да е Simple Smile

# 492
Здравейте момичета, не ви е лесно и на вас, ама нали сме групичка като има нещо да се пооплачем. Аз само ще си задам проблемите като въпроси:
1. Има ли детенце, което да отказва всякаква храна? Моят Жорко беше може би едно от най-ящните деца. От около месец и нещо не желае да яде нищо, освен АМ, малко кисело мляко, банан, фреш и може би половин бисквитка. Няма кухни, няма манджи, а вече и не яде пюрета. Може ли да е от зъби тази генерална трансформация?
2. През деня пием водичка горе-долу, но вееечер, преди лягане глътва 250-300 мл ВоДА!!!! Това не мога да го спра. Реве си за нея и почва да я търси, съответно се сменят около 3 памперса нощем, за да няма опикани, но, разбира се, понякога не можем да го предотвратим. Simple Smile При цялото това не-ядене изведнъж да изпие цялото това количество вода..... newsm78 Има ли други наборчета като него?
3. Някой има ли от педиатъра си таблица, свързана с храненето на деца над 1 годинка? Още ли трябва да са 5 хранения? Lucile, ти преди имаше някаква, ама тя беше до 1 год. Сега дали са ти дали нова?

# 493
  • Пловдив
Julieta, по 1 и 2 не мога да помогна. По отношение на 3: знам, че яденетата ги водят вече 4. Ама и 5 да са, много важно. Не мисля, че детето трябва да се гледа по учебник. Всичко зависи от това по колко яде на ядене според мен. Аи кой какво разбира под ядене. Онзи ден педи ми каза, че и ябълка да си хапне между храненията, пак се брои за ядене ... пък за мен не е. Щом не е "твърда храна" - манджа, супа, нишестяно, тестяно или бисквитено, не го броя.

# 494
Жулиета, не,,нямам друга

Общи условия

Активация на акаунт