Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 388
  • 696
  •   1
Отговори
# 495
Тази възраст е много предразполагаща към злоядство, защото от една страна децата рязко намаляват общото количество храна, което приемат (няма как да продължат да наддават със същите темпове), от друга страна майките се психират и започват да настояват всичко да се изяде или обръщат прекалено много внимание на храненето, детето усеща, че има огромна власт да разиграва майка си и се възползва.
Няколко правила много помагат. Слагате масата с 1-2 неща за избор, храните се заедно с детето, по възможност със същите неща като него и после вдигате масата. Който е искал, се е нахранил, следващият път пак. Без натиск, акцентиране и принуждаване.

На тази възраст е съвсем нормално понякога да имат цели дни на АМ без други неща. Друг път ще наблегнат на друга храна и ще компенсират.
В някои книги за детско хранене пишат много нелепи неща и само стресират майките - че на всяко хранене трябвало да има известно количество от всички хранителни групи в точно съотношение. Това е много трудно за постигане и ненужно. На вас едва ли ви се случва да ви се дояде нещо, съставено от всички хранителни групи в точно съотношение  Joy И на децата не им се случва.

Lucile5, и при нас има такова незаспиване по 2+ часа посред нощ. Идея нямам на какво се дължи, но много искам да разбера и да открия как да го прекратя.
Ти обаче ходиш и на работа и просто не знам как издържаш  Confused

Пантера, бързо оздравяване! Много смешно ми стана от описанието на гладното момче  Laughing

ММ го разиграват по цял ден така и никак не му е весело, но понеже аз разнообразявам с ходенето на работа и ми се виждат много забавни тези ситуации Simple Smile
Браво на мъжа ти Simple Smile Много кураж се иска, за да останеш по цял ден с две деца  bouquet

# 496
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Благодаря на всички. Работата се оправи за два дни, но поне разбрах, че диетата не е за моето дете.Дано не ни се налага скоро.
Иначе и при Криско забелязвам да отказва на моменти храна.Някъде бях чела, че започват да имат предпочитания.Както ние не обичаме определени храни, така и те си изграждат вкус.
За пълен отказ на храна бих го отдала на зъби.

# 497
  • София
По отношение на храненето и ие имаме доста проблеми вече. Преди си хапваше чудесно, а сега са едни уговорки, гледане на клипчета или му даваме сам да се храни, че така поне половината успява да изяде и е по-добре от нищо. Естествено, след това има много за чистене. И аз отдавам на зъби това, че не иска да яде. Спря да дъвче парченцата в манджата. Вчера така си ги събира в устата и накрая му се догади от тях, без да иска вдиша и се задави, в резултат на което повърна. Много ме изплаши и му давахме само плодове до вечерта, а за вечеря му намачках печен картоф със сиренце, почти като пюре и така хапна доста. С каката изобщо нямах такива проблеми с яденето на тази възраст. Имам проблеми сега. Тя пък не иска сама да се храни и с нея също са едни уговорки. Иска някой да й дава и се прави на бебе. Sad Всичко започна при големия ни престой при баба им и дядо им, когато не се бяхме нанесли още у дома. Очаквах да се промени това за 1-2 седмици след нанасянето, но се оказа много трудно.

# 498
  • София
Моят Жорко открай време си е злояд.От време на време яде нормално,но като цяло се мъчим. С дъщеря ми е точно обратното, има апетит за двама и само я ограничавам. Георги сега е 86 см., 11.5 кг., Михаела на 1.6 г. е била 89 см. и 14 кг.

# 499
  • Пловдив
Аз нямам проблем с храненето на Вики. Дори напоследък й се увеличи апетита. Постоянно казва "ам-ам". Не яде сама, но яде всичко ... засега  Praynig

# 500
  • София
Здравейте, мами.
Голямо затишие настана тук. Предполагам всички са навън в хубавото време.
И аз съм оставила таткото да ги извежда и съм се затворила в офиса. Много подтискащо, но скоро пак ще си се разхождаме с децата Simple Smile Само времето да се задържи така хубаво

# 501
Честита БАБА МАРТА, момичета! И малчовците, и ние да сме здрави, бели и червени, весели и засмени!

Идва хубавото време на годината! Всеки ден сме на вън веднъж или два пъти. И това е чудесно, защото малчо много се изморява от игри и ходене. Не се спира, а и за мен няма секунда спокойствие. Иска всичко, което не е негово. Нищо, че всеки ден нося различни неща, които е харесал от вчера. На обяд заспива на стола си за хранене, докато яде.  Mr. Green Mr. Green Толкова е уморен.

# 502
Честита Баба Марта и от мен!Да сте здрави и усмихнати!

И ние сме навън по няколко пъти на ден, но моето диване няма умора  Mr. Green

# 503
  • София
Честита Баба Марта. Да сте здрави и засмени.

# 504
Ето нещо весело от нас:

1. Брат ми - стани плосък! (В превод - легни и се завий през глава, за да не те види мама, и да не разбере, че сме се скрили тук)

2. Мамо, а там при играчките има едно бебе, с едно такова(показва жест със свито юмруче - от вратлето към коремчето - надолу) В превод - моето малко момченце е с вратовръзка

3. Абе, ти знаеш ли, че Габи от твоя клас, се роди точно 2- минути след теб. С майка й се познаваме от родилното - раждахме на 2 съседни легла.
- Аа, ами да - знаех си, че Габи ми  е позната от някъде, но досега просто не можах да се сетя! (това е от най-големия ми, но казано съвсем на сериозно!)

bouquet bouquet bouquet

# 505
Румка, при вас винаги е весело  Laughing

# 506
- Хайде, малък, лягай да спиш, че утре е празника на Мама - нали се сещаш?
- Мамо, хич не се притенявай! Знам си стихотворението, знам след кого съм и кой е след мен. И танцът ми е добър. Не се притеснвай Wink))

малко предварително - но пожелавам на всички мами прекрасно утрешно настроение!  bouquet

# 507
Хехе, Румка, много са готини твоите момчета   bouquet

И ние ще имаме тържество, пак някакви танци, малко съм скептична, но нали е с желание Simple Smile Да видим какво са подготвили.

Поздрави на всички, бъдете много щастливи  bouquet

# 508
Честит празник и от мен!Пожелавам ви да сте здрави, щастливи, спокойни и обичани!  bouquet

# 509
Честит празник, момичета! Обичайте и бъдете много обичани! Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт